Hirdetés:

Sigma fp

Kishírek a nagyvilágból:

A névválasztás igen frappánsra sikeredett, sejtető, de egyelőre semmit el nem áruló. Ugye azzal sok titkot nem árulunk el, hogy a tükör nélküli (milc) piac a jelen és a közeljövő, egyre jobban szorítja ki a tükrös modelleket (és bizonyára az ellentábor itt felhúzza a szemöldökét), de a számok ezt mutatják. Bár 4 évente az olimpia előtt a két nagy vezető gyártó előrukkol egy pro tükrössel – így lesz ez most is, de valljuk be a milceké lesz a vezető szerep a jövőben.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az egyik legnagyobb objektívgyártó, a SIGMA is betőr a tükörnélküli piacra. Egyelőre semmi érdemi infót nem tudunk, azon kívül, hogy a pletykák szerint fullframe szenzor lesz benne, és a gyár állítása szerint kicsi és könnyű lesz, ezáltal a streetfotósok kedvelt útitársa is egyben. Ami még fontos, hogy L bajonettel lesz szerelve, ami a 2018-as Photokinán bejelentett 3 kisebb gyártó kooperációja által jött létre. A Leica (a névadó), a Panasonic és a Sigma összefogott és közös erővel kívánja meghódítani a piacot egy egységes foglalattal, így kombinálható és variálható az objektívpark ezeken a vázakon. Ez ígéretes választásnak tűnt, de valljuk be azóta nem nagyon hallottunk fejleményt e téren.

Hirdetés:


A promó videóban mindenesetre többször is végigfuttatják az összes objektívparkot min a három gyártótól, hogy biztosak legyünk abban, hogy igen rá fog menni mind a Sigma fp-re.


Hirdetés:

A videóban látsztik az is, hogy külön kapható lesz hozzá egy handgrip, azt hagyjuk, hogy milyen a kinézete és valószínű az érzete is hasonló lesz, amikor rámarkolunk.

Egy biztos, hogy még nem tudunk semmit, de azt legalább biztosra. :J

 

Te mit gondolsz a specifikációról, mekkora szenzorral érkezik és körülbelül mikorra? Írd meg hozzászólásban.


Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet: