Hirdetés:

Újabb frissítés a Z modellekhez

Immáron a harmadik kiadásához érkezik a Nikon Z6 és a Z7 modellek firmware-jének a frissítése, illetve a Z50 is megkapta az elsőt. Egy új rendszer tökéletesítéséhez évek kellenek, mindig megjelennek bugok, amiket a gyártó igyekszik mihamarabb kijavítani. A mostani csomagban javarészt az autofókuszon csiszoltak mind a két modell esetében.

Sajtóbejelentés:

Hirdetés:


A Nikon bejelenti a 3.00-s firmware-verzió kiadását a Nikon Z 7 és a Nikon Z 6 teljes képes tükör nélküli fényképezőgépekhez, és az 1.10-es verziót a Z 50 DX formátumú tükör nélküli fényképezőgéphez. Ezek a firmware-frissítések számos fejlesztést kínálnak a meglévő funkciókhoz, így a fényképezőgépek tükör nélküli sorozata még sokoldalúbbá válik.

A Z 7/Z 6 firmware frissítése a 3.00-s verzióra új, Állatérzékelő AF funkcióval bővíti a jelenlegi is Arc-/Szemérzékelő AF funkcionalitást. Az Arc-/Szemérzékelő AF felismeri az emberi arcot és szemet, az Állatérzékelő AF felismeri a kutyák és macskák szemét és arcát a jobb élességállítás érdekében. Az Állatérzékelő AF beállítja az Ön számára az élességet, így a képek kreatív kompozíciójára összpontosíthat. A témakövetés szintén módosult, hogy jobban hasonlítson a Nikon digitális SLR fényképezőgépek 3D követés funkciójához a könnyebb használat érdekében. A frissítés további CFexpress* memóriakártya-márkák támogatását is tartalmazza.

A Z 50 1.10-es firmware-verziója az önarcképek Videó módban történő rögzítésénél javítja az AF-funkcionalitást. Ez a továbbfejlesztés azon felhasználói igényekre adott válasz, hogy a fényképezőgép a felvett arcokon tartsa az élességet.


Hirdetés:

*A CFexpress a CompactFlash Association (CFA) védjegye.

Z 7/Z 6 firmware-verzió 3.00

Állatérzékelő AF a kutyák és macskák szemére és/vagy arcára történő automatikus
élességállításhoz

Az Állatérzékelő AF az arc- és szemérzékelési funkciót terjeszti ki kutyákra és a macskákra. Több állat arcának vagy szemének észlelése esetén a választógomb vagy az érintésvezérlés segítségével kiválaszthatja, hogy melyik arcra vagy szemre állítson élességet a fényképezőgép. A videofelvétel során az állatok arcai is észlelhetők.

Fokozott használhatóság a Témakövető AF esetén
Az AF-C módban készített állóképekhez használt témakövetés úgy módosult, hogy a kezelése hasonlóbb legyen a Nikon digitális SLR fényképezőgépek 3D követéséhez. A fényképezőgép követi a témát, amíg a kioldógombot félig lenyomva tartja, vagy amig az AF-ON gombot lenyomva tartja. A könnyebb kezelhetőség érdekében a téma követése akkor ér véget, amikor a felhasználó leveszi az ujját a gombról, és a téma követése előtt kijelölt élességpontot újra aktiválja. Emellett az automatikus AF-mezős kijelzés a témakövetéses kijelzés közötti átváltás hozzárendelhető egy egyéni vezérlőelemhez. Ezek a módosítások javítják a témakövetési kezelhetőséget, és a keresőben történő keresés során egyszerűbbé teszik a téma aktiválását és módosítását.

CFexpress-memóriakártyák támogatása
A Sony CFexpress memóriakártyák mellett a ProGrade és a Lexar által gyártott B típusú CFexpress kártyákat is támogatja a Z 7/Z 6 3.00-s firmware-verziója.

Hirdetés

Pragerfoto - kreatív fotózás Budapesten

Kreatív portréfotók rólad szabadtéren, vagy stúdióban / fotóoktatás kezdőknek egyénileg, vagy kis csoportban, jó hangulatban. Kérj személyre szabott ajánlatot. 

Z 50 firmware-verzió: 1.10

Az önarcképek Videó módban történő felvételének vezérlésmódosítása
Jelenleg, ha az önarcképeket videó módban veszi fel, akkor az élességállítási mód AF-S módban rögzített. A 1.10-es verzióra történő frissítéssel az élességállítási mód AF-F módban lesz rögzítve. Ez a módosítás javítja a kezelhetőséget, mivel így a fényképezőgép a videófelvétel során a felhasználó arcán tartja az élességet.

www.nikon.hu


Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet: