hírek,  Rövidhírek

A Marie Claire fotópályázat döntősei a Mai Manóban

A Magyar Fotográfusok Házának március-áprilisi programjában a NŐ áll a középpontban.

Marie-Claire-AwardsMárcius 8-tól egy nemzetközi fotópályázat, a Marie Claire International Photography Award 2012 döntőseinek anyagát tekinthetik meg a látogatók. A Marie Claire magazin megalakulása óta folyamatosan gyűjti a nők történeteit szerte a világon. Jól ismerjük e történetek súlyát és az őket kísérő fotók erejét. Vannak olyan fotóriportok, amelyek hosszan élnek bennünk, amelyeket nem felejtünk el soha, mert elementáris erővel hatottak ránk: elgondolkodtattak, megnevetettek vagy éppen könnyeket csaltak a szemünkbe.

A 2012-ben először meghirdetésre kerülő fotográfiai díj a világon az első olyan nemzetközi fotópályázat, amelyre a nők helyzetét bemutató képsorozatokat vártak a világ bármely pontján élő profi fotográfusoktól. A 311 pályázó — köztük jó néhány magyar fotográfus — közül végül tízen kerültek a döntőbe, majd a nemzetközi zsűri *Jackie Dewe Mathews* (Egyesült Királyság) fotográfus /Csempészek/ című sorozatát ítélte a legjobbnak, így ő a vehette át a fődíjat: 5000 eurót és egy NIKON gépet.


Hirdetés:

A döntősök sorozataiból összeállított kiállítás először az Artelier Vikarttal együttműködésben 2012 novemberében került bemutatásra Párizsban. A 100 fotóból álló utazó kiállításnak *első állomása Budapest,* a Magyar Fotográfusok Háza — Mai Manó Ház. A kiállítás ereje abban rejlik, hogy a társadalmilag érzékeny témák iránt erős elkötelezettségű fotográfusok mind, akik akár közösségek életét feltárva, akár egyetlen sors példájával bizonyítják, hogy hisznek a fotográfia erejében, a képi történetmondás fontosságában, és nem felejtik, hogy akár egyetlen kép is változtathat a világon.

fotopalyazat.info

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük