Kezdőlap » Bejelentes » Megjelent: FUJIFILM X-T30 II

Megjelent: FUJIFILM X-T30 II

Fujifilm XT-30 II

A Fujifilm több bejelentést is tett a napokban, ebből az utolsó az X-T30 II, illetve két új XF objektív is.

Az X-T30 olyan alapvető hardveres frissítésen esett át amelynek köszönhetően a felső kategóriás X-T4 szenzorát és proceszorrát kapta meg. Ennek köszönhetően egy sokkal pontosabb és precíz AF rendszerre tett szert a frissített váz. A teljesítmény beli javulást kíséri az új, nagyobb felbontású LCD.

Hirdetés:

Sajtóbejelentés

A FUJIFILM Válalat (elnök: Teiichi Goto) örömmel jelenti be, hogy a “FUJIFILM X-T30 II” (X-T30 II) 2021 októberében kerül forgalomba. Ez az X szériás tükör nélküli digitális fényképezőgépek új tagja lesz, amely kompakt és könnyű vázáról és a vállalat saját fejlesztésű színvisszaadási technológiáján alapuló kiváló képminőségéről ismert.

Az új termék örökölte a “FUJIFILM X-T30” (az előző modell) kompakt és könnyű kameravázát, de nagyobb sebességű AF teljesítményt és a zászlóshajó modellel, a “FUJIFILM X-T4”-el (X-T4) egyenértékű képminőséget nyújt. Az X-T30 II nagy felbontású, 1,62 millió képpontos LCD-monitorral rendelkezik a hátlapon, amely az előző modellhez képest továbbfejlesztett, hogy mind a hardver, mind a szoftver terén fejlődést érjen el.

Kompakt, mindössze 378 grammos testében az X-T30 II az X széria történetének legnagyobb teljesítményével büszkélkedő hardvereivel rendelkezik, nevezetesen a 26,1 megapixeles X-Trans™ CMOS 4 érzékelővel és a nagy sebességű X-Processor 4 képfeldolgozó motorral, hogy a jelentősen továbbfejlesztett zászlóshajó modellel, az X-T4-gyel egyenértékű AF teljesítményt érjen el. A gyors és rendkívül pontos, akár 0,02 másodperces fókuszálási sebességgel rendelkező AF kivételes képességgel egészül ki a mozgó téma követésére, a legkülönbözőbb felvételi helyzetekben megragadva a döntő fotózási lehetőséget. Az új fényképezőgép a fázisérzékeléses AF-et -7,0EV*1 közel sötétben is képes használni, hogy gyenge fényviszonyok között és beltérben is pontosan megörökítse a témát, és támogatja a nagy sebességű videofelvételt sima és tónusgazdag 4K/30P és full-HD/240P üzemmódban.

Az X-T30 II 18 filmszimulációs móddal rendelkezik, köztük a “Classic Neg”, amely ideális az utcai fotózáshoz, és az “ETERNA Bleach Bypass”, amely hűen szimulálja az azonos nevű filmfeldolgozási technikát. A kibővített választék lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy mindig a helyzetnek megfelelő módot válasszanak.

A népszerű “AUTO” üzemmód algoritmusa frissült. A fényképezőgép automatikusan azonosítja a felvételi jelenetek típusát annak alapján, hogy vannak-e emberek a képben, valamint egyéb adatok, például színinformációk és a fényforrás távolsága alapján, és a legújabb képfeldolgozási technológiát alkalmazza a beállítások optimális lehetőségekhez való igazításához, így könnyen gyönyörű képek készíthetők. A felhasználóknak többé nem kell a részletes beállításokkal bíbelődniük, miközben a fényképezőgép tájképeknél tiszta és élénk beállításokra vált, portréknál gyönyörű bőrszínt biztosít, miközben kiemeli a kék eget és a természetet a háttérben, portréknál pedig ellenfényes helyzetekben is szabályozza a csúcsfényes és árnyékos területeket.

*1 A -7EV fényerősséghatár akkor érhető el, ha a kamera a FUJINON XF50mmF1.0 R WR objektívvel van felszerelve.

***

Fujifilm XT-30 II

Hirdetés:

2. Fő termék tulajdonságok

(1) Gyors és rendkívül pontos AF-teljesítmény és fejlett sorozatfelvételi képesség a döntő pillanat megörökítéséhez a legkülönbözőbb helyzetekben.

  • Az X-T30 II a 26,1 megapixeles “X-Trans™ CMOS 4” érzékelővel és az “X-Processor 4” nagysebességű képfeldolgozó motorral van felszerelve, amely lehetővé teszi a fejlett fázisérzékelő AF-et a teljes képkockán (kb. 100%). Az X sorozat leggyorsabb, 0,02 másodperces AF-gyorsasága lenyűgöző AF-követési teljesítménnyel párosul a döntő fotólehetőségek megörökítéséhez.
  • A fényképezőgép mechanikus zármódban akár 8 kép/mp, elektronikus zármódban pedig akár 30 kép/mp sebességű, blackout mentes sorozatfelvételt*2 biztosít.
  • A fényképezőgép a fázisérzékeléses AF funkciót -7,0EV*1 közeli sötétben is képes használni, hogy gyenge fényviszonyok és sötét helyiségek esetén is pontosan rögzítse a témát.
  • Az AF-rendszer a legújabb algoritmust használja, hogy az előző modellhez képest jobb AF-képességet érjen el a mozgó téma pontos követéséhez. Pontosan képes követni a fényképezőgép felé mozgó és még a fényképezőgéptől távolodó témát is. Az arc/szem AF funkciója a téma arcát/szemét még a téma mozgásával járó portréfotózásnál is fókuszban tartja.
Ez is érdekelhet:  Megjelent: két új fix Nikkor Z objektív

 

*2 Nagy sebességű sorozatfelvétel, amely mentes az elsötétüléstől, amikor a kereső elsötétül, és a fotós elveszíti a fotó tárgyát. Ez csak akkor érhető el, ha a fényképezőgép elektronikus zár üzemmódban van.

(2) Különböző filmszimulációk és továbbfejlesztett AUTO funkció a kivételes képminőség érdekében

  • Az X-T30 II 18 filmszimulációval rendelkezik, amelyek egyedi színkészleteket, tónusokat és telítettségi szinteket szimulálnak, köztük a “Classic Neg.”, amely a mindennapi jeleneteket megörökítő pillanatképeken jellemzően használt színes negatív filmeken alapul, valamint az “ETERNA Bleach Bypass”, amely hűen szimulálja az azonos nevű filmfeldolgozási technikát. A kibővített választék lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az egyes helyzeteknek megfelelő üzemmódot válasszanak, mintha a régi időkben más fotófilmre váltanának.
  • A népszerű “AUTO” üzemmód algoritmusát, amely automatikusan az egyes jelenetekhez igazítja a beállításokat, frissítették, tovább javítva a képminőséget az előző modellhez képest. Az üzemmód automatikusan alkalmazza a Color Chrome Effect (kék), a Tisztaság, a Dinamika tartomány prioritás és más beállításokat az adott körülménynek megfelelően, így a tájképek tisztábbá és élénkebbé válnak, a portréknál a kék égbolt és a természetes háttér kiemelése mellett gyönyörű bőrtónusokat ad vissza, valamint ellenfényes helyzetekben szabályozza a fény- és árnyékkivágásokat. A fényképezőgép AUTO funkciója minden eddiginél könnyebbé teszi az egyéni körülményekhez optimalizált, gyönyörű képek készítését.

 

(3) Kiterjedt videofelvételi funkciók

  • Az X-T30 II 6K-nak megfelelő adatmennyiséget használ a 4K videó létrehozásához a nagy felbontás biztosítása érdekében. A fényképezőgép képes 4K/30P videót 8 bites 4:2:0 arányban SD-kártyára, és 4K/30P videót 10 bites 4:2:2:2 arányban HDMI-re kimeneti. Ezenkívül mostantól támogatja a Full HD/240P nagysebességű videót, amely képes egy gyorsan mozgó téma pillanatnyi akciójának akár 10x-es lassított felvételben történő visszajátszására.

 

(4) Kiváló kezelhetőség az igények széles körének kielégítésére

  • A fényképezőgép a fényképezési stílusok széles skáláját kínálja, beleértve a teljes körű kézi fényképezést a felső panelen található zársebesség tárcsával, valamint a gyors pillanatképeket AUTO módban. A zársebesség tárcsa lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy vizuálisan ellenőrizzék az aktuális beállítást, így akár kikapcsolt fényképezőgép mellett is felkészülhetnek a következő felvételekre. Az AUTO üzemmód a fényképezőgépváz felső paneljén található automatikus üzemmódválasztó kar egy mozdulattal aktiválható.
  • Az új, nagy felbontású, 1,62 millió képpontos LCD kijelző elképesztő tisztasággal jeleníti meg a témát.

www.fujifilm.hu

 

Social:
Latest posts by FotósHírek.hu (see all)

Hírlevél feliratkozás


Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése

Impresszum

0
Írd meg a saját véleményedet.x