Hirdetés:
Bejelentés,  Nikon

Megjelent: NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena


nikon plena bokeh objektiv

 

Egy masszív, jól összerakott, megfelelően csiszolt üvegekkel tarkított, fix fényerős portréobjektív, amivel igazán kellemes bokeh effekteket varázsolhatsz a modelled mögé. Az érzés pedig olyan lesz, mintha egy régi manuális lencsét csavartál volna a tükrös gépedre. Itt a NIKON PLENA.

Sajtóbejelentés:

A NIKON ma új magaslatokba emeli az S sorozat optikai kiválóságát a NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena objektívvel. Legyen szó állóképekről vagy videókról, e prémium, teljes képes objektív elhozza a tökéletességre emelt elmosódást. A képzőművészeti fotózástól kezdve a portrékon, a divaton, a természeten át az egyéb témákig még a legigényesebb fotósok is lenyűgöző mélységű és művészi képeket alkothatnak.

 

A Plena lényege a teljes körű optikai tökéletesség. A széles NIKON Z-bajonett új lehetőségeket nyitott meg az objektívek kialakításában, és a Plena mindezeket úgy használja fel, hogy még a kép legtávolabbi sarkában is valódi körkörös elmosódást kap. A 135 mm-es gyújtótávolság tömörítésével kombinálva a témák elkülönítése valóban lenyűgöző. Még nagylátószögű, összetett háttér előtt vagy közelről történő fényképezéskor is kristálytiszta élességgel különíthetők el a legapróbb részletek az éteri elmosódás előtt.

 

A Plena büszkélkedhet az S sorozatú objektívek közül a legmagasabb szintű általános képalkotási teljesítménnyel, valamint olyan perifériás fényerővel, amely f/1,8-as értéknél minden más S sorozatú objektívet felülmúl. A 11 lamellás lekerekített rekesszel és az összetett optikai szerkezettel kombinálva gondosan ellensúlyozza a torzításokat: nincs szükség a rekesz szűkítésére a vignettálás elkerülése céljából. A pontszerű fényforrások, például a csillagok vagy a városi fények még nagy rekesznyílással készített felvételek esetén is élesek, lekerekítettek és tiszták, a háttérvilágítás elmosódása pedig mentes a pontszerű fényforrások körül jelentkező becsillanástól és a tükröződéstől.

 

 


Hirdetés:

Emellett a Plena gyors, precíz automatikus élességállítása kivételesen zökkenőmentessé teszi a képzőművészeti alkotásra is képes eme S sorozatú fix objektívnek a kezelését. Az élességállítás gyorsan elérhető bármilyen fókusztávolságon, és még a legszélesebb rekesznyílásnál is, ahol a fókuszsík vékonyabb. Az alig egy kiló tömegű és testreszabható vezérlőkkel rendelkező Plena remekül kezelhető, akár kézi, akár rögzített felvételeket készít.

 

Dirk Jasper, a NIKON Europe termékmenedzsere elmondása szerint: „A NIKON mérnökei túltettek önmagukon a Plena megtervezésekor. Most már rendelkezésre áll a tökéletes objektív azon fotósok számára, akik tökéletes elmosódást szeretnének létrehozni. A Noct után ez a NIKON történetének második olyan objektívje, amelynek a neve is jelzi különlegességét. A latin „plenus” szóból származik, ami azt jelenti, hogy „egész” vagy „teljes”, és tökéletesen illik egy olyan objektívre, amely ilyen gyönyörű elmosódást biztosít, mint ez.

 

Főbb jellemzők: NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena

  • Tökéletes elmosódás: még a kép legtávolabbi sarkában is tökéletesen lekerekített elmosódás látható. Nincs hagymakarika vagy ellipszis alakú elmosódás, és nincs észrevehető elszíneződés vagy vignettálás.
  • Mesteri optikai kialakítás: 11 lamellás, lekerekített rekesz és egy olyan optikai felépítés, amely 16 elemet tartalmaz 14 csoportban az elhajlás minimalizálásához és a pontszerű fényforrások körül jelentkező becsillanás és a szférikus torzítás leküzdéséhez. A korszerű optika részét képezi a NIKON SR üvege és aszferikus lencsetagja.
  • Kiváló képalkotás: akár f/1,8-as rekesznél, akár szűkített rekesznyílással fényképez, tűéles, fókuszban lévő részleteket és egyenletes átmenetes háttérbeli és előtérbeli elmosódást biztosít. A színek és a kontraszt még a nagy kontraszttal rendelkező szélek körül is kivételes.
  • Bőséges fény a képek szélén még f/1,8-as értéknél is: a fényerő még a kép teljes területén is tökéletes, a széleken sincs fényerőcsökkenés még nagy rekesznyílásnál történő fényképezéskor sem.
  • Lenyűgöző tükröződésgátlás és ellenfényvezérlés: a NIKON exkluzív mezomorf bevonata és ARNEO bevonata felveszi a harcot a tükröződéssel és az objektív becsillanásával a bármely irányból, véletlenszerűen érkező fény megszüntetésével.
  • Gyors, precíz automatikus élességállítás: a Plena minden fókusztávolságon gyorsan és csendesen állítja be az élességet: a közeli tartománytól a végtelenig. A minimális fókusztávolság mindössze 0,82 m.
  • S sorozatú prémium felépítés: a tökéletes egyensúly elérésére lett megformálva, teljesen strapabíró, mégis könnyű fémből készült, és a Plena név van rágravírozva.
  • Egyszerűen kezelhető: két L-fn gomb lett tökéletesen elhelyezve a vízszintes és függőleges fényképezéshez. A nagyméretű, csúszásgátló bevonattal rendelkező élességállító gyűrű egyenletesen, megfelelő nyomatékkal működtethető.
  • Mindenhol megállja a helyét: az illesztések és a gombok körüli alapos tömítés, valamint a lencsetartó gumitömítés távol tartja a port, a szennyeződést és a nedvességet.1
  • 82 mm-es szűrőkkel használható: a NIKKOR Z 135mm f/1.8 S A Plena az S sorozatú f/1,2-es objektívekhez hasonlóan a 82 mm-es felcsavarható szűrők széles skálájával használható.

NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena specifikáció:

Gyújtótávolság 135 mm
Maximum rekesz f 1.8
Minimális blende f 16
Blendék  11 db lamella
Kiosztás 16 objektívelem 14 csoportban (4 ED taggal, 1 aszferikus elem, 1 SR tag és mezomorf és ARNEO bevonattal ellátott elemek)
Közelpont 82 cm
Betekintési szög 107 – 63°
Filter méret 82 mm
Rajzolat fullframe
Élességállítás autófókusz / manuális
Beépített stabilizátor nincs
Súly 995 g
bajonett NIKON Z

 

 

www.NIKON.hu


Megjegyzések

1 Az objektív por- és cseppállósága nem garantált bármilyen helyzetben és bármilyen körülmények között.

 

Hirdetés:
0
0

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Make a review?

7
Your Final Score: 7.0