Hirdetés:
Bejelentés,  Olympus

Megjelent: M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS PRO objektív


M. Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS PRO

Az OM Digital Solutions nagy örömmel mutatja be M. Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS PRO objektívjét, mely maga a tökéletes terepre való makróobjektív a tapasztalt profik és a makrófotózás iránt érdeklődők számára egyaránt. Egy első osztályú objektív, melyet az OM SYSTEM a szinte hihetetlen makrófotós élmények elérésére alkotott.

Az M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS PRO Mikro-négyharmad szabványú standard cserélhető objektív, mely akár 2x nagyításra is képes1 – mely nagyobb, mint bármely objektíven, amit valaha is készítettünk. Ez a nagyítás ráadásul tovább növelhető akár 4×2–re is a külön kapható MC-20 2x telekonverter használatával – így egy szabad szemmel szinte láthatatlan világot örökíthetünk meg.

 

Az M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS PRO objektív beépített képstabilizátor-rendszerrel rendelkezik. Ha kompatibilis vázzal együtt használjuk, az 5-tengelyes Sync-IS rendszer előnyeit is élvezhetjük, mely akár 7 lépésnyi3 zársebesség-kompenzációt is jelenthet.

Az M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS PRO ideális telefotó-objektív a gondtalan kültéri fotózáshoz, a természettől a tájképeken át a makrofotókig, IP534 por- és cseppállóság mellett -10°C hőmérsékletig fagyálló kivitelben. A mindössze 453 gramm5 tömegű objektív kompakt és könnyű kivitele sokoldalú és gondtalan használatot tesz lehetővé bármilyen környezetben.

 

M.ZUIKO DIGITAL ED 90mm F3.5 MACRO IS PRO: FŐBB JELLEMZŐK ÉS TECHNOLÓGIAI MEGOLDÁSOK

 

Maximális képnagyítás: 2×1, illetve 4×2 opcionális MC-20 2x telekonverter használatával, elképesztő sokoldalúságot biztosítva a legextrémebb makró kalandokhoz is

Az M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS PRO egy könnyű, ugyanakkor nagyteljesítményű telefotó-makró objektív, mely akár 2×1 legnagyobb képnagyítást kínál. Az opcionális MC-20 2x telekonverter használatával ráadásul ez a nagyítás akár 4×2 lehet és nagyon közeli felvételeket tesz elérhetővé. A virágokról és a még kisebb témákról – például a lepkék szárnyainak felépítéséről – készült felvételek is elképesztő részletességet kínálnak. Ezek mellett a nagyteljesítményű makró tulajdonságok mellett az ED 90mm F3.5 Macro IS PRO fix gyújtótávolságú teleobjektívként is használható, mely távoli témák megdöbbentő képtisztaságú megörökítésére képes. A makróról a telefotóra történő átállás zökkenőmentesen történhet, így egész nap többféle módon fotózhatunk, anélkül, hogy aggódnunk kellene az objektívcsere miatt.

[wpdiscuz-feedback id=”4tbisns6cx” question=”Mit szólsz hozzá?” opened=”1″][/wpdiscuz-feedback]

A stabil teljesítmény és a kiváló leképezés érdekében – a közeli felvételektől a standard távolságokig – az M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS PRO 18 lencséből (13 lencsetagból) épül fel – többek között két Super ED lencsét, négy ED lencsét, egy Super HR lencsét és egy HR lencsét is tartalmaz. A felépítésnek köszönhetően az objektív jelentősen csökkenti a közelképeknél általában igen gyakran fellépő kromatikus aberrációt és kiváló minőségű, jól fókuszált felvételeket kínál a témáról. Sőt, az életlen képterületek is gyönyörűen jelennek meg a képeken, a lehető legkisebb színeltérésekkel. Az objektív ZERO (Zuiko Extra-low Reflection Optical) bevonatot is kap, mely segít a szellemképek és a becsillanások kivédésében a tiszta képalkotás érdekében – még a kihívást jelentő témáknál, például ellenfényben is. Ez hatékonyan véd a makró felvételeknél sűrűn fellépő spot flaring ellen is.

 

Nagy sebességű, nagy pontosságú AF a teljes tartományban, még a rendkívül nagy nagyítású makrófelvételeknél is

Az M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS PRO dacol a hagyományos alaptétellel, miszerint a rendkívül nagy nagyítású makró felvételeknél manuális élességállítás szükséges – hiszen a teljes tartományban lehetővé teszi az autofókusz használatát, a közelképektől a végtelenig, a 2×1 vagy (telekonverterrel elérhető) 4×2 legnagyobb nagyításig. A belső, lebegő élességállító rendszerrel rendelkező autofókusz két lencsecsoportja egymástól függetlenül vezérelt a gyors állítás érdekében – a kiváló minőségű felvételek készítése érdekében. Az AF a rendkívül nagy nagyítás mellett is alkalmazható – az OM SYSTEM cserélhető objektíves gépeinél elérhető Focus Stacking funkcióval6, pedig olyan felvételek készíthetők, melyeknél a téma teljes egésze fókuszba kerül, a nagy nagyítás mellett akár kézből fotózva is.

M. Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS PRO

5-tengelyes Sync IS kompatibilitás, akár 7 lépés korrekció3

Az objektívben és a vázban is megtalálható képstabilizátor képes az együttműködésre, sőt: olyan, 5-tengelyes Sync IS rendszert kapunk, ami 7 lépésnyi3 zársebesség-kompenzációra is képes. Emellett az ED 90mm F3.5 Macro IS PRO objektívben gyorsulásérzékelőt is találunk, mely pontosan érzékeli a mozgatásból származó elmozdulást és ennek megfelelően oldja meg a korrekciót – ami kiemelten fontos a makrófotózásnál. Nincs szükség állványra sem, a nagyteljesítményű képstabilizátor nagyfokú rugalmasságot biztosít a használója számára, még a nagyfelbontású, kézből kitartott képek készítésénél is.

 

IP534 por és cseppállóság + fluorin bevonat a verhetetlen teljesítményért bármilyen időjárás esetén

Az OM SYSTEM csúcsmodelljéhez, az OM-1 fényképezőgéphez hasonlóan az ED 90mm F3.5 Macro IS PRO kiváló IP534 por és cseppállóságot biztosít – valamint fagyállóságot -10°C hőmérsékletig. Így anélkül kalandozhatunk, hogy aggódnunk kellene a felszerelésünk miatt, még a legzordabb környezetben is. A frontlencsén található sima, karc- és szennyeződésálló fluorin bevonat gondoskodik arról, hogy az objektív tisztításához mindössze egy légfúvó, vagy egy törlőkendő elegendő legyen. Az M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS PRO-t egy időjárásálló OM SYSTEM vázhoz csatlakoztatva a valaha készült legkiválóbb, terepre való makrófotós rendszert kapjuk.

[wpdiscuz-feedback id=”yhw4zxy9kk” question=”Mit szólsz hozzá?” opened=”1″][/wpdiscuz-feedback]

További funkciók


Hirdetés:

A Focus Limit Switch segítségével az élességállítási tartományt állíthatjuk be a gyorsabb élességállítás érdekében.
A Manual Focus Clutch mechanizmus lehetővé teszi az AF és a manuális élességállítás közötti gyors váltást. A manuális élességállításhoz segédletet is kapunk.
L-Fn (objektív funkciógomb) az objektív oldalán a beállítások gyors váltásához a gép tartása közben.
Kompakt, könnyű (453 g5) és sokoldalú használhatóságot biztosító kivitel 62 mm-es szűrőmenettel – legnagyobb átmérő: 69,8 mm × teljes hossz: 136 mm.

 

 

Külön megvásárolható kiegészítők:

PRF-ZD62 PRO védőszűrő (már elérhető)

Javasolt fogyasztói ár: 21 990 Ft

 

STF-8 makróvaku (már elérhető):

Kompakt és könnyű ikervaku-egység cseppálló és porálló kivitelben – valamint -10°C fokig fagyálló kivitelben. A vakufejek a makrófotózás kifejezési lehetőségeinek bővítése érdekében mozgathatók.

Javasolt fogyasztói ár: 199 990 Ft

***

 

FŐBB JELLEMZŐK

  • Nagy felbontású makróobjektív
  • Kivételes nagyítási képesség – akár 4x (ekvivalens) nagyítás, amennyiben az MC-20 2x telekonverterrel használjuk
  • Autofókusz határok nélkül – nagysebességű, nagypontosságú AF
  • Nagyteljesítményű, 5-tengelyes képstabilizátor
  • A másodperc töredéke alatt kész a makrófotózásra
  • IP534 por és cseppálló kivitel
  • Fagyálló -10°C hőmérsékletig
  • Fluorin bevonat
  • Tömeg: 453 g5 (csak objektív)

Olympus M. Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS PRO specifikáció:

Gyújtótávolság 90 mm
Minimum rekesz F22
Blendék 7 darab
Kiosztás 13 csoportban, 18 elem (ebből 4 ED, 1 HR, 1 SED,1 Super HD)
Közelpont 0,224 m
Betekintési szög 14°
Filter méret 62 mm
Rajzolat mft – milcre
Élességállítás automatikus
Beépített stabilizátor  Igen
Súly 453 g
bajonett mft

 

 

www.olympus.hu


1 35mm ekvivalens: 4x

2 35mm ekvivalens: 8x

3 5-tengelyes Sync IS használata esetén. A CIPA irányelveinek megfelelően. Ha a korrekció két tengelyen fellépő mozgást kompenzál (yaw és pitch), a félig lenyomott kioldó melletti képstabilizátor beállítása: kikapcsolva; váz: OM-1

4 Por- és cseppálló egységhez csatlakoztatva (a hivatalos standard alapján). Nem alkalmazható töltés közben, illetve HDMI csatlakoztatásakor

5 Csak az objektív, védősapkák és napellenző nélkül

6 Focus Stacking kompatibilis modellekkel párosítva

Hirdetés:
0
0

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük