Hirdetés:
Canon,  pletykák

Pletyka: látóhatáron a Canon EOS R1

canon,canon milc,canon r1,pletyka,fotós pletyka,fotós hír

Kishírek a nagyvilágból

Szélsebesen megy a fejlesztés minden fornton a Canon háza táján, és eltökélten hajt a “kingofmilc” címért. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy 2022-ben váz és objektív terén is várhatunk újdonságokat.

Korábbi cikkünkben már listáztuk, hogy mi várható idén a Canonnál a tükörnélküliek piacán. A pletykák eddig olyan felemások, hiszen az EOS R5 C kívül semmi más megjelenésről nem tudunk, ami a Q1-ben prognosztizáltak (többek között a Canon G7X Mark IV, és hát a Canon EOS R Mark II – ről is hallgatnak, mint a sír). Bizonyára betett a Canonnak is a chiphiány, és az orosz-ukrán háború sem segíti az eladásokat – világszinten tapasztalható gazdasági visszaesés, leállások, drágább alapanyagár, ami azt is jelenti majd, hogy sokkal drágábbak lesznek az új termékek, mint azt korábban tervezték.  Szóval, ha ezeket figyelembe vesszük, akkor eddig nem a legjobb az arány, mindenesetre a japán gyártó közelgő csúcsmodellje, az EOS R1 méltán fogja felvenni a versenyt a konkurens Z9-el, már ha hihetünk a kissé hézakos, de annál többet sejtető specifikációnak.

Ahogy már megírtam korábban ez a váz valahol a SONY A1 és a NIKON Z9 közé lesz pozicionálva. Nyilván nem annyira releváns ez a helyezés, mert az A1 már 1 éves konstrukció, míg a Z9 közelít a 6 hónap felé szélsebesen, de a tény az tény, ütős lesz, ha egyszer megjelenik.

A pletyik eddig azt jelezték, hogy kb. 30-54 MP-es felbontású szenzort fog kapni UPDATE: 85MP az új szám, / illetve 85 MP – 20 fps, és 21 MP – 40 fps sorozatfelvétel mellett (bizonyára RAW felvétel mellett értendő) és a legújabb, leggyorsabb DUAL DIGIC X proci fog pörögni benne, hogy minden hipphopp végbemenjen, és minél hamarabb láthasd a kijelzőn a kész képet.

Új infók még:

  • ISO 160-1638400
  • 5 tengelyes IBIS
  • 3.5”, 9.33 MP 1280 nit , WCG RGB-OLED tapiképernyő, 120 Hz képfrissítés (Z9-nél: 2.089k  / A1-nél: 1.440k )
  • 9.44 MP, 120Hz képfrissítés, SuperSpeed AE-AF elektronikus kereső
  • Ára ~ $8,500 USD körül

Szóval jelenleg így állunk, ezek az infók. Várható megjelenés 2022. Q2

 

Szerinted jó irány ilyen gyorsan kivezetni a DSRL vonalat?

Voting is over

Hirdetés:
0
0

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük