Oszd meg barátaiddal:

Megjelent: TTartisan 50mm f/0.95

ttartisan 50mm f0.95
TTartisan 50mm f/0.95

A srácok igen aktívak lettek így a Covid után, és ez jó nekünk “technológiai fanoknak”, és a piacnak is. Ez már régen nem az olcsó, kínai verzió. Van benne anyag, tervezés, és szakértelem is. Az 50 milis változat minden fogntosabb bajonettel kapható lesz.

A TTartisan hivatalosan is bejelentette tükörnélküli rendzserhez gyártott új, fix fényerős objektívjét. Ez a csodaobi 50 miliméteren biztosít látószöget, ami ekv. nagyjából 75mm-nek felelhet meg teljes képmezőn (no csak azért, mert ez APS-C-re készült). Első ránézére is erőteljesen visszaköszön a retro design, a csíkozás, a masszív fém ötvözet, a fekete szín. Mind igyekszik az az érzetet adni, mintha egy régi manuáli objektívet tekergetnénk a legújabb milc vázunkon, közben tudjuk, hogy ez nem így van. Ez már az árából is látszik, hizsen ma $288 dodó közel sem egy vintage obi árát hozza, ha ezt szeretnénk picit félre kell tenni a havi bérből.

Ezen átlendülve, és elemezgetve kicsit a speckót, azért megnyugodhatunk, hogy a pénzünkért vélhetően jó objektívet fogunk kapni, már ha szereted a manuálisakat, mert azt ne várd, hogy ő állítgassa az élességet. Az f 0.95 fényerő és a 11 blende kellő garancia a szép egyenletes BOKEH-ra, de ha kicsit is bizonytalan lennél, akkor tudni érdemes, hogy a gyártó bekente a lencséket annak érdekében, hogy csökkentse a szellemhatást, és a nem kívánatos becsillanásokat, persze, ha neked pont ez kellene a kreatív éned kibontakoztatásához, hát akkor ne ezt vedd meg, vagy utólag rakd rá. :J

A teljes mértékben fémből legyártott 50 milis objektív a bajonettnél is megkapta a fém borítást, így tényleg egy masszív darab lett. A nagy fényerő egyébként csillis napsütésben is kellően elmosott hátteret biztosít, relatív élvezhető DOF mellett, szóval portréfotósok – hajrá.

A termék súlya is korekt a kicsivel több, mint 400g még elviselhető egy hosszabb nap után is – pl. esküvő – és nem fog leszakadni a kezed, persze ez nem nyújt garanciát arra az esetre, ha a géped viszont rohadt nehéz, igaz milceknél ez a veszél minimálisra redukálható. Szóval végeredményben még jól is járhatsz ezzel az 50 milis, f0.95 fényerős középárú objektívvel.

 

 

A srácok egyébként még kiadtak e mellett egy  50mm f/1.2 APS-C változatot is, illetve titán szürke változatban egy TTArtisan 17mm F1.4, 35mm F1.4 és 50mm F1.2 APS-C lencsét is.

Te használtál már Ttartisan objektívet?

 

TTartisan 50mm f/0.95

Gyújtótávolság50 mm
Maximum rekeszF0.95
Minimum rekeszF16
Blendék10
Kiosztás8 lencsetag, 6 csoportra osztva
Közelpont 50 cm
Betekintési szög 32°
Filter méret58 mm
Érzékelő rajzolatAPS-C
Élességállításmanuális
Súly411 g
BajonettCanon EOS M / Rf, Nikon Z, L, Sony E, Fujifilm X, MFT

 

 

Hirdetés:
Hirdetés:
imedia
Híreinket szemlézi
abplusz
Tárhelyszolgáltatónk

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Hirdetés:
Edit Template

Ez is érdekelhet:

Mit szólsz hozzá?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 986
  • 96
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x