Bejelentés,  Nikon

Megjelent: Nikon Z6 III

Nikon Z6 III
NIKON Z6 III , 24-70 mm

Sokat vártunk rá, de végre hivatalosan is bejelentésre került a Nikon legújabb MILC zászlóshajója a középkategóriában a Z6 III, aminél már látszódik az AI technológia térnyerése a fotográfiában is (öntanulós AF rendszer).

Egy sor újdonságot belepakoltak, többek között a fent említett tanulós AF rendszert – maga a fókuszrendszer egyébként a Z8-tól ered – a kereső is nagymértékben fejlődött (felbontás, színvilág, 6 lencsetag), magnézium ötvözet, dupla kártyafoglalat, kicsit nagyobb méret és súly az elődnél, továbbfejlesztett Picture Controll… node lássuk a hivatalos infókat.

 

Sajtóbejelentés

A Nikon a Z6III teljes képméretű, hibrid fényképezőgéppel bővíti a középkategóriás fényképezőgépek méltán elismert Z sorozatát. A Z8 és a Z9 szellemét továbbörökítő, kisméretű, de erős Z6III egy rugalmas, kreatív erőmű, amely kivételesen részletgazdag állóképeket és belső 6k/60P (RAW) videófelvételt kínál. A mai napon jelenik meg továbbá a Nikon Imaging Cloud, egy ingyenes felhőalapú szolgáltatás (az első 30 napra – a szerk.), amely közvetlenül a fényképezőgépre történő firmware-frissítéseket, a fényképezőgépről a felhőbe történő képtárolást, valamint exkluzív képkészítési útmutatókat is kínál.

A vadonatúj Z6III új teljesítménykategóriát képvisel a középkategóriás, teljes képméretű fényképezőgépek sorozatában, és izgalmas fejlődési lehetőséget kínál azoknak a fotósoknak és videósoknak, akik tökéletesíteni kívánják tudásukat, illetve szintet szeretnének lépni kreatív tevékenységükben egy ultrakompakt szett segítségével. A fényképezőgép lelke a világ első részben rétegelt, teljes képméretű CMOS-érzékelője, melynek jóvoltából a Z6III nagy teljesítményre képes a kisméretű kialakítás ellenére, továbbá hihetetlen képminőséget, lenyűgöző dinamikatartományt és színhűséget nyújt.

A Z6III lelkét, a részben rétegelt érzékelőt ugyanaz a EXPEED 7 processzor támogatja, amely a Z8 és Z9 modelleket működteti – és ez a nagy teljesítményű páros gyors AF számításokat és EVF frissítési sebességeket, valamint lenyűgöző fényérzékenységét tesz lehetővé. A fotósok a keresőn keresztül folytonos, egyenletes nézetet kapnak, és akár 120 kép/mp sebességgel is fényképezhetnek anélkül, hogy a gördülőzár-effektus okozta torzítás miatt kellene aggódniuk. A videósok makulátlan minőségű 6K és 5,4k felvételeket
rögzíthetnek közvetlenül a fényképezőgépen, illetve részletgazdag 6K-ról túlmintázott 4K UHD videókat készíthetnek. A fotósok és videósok számára is hasznos a Nikon intelligens alanyfelismerése, amely folyamatosan követi az emberek vagy az állatok szemét, és az érzékelő széles ISO-tartományának és a –10 fényértéknyi AF-érzékenységének köszönhetően éjjel is folytatódhat a munka.

 

A Z6III büszkélkedhet a kategória legvilágosabb elektronikus keresőjével – és ez az első olyan tükör nélküli fényképezőgép, amely széles DCI-P3 színskálával rendelkező EVF-fel rendelkezik.1 Az új szintre emelt nézeteknek köszönhetően a részletek nem maradnak elrejtve az árnyékban, és a felhasználók magabiztosan alkothatnak a fényképezőgéppel – azzal a tudattal, hogy a végleges fájlok a kívánt színekkel jelennek meg. A Nikon Imaging Cloud egy izgalmas, új platform, amelyet a Nikon felhasználói ingyenesen használhatnak, és a Z6III fényképezőgéppel együtt jelenik meg. A fotósoknak csak egyszer kell kapcsolatot létrehozniuk a fényképezőgép és a Nikon Imaging Cloud között, hogy élvezhessék a kreatív munkafolyamat előnyeit: ezek többek között az azonnali képmentés és a külső platformokra történő zökkenőmentes átvitel, valamint az automatikus firmware-frissítések és az egyedi színprofilok, amelyek a felhőből egyenesen a fényképezőgépre tölthetők le.

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta: „A Z6III új teljesítményszintet jelent a középkategóriás fényképezőgépek családjában. A fényképezőgép egyedi professzionális funkciókkal rendelkezik, valamint a Nikon Imaging Cloud szolgáltatásnak köszönhetően zökkenőmentesen integrálható az online munkafolyamatokba, így ez a modell még a professzionális felhasználók számára is nagy rugalmasságot biztosít.”

 

z6 III card slot
Z6 III kártyafoglalat

 

Főbb jellemzők összegzése: Z6III

 • Részben rétegelt 24,5 megapixeles, teljes képméretű érzékelő: a villámgyors érzékelő-leolvasási sebesség teljes képpontkiolvasást tesz lehetővé, aminek köszönhetően tiszta, részletgazdag képek készíthetőek kiemelkedő dinamikatartomány és színhűség mellett. A natív ISO-tartomány 100-tól 64 000-ig terjed (50– 204 800-ig bővíthető).
 • 6K RAW videó a fényképezőgéppel: belső 6K/60P (RAW) és 5,4K/60P (YUV) felvétel. 6K-ról mintavételezett
 • 4K UHD/60p videókat készíthet kamerán belül, illetve rögzíthet felvételeket 240p (10x lassított) felbontásban.
 • Profi minőségű hangzás: A fényképezőgép külső mikrofonbemenete vonalszintű bemenetként is használható a profi minőségű hangzás érdekében.
 • Fényes EVF ultra széles színskálával: a 60 kép/mp-es frissítési sebességnek köszönhetően a 4000 nit fényerejű, 5 670 000 képpontos EVF mindig egyenletes, nagy felbontású nézeteket jelenít meg. A széles (DCI- P3) színskála élethű színeket jelenít meg sávosodás nélkül.
 • Legfeljebb 120 kép/mp AF/AE mellett és előkioldó felvétellel: 120 kép/mp (10 megapixeles DX formátumú JPEG) vagy 60 kép/mp (24 megapixeles teljes képkockás JPEG). A Z6III el fogja kapni a döntő pillanatot, még akkor is, ha az a zár kioldása előtt történt.
 • Csúcsminőségű AF funkciók: a gyors AF-számítások megbízható követést biztosítanak, amely soha nem hagyja cserben. A témaérzékelés és az AF -10 fényértékig levihető videók és állóképek esetén.3
 • Hatékony rázkódáscsökkentés és élességpont stabilizálás: 8,0 lépésköz3 5-tengelyes képstabilizáció beépítve a fényképezőgép vázába és E-VR a videókhoz. Az élességpontos VR stabilizálja az aktív élességpont körüli területet.4
 • Nagy felbontású elforgatható monitor: teljesen elforgatható 2 100 000 képpontos érintőképernyő, amely minden szögből tiszta és rendkívül részletes nézetet biztosít a jelenetről.
 • Kisméretű, könnyű, ellenálló: mindössze kb. 750 g tömegű, prémium időjárásálló tömítéssel és  fagyállósággal, akár –10 °C-ig.
 • Két kártyafoglalat: az egyik foglalat támogatja a CFexpress B típusú kártyákat vagy XQD-kártyákat, a másik foglalat pedig az UHS-II SD-kártyákat.
 • Külön megvásárolható függőleges elemtartó markolat: A Nikon új MB-N14 egy- vagy kétforrású elemtartó

 

Nikon Z6 III hátlap
Nikon Z6 III hátlap

 

Nikon Z6 III Specifikáció

Felbontás 24 MP
Érzékelő fullframe, CMOS-érzékelő
Kártyafoglalat 2 db slot, CFexpress (B típus), XQD, SD, SDHC (UHS-II kompatibilis), SDXC (UHS-II kompatibilis)
EVF kijelző

1,27 cm-es, kb. 5 760 000 képpont UXGA OLED elektronikus kereső színegyensúllyal, valamint auto és 19 szintű kézi fényerőbeállítással; rendelkezésre áll nagy képkocka-arányú megjelenítés

LCD kijelző 8,0 cm-es, 2,1 MP felbontású, dönthető, érintésérzékeny TFT LCD 170° megtekintési szöggel, kb. 100 százalékos képfedéssel és színegyensúly- és 15 szintű kézi fényerőszabályozókkal
Zár típusa Elektronikus vezérlésű, függőleges lefutású, fókuszsíkban lévő mechanikus zár, elektronikus első redőny zár; elektronikus zár
Zársebesség

¹⁄₈₀₀₀–30 mp (¹⁄₃, ¹⁄₂ és 1 Fé lépésközök választhatók, M módban kiterjeszthető 900 mp-re); hosszú expozíció; időzített
Elektronikus zár használata esetén a záridő ¹⁄₁₆₀₀₀ mp-re állítható be.

Sorozatfelvétel

 14 fps mechanikus zárnál .jpg esetében, 20 fps elektronikus zárnál, szintén .jpg esetében

ISO ISO 100 – 64000 (¹⁄₃ és 1 Fé lépésköz választható);
Fókuszálás

Hibrid fázisérzékelő/kontraszt AF AF-segédfénnyel

Fókuszpontok száma

273 élességpont (egypontos AF), 299 élességpont (automatikus AF mező)

IBIS van, 5 tengelyes
Akkumulátor EN-EL15C
Súly csak a váz  Kb. 760 g

 

www.Nikon.hu


1 A teljes képes/FX-formátumú tükör nélküli fényképezőgépek között, a 2024. június 17-i állapot szerint. A Nikon kutatásai alapján.
2AF-érzékenység -10 Fé-ig. A fénykép módban, ISO 100 és 20 °C-os hőmérsékleten mért, egyszeri motoros AF (AF-S) és egy F/1,2 maximális rekeszű objektív esetén.
3 8,0 állásos rázkódáscsökkentés a NIKKOR Z 24-120mm f/4 S telefotós végének használatával. A CIPA szabványok alapján.
4 Az élességpontos VR fénykép módban áll rendelkezésre, amikor beépített VR nélküli NIKKOR Z objektív van használatban. Az élességpontos VR nem működik több élességpont megjelenítése esetén.

Hirdetés:

1 hozzászólás

 • blank
  Nagy Attila

  Kíváncsi lennék, kinek éri meg a 3.000€ (~ 1.255.000,- HUF), ha kicsivel magasabb összegért (kb. 244.000,- jó magyar forinttal több) egy Z8 is megvásárolható?
  Ja, és mi lesz majd a Z7 III esetében, az hova lesz beárazva?

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Make a review?

7
Your Final Score: 7.0