Hirdetés:

Megjelent: FUJINON XF150-600mmF5.6-8 R LM OIS WR

fujifilm xf150 600mm
Fujifilm xf150 600mm

A FUJIFILM Vállalat örömmel jelenti be a “FUJINON XF150-600mmF5.6-8 R LM OIS WR objektív (XF150-600mmF5.6-8 R LM OIS WR) 2022 júliusában történő bevezetését. Az új objektív az X szériás tükör nélküli digitális fényképezőgépekhez tervezett cserélhető XF objektívek széles választékához csatlakozik, amelyek híresek kompakt és könnyű kialakításukról és a Fujifilm saját fejlesztésű színvisszaadó technológiájával nyújtott kiváló képminőségükről.


Az XF150-600mmF5.6-8 R LM OIS WR a 150 mm-es telefotótól a 600 mm-es szuper-telefotóig terjedő gyújtótávolságokat fedi le (ez 35 mm-es formátumban 229 mm – 914 mm-nek felel meg). Támogatja a telekonvertereket, és ha az XF2X TC WR-rel van felszerelve, a tartománya 1200 mm-ig terjed (ami 35 mm-es formátumban 1828 mm-nek felel meg), így a felvételi távolság által nem korlátozott, szabad beállítási lehetőséget biztosít a vadon élő állatok és vadmadarak megörökítéséhez, vagy a sportfotózás során a sportolók követéséhez egy hatalmas stadion minden sarkában. Az objektív emellett könnyű kialakítással valamint gyors és rendkívül pontos AF-felismeréssel büszkélkedhet, így tökéletes kezelhetőséget és fejlett témakövetési teljesítményt kínál még a szuper-telefotó tartományban is.

Az XF150-600mmF5.6-8 R LM OIS WR egy szuper-telefotó zoomobjektív, amely 600 mm-ig terjed (ami 914 mm-nek felel meg 35 mm-es formátumban). A szuper-telefotó tartomány hajlamos a képromlásra a tengelyirányú kromatikus aberráció miatt, de az objektív kihasználja a 17 csoportban 24 lencsetagból, köztük három ED-elemből és négy Super ED-elemből álló konstrukció előnyeit, hogy a teljes zoomtartományban széltől-szélig kiemelkedő képfelbontást biztosítson.

Az XF150-600mmF5.6-8 R LM OIS WR objektív tervezésénél a könnyű súly megtartására helyezték a hangsúlyt. Az eredmény egy nem váltóz méretű, belső zoomos objektív, amely mindössze 1605 g súlyú (napellenző, objektívsapka és tripod rögzítő nélkül), és minimális súlyeltolódással rendelkezik a súlyeloszlásban, ami stabil fogást biztosít a kisebb teher mellett. A felhasználók számára biztosított a könnyű használat még a vadon élő állatok, vadon élő madarak fotózása, sportfotózás vagy hosszabb fotótúrák során is, amikor a kritikus pillanatát keresik a fotósok. A lineáris motor által hajtott gyors AF-rendszer gyorsan és pontosan éri el a tökéletes fókuszt még a szuper-telefotó tartományban is, ahol a fókuszálás a sekély mélységélesség miatt nehézkes, így biztosítva a döntő fotóhelyzet megörökítését.

Hirdetés:


2. A termék jellemzői

(1) A Fujifilm kínálatának leghosszabb szuper-telefotó tartományát lefedő zoom objektív amely a prémium képminőségre törekszik

Az új objektív a Fujifilm termékcsalád leghosszabb gyújtótávolság-tartományát fedi le, a 150 mm-es telefotótól a 600 mm-es szuper-telefotóig (ami 35 mm-es formátumban 229 mm – 914 mm-nek felel meg), így tökéletes választás a vadvilág, madarak és sportfotózáshoz.

 

A 17 csoportban 24 lencsetagból, köztük három ED-elemből és négy Super ED-elemből álló objektív alaposan elnyomja a szuper-teleobjektíveknél jellemző tengelyirányú kromatikus aberrációt. Magas szintű képfelbontási teljesítményt nyújt a teljes zoomtartományban.

A 24 lencsetag ellenére magas fényáteresztő képesség és alacsony fényvisszaverő képesség elérése érdekében az összes lencsetagra a HT-EBC bevonatot alkalmazták, amelyet jellemzően a televíziós objektíveknél használnak.

Az objektív ámogatja az “XF2X TC WR” és az “XF1.4X TC WR” telekonvertereket. Az XF2X TC WR objektívvel párosítva ez az objektív 300 mm és 1200 mm közötti gyújtótávolság-tartományt fed le (ami 35 mm-es formátumban 457 mm – 1828 mm-nek felel meg).

 

(2) Robusztus, mégis könnyű kialakítás a felhasználó terhelésének csökkentése érdekében, lehetővé téve a különféle helyzetekben történő hosszabb ideig tartó fényképezést.

Súlya mindössze 1605 g (napellenzp, lencsevédő sapka és tripod rögzítő nélkül), annak ellenére, hogy szuper-telefotó zoomja 600 mm-ig terjed (ami 914 mm-nek felel meg 35 mm-es formátumban). Két Super ED elemet használnak elülső elemként, hogy az objektív tubusa kicsi maradjon, miközben a képfelbontási teljesítménye kiváló szinten marad. Az Belső zoom rendszer használata azt jelenti, hogy az objektívtubus egyszerű, nem változó méretű. Az eredmény egy könnyű objektív, amely könnyedén zoomol, a súlyeloszlás eltolódása nélkül.

Az objektív váza matt ezüst színű, hogy mérsékelje a működés közbeni hőmérsékletnövekedést. Ez csökkenti az objektív felmelegedésének kockázatát még a rekkenő hőségben történő vad-, madár- vagy sportfotózás során is, így a felhasználók nyugodtan dolgozhatnak.

A lencseszerkezetet tartó belső alapkerethez magnéziumötvözetet használnak, hogy a súlyt alacsonyan tartsák, ugyanakkor robosztus legyen.

A lencsetubus 19 helyen időjárásálló, hogy biztosítsa a por- és időjárásállóságot, valamint azt, hogy akár 10 Celsius-fok alatti hőmérsékleten is működőképes legyen. Ellenáll a hóesésben vagy a trópusokon történő természetfotózásnál, illetve a zord időjárás közepette végzett sportfotózásnak is.


Hirdetés:

 

(3) 5 lépéses képstabilizáló mechanizmus

A Fujifilm kínálatának leghosszabb, 600 mm-es szuper-telefotó gyújtótávolságánál (ami 35 mm-es formátumban 914 mm-nek felel meg) (*1) a fényképezőgép rázkódásának mértéke túl nagy lesz ahhoz, hogy a vázon belüli képstabilizátorral szabályozni lehessen. Ezért szükségessé válik az optikai tengely finom beállításának alkalmazása az objektívben, mielőtt a kép az érzékelőn kialakulna. Az XF150-600mmF5.6-8 R LM OIS WR objektív nagy pontosságú érzékelő és vezérlő rendszerrel rendelkezik, amely 5 lépéses (*2) optikai képstabilizáló mechanizmust biztosít, amely a szuper-telefotó zoomoknál az egyik legerősebb, így minden eddiginél könnyebb a fényképezőgép rázkódására leginkább érzékeny szuper-telefotó tartományban fényképezni. A felhasználók teljes mértékben kihasználhatják a kompakt X bajonet mobilitását, amikor kézből készítenek szuper-telefotó felvételeket.

*1 2022. május 31-én

*2 Megfelel a CIPA-nak a dőlés / görbülés irányokban

 

(4) Különböző funkciók a gyors és csendes AF-hez és az egyszerű AF-működéshez

Az objektív belső fókusz rendszert használ, amely a kompakt és könnyű fókuszáló lencsecsoportot lineáris motorral hajtja meg a gyors és csendes AF elérése érdekében. A fókuszálás gyorsan és pontosan, mindössze 0,25 másodperc alatt (*3) érhető el még a nehezen fókuszálható szuper-telefotótartományban is, így biztosítva a döntő fotóhelyzet megörökítését.

A Focus Preset funkció úgy működik, hogy az objektív megjegyzi a SET gombbal (*4) előre meghatározott helyhez tartozó fókuszt. A felhasználók anélkül folytathatják a fényképezést, hogy újra be kellene állítaniuk a fókuszt a megcélzott témára.

 

A Focus limiter egy másik funkció, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az objektív AF-tartományának korlátozását. Ez hatékonyan lerövidítheti az AF-időt, ha legalább 5 méterre lévő témát fényképez. A Focus limiter a fókusztartomány-választóval aktiválható.

A fókuszvezérlő gomb az objektív tubusának elülső szélén található (*4). Használja a Fókuszválasztó kapcsolót az AF és a fókuszrögzítés további kezelhetőségéhez.

*3 AF sebesség a CIPA irányelveknek megfelelő belső mérési módszerrel mérve, a “FUJIFILM X-T4” tükör nélküli digitális fényképezőgépre szerelve, aktivált fázisérzékelő AF és bekapcsolt nagy teljesítményű üzemmód mellett. Az AF sebessége a nagylátószögű végponton azonos körülmények között kb. 0,15 másodperc.

*4 A fényképezőgép firmware-jét frissíteni kell a Focus Preset funkció és a Focus Control gomb aktiválásához. A frissítés később jelenik meg a FUJIFILM X-T4, FUJIFILM X-T3 és FUJIFILM X-S10 modellekhez.

FUJINON XF150-600mmF5.6-8 R LM OIS WR

Gyújtótávolság 150-600 mm
Maximum rekesz F5.6
Minimum rekesz F22
Blendék 9
Kiosztás 24 lencsetag, 17 csoportra osztva (3 ED, 4 Super ED)
Közelpont  2.4 m
Betekintési szög 10.8°-2.7°
Filter méret 99 mm
Érzékelő rajzolat APS-C
Élességállítás automatikus
Súly 1605 g
Bajonett Fujifilm X

www.fujifilm.hu

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x