Hirdetés:

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S,Nikon milc,milc objektív,bejelentés,nikon 400 mm milc,fotós hírek
NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

Bár érezhetően tolják az arcunkba a gyártók a különféle újabbnál újabb modellek megjelenését a milc vonalon, azért ezt az újfajta megoldást, amit a Nikon piacra dobott, jó ha megjegyezzük. Már az objektívbe építik a teleknvertert, ez nagyon menő, és nagyon drága is. :J

A Nikon örömmel mutatja be az új, teljes képméretű fix szupertelefotó objektívét beépített telekonverterrel – a NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S objektívet. Gyors, f/2,8-as rekesze és lenyűgöző AF-teljesítménye rendkívüli objektívvé teszi sport-, vad- és természetfotózáshoz. Ugyanazt a lenyűgöző képminőséget kapja, 400 mm-nél és 560 mm-nél egyaránt az 1,4 telekonvertert aktiválva.

A NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S az első Z objektív, amely a Nikon új optikai ABS-jeladóval rendelkező Silky Swift lengőtekercsmotoros (VCM) élességállítási rendszerét tartalmazza: ez gyorsabb és halkabb automatikus élességállítást tesz lehetővé tökéletes témaérzékeléssel és -követéssel. Ráadásul ez az első Z objektív, amely rendelkezik a Nikon új Meso Amorphous bevonatával is, amely a NIKKOR történetének legjobb tükröződésgátlását biztosítja. Az új bevonat nanorészecskéknél is kisebb részecskéket tartalmaz, így jelentős mértékben csökkenthető a szellemkép és a becsillanás: tökéletesen tiszta képet eredményez olyan képeken is, amelyeken több közvetlen fényforrás van.

Hirdetés:


A NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S rendkívül könnyű szerkezete révén ez a szupertelefotó objektív könnyen kezelhető, és biztosítja a fényképezéshez szükséges összes előnyt a terepen. A strapabíró, tökéletesen kiegyensúlyozott objektív minden mozgó alkatrésze teljesen védve van, a hátrafelé elhelyezkedő súlypont pedig stabilabb működést biztosít. A vezérlők minden helyzetben testre szabhatók a tökéletes beállításhoz, például funkciók hozzárendelésével az objektív FN gyűrűjéhez.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe termékmenedzsere a következőket mondta: „Ez az első S sorozatú fix szupertelefotó objektív, amely csatlakozik a NIKKOR Z családhoz, és új lehetőségeket nyit meg a profi sport-, vad-, és természetfotósok számára. Új, innovatív technológiája új szintre emeli az élességállítást, a kép tisztaságát és a rugalmasságot. Bármibe is kerül a felvétel elkészítése, ez az objektív lépést tart Önnel.”

 

Főbb jellemzők: NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

 • Beépített 1,4x telekonverter: az objektív jobb oldalán lévő kapcsolóval egy mozdulattal bekapcsolható a telekonverter, és 560 mm-re bővíthető az objektív tartománya.
 • Megingathatatlan AF: az optikai ABS-jeladóval rendelkező Silky Swift VCM élességállító rendszer fenomenálisan gyors automatikus élességállítást biztosít, hatékony témaérzékeléssel és -követéssel.
 • Erőteljes képminőség: f/2,8-as maximális rekesz és gyönyörűen lekerekített háttérelmosás.
 • Objektíven belüli rázkódáscsökkentés: 5,5 lépésköznek megfelelő előnyt nyújt akkor is, ha a telekonverter be van kapcsolva, valamint a Szinkronizált VR funkció is elérhető, ha az objektívet a Z 9 fényképezőgéppel használja.
 • Meso Amorphous bevonat: osztályelső tükröződésgátló bevonat. Az átlós és függőleges irányból érkező véletlen fény megszüntetésével hatékonyan csökkenti a szellemképeket és tükröződéseket.
 • Lenyűgöző részletek: Nikon ED, Super ED és SR üvegelemek ellensúlyozzák a színeltéréseket.
 • Strapabíró: az összes mozgó alkatrész körüli szigetelés távol tartja a port és a nedvességet, a Nikon fluor bevonata pedig védi az elülső elemet.¹
 • Kiegyensúlyozott: az objektív súlypontja hátrafelé helyezkedik el a stabilabb működés érdekében.
 • Testreszabható: funkciókat rendelhet az FN gyűrűhöz, valamint az Fn gombokhoz, az élességállító gyűrűhöz és a néma vezérlőgyűrűhöz. A memóriabeállítás gombbal mentheti a fókusztávolságokat.
 • Stabil és biztonságos: a levehető állványláb optimális egyensúlyt biztosít, ha az objektív állványra van rögzítve. A Kensington® biztonsági foglalat biztosítja az objektív biztonságát.
 • Beépített szűrőnyílás: megkönnyíti a szűrők beillesztését, így még jobban kézben tarthatja a trükkös megvilágítási helyzeteket.
 • Kompatibilitás: támogatja a Z TELEKONVERTER TC-1.4 x és a Z TELEKONVERTER TC-2.0x verziók használatát.

 

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S


Hirdetés:
Gyújtótávolság 400 mm
Maximum rekesz F2.8
Minimum rekesz F22
Blendék 9 db
Kiosztás 25 lencsetag, 19 csoportra osztva,
Közelpont  2,5 m (telekonverter nélkül)
Betekintési szög  6 ° 10′
Érzékelő rajzolat Fullframe
Élességállítás Automatikus
Súly  ~2950 g
Bajonett Nikon Z

 

 

Mennyibe kerül? Majdnem 5,5 millió magyar forint. 🙂


Megjegyzés:

¹ Az objektív por- és cseppállósága nem garantált bármilyen helyzetben és bármilyen körülmények között.

 

FIGYELMEZTETÉS:

Ajánlott az óvatosság. Ne használja ezt az objektívet, ha pacemakere vagy más szívgyógyászati eszköze van. Az objektívben lévő mágneses mező az eszközök meghibásodását okozhatja. A Nikon nem vállal felelősséget az ilyen meghibásodásért, illetve a meghibásodás közvetlen vagy közvetett következményeiért.

A fényképezőgépek firmware-ét használat előtt frissíteni kell a legújabb verzióra.

www.nikon.hu


Hírlevél feliratkozás


Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x
()
x