Hirdetés:

Azok a profi fotósok, akik nagyra értékelik a Mikro-NégyHarmad (Micro Four Thirds – MFT) fényképezőgépek hordozhatóságát és az így biztosított spontaneitást, hamarosan a kézből kitartott felvételkészítés lehetőségeinek teljes skáláját élvezhetik: tavasszal érkezik az Olympus első professzionális 300mm1 MFT-kompatibilis teleobjektívje, az M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO.

Az új objektívvel kiegészülve az Olympus PRO sorozat tökéletesen lefed minden igényt – sőt, nem kevesebb, mint három új világrekordot is magáénak tudhat2: mindenekelőtt az új objektív a világ legkompaktabb és legkönnyebb teleobjektívje, emellett a világ leghatékonyabb 6 FÉ-lépés korrekcióra képes képstabilizátor rendszerével rendelkezik (a megfelelő Olympus fényképezőgéppel együtt használva).

A harmadik rekord a legkisebb tárgytávolság, amit makró-teleobjektív tud a kategóriában: mindössze 1,4m. Mindezek által ideális az állandóan mozgásban lévő profik számára, akik nagy teljesítményű, csúcsminőségű objektívet keresnek a kisméretű, sokoldalúan használható Mikro-NégyHarmad fényképezőgépükhöz. Az új objektív akkor fedi fel teljes tudását, ha például az Olympus OM-D E-M1, vagy az E-M5 Mark II fényképezőgépekhez csatlakoztatjuk. Például ekkor éri el a 300ms-nál is gyorsabb autofókusz sebességet, vagy a legkiemelkedőbb képstabilizátor hatékonyságot az egyedülálló3 5-tengelyes OM-D képstabilizátor rendszerrel kiegészülve.

M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 4.0 IS PRO
M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 4.0 IS PRO

Hirdetés:


A csendes felvételkészítés funkció remekül egészíti ki a halk OM-D motorok használati előnyeit az idegen hangokra érzékeny környezetben, illetve témák esetében. A por-, fagy- és cseppálló kivitel által ez a remekül hordozható teleobjektív ideális természetfotózáshoz és az outdoor sportok világának megörökítéséhez. Az M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO fekete színben 2016 márciusától érhető el, 799.990.- HUF áron – mely jellemzően a hasonló gyújtótávolságú objektívek árának töredéke.

Szuperkönnyű = spontán felvételkészítés
Az M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO bemutatkozásával az Olympus a profi fotósok számára a teljes gyújtótávolság tartományra kínál csúcsminőségű, MFT-kompatibilis objektíveket – 14mm1-től 600mm1-ig. A PRO sorozat az M.ZUIKO első osztályú optikai pedigréjét és jellemzőit kombinálja a praktikummal, mely a kihívást jelentő projektekkel dolgozó fotósok számára a lehető legkisebb méretű felszerelés és maximális mobilitás igényének felel meg – bárhol a világon.

Az SLR objektívekkel összehasonlítva szinte azonnal kitűnnek az új PRO objektív előnyei: 1270 gramm tömegével az M.ZUIKO kb. negyed olyan nehéz, mint az ezt a gyújtótávolságot tudó SLR objektívek. Mindössze 227mm hosszával az Olympus objektívje jóval kompaktabb, mind minden hasonló objektív. Minden profi fotós, aki próbált már valaha repülőgép fedélzetén használni teleobjektívet, megerősítheti: az SLR modellek a kényelem és használhatóság tekintetében nem is tudnak versenyezni vele.

Képstabilizátor = képminőség
Az Olympus a világ vezető szereplőjévé nőtte ki magát a kompakt rendszerfényképezőgépekbe épített képstabilizátorok fejlesztésében – és az így szerzett tapasztalatokat felhasználva bővítette szakterületét az objektívbe épített rendszerek technológiáira is. Az M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO tulajdonosai a világ első Sync IS mechanizmusának előnyeit élvezhetik majd, mely tökéletesen kiegészítik az OM-D E-M1 és E-M5 Mark II modellek 5-tengelyes képstabilizátor rendszerét – ennek köszönhetően pedig akár 6 FÉ-lépésnyi korrekcióval dolgozhatnak. Ez a képesség a kézből kitartott fotók készítése mellett a kereső használatát is megkönnyíti – valamint jelentősen csökkenti a képremegést videofelvétel készítése közben.

M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 4.0 IS PRO

Innováció és sokoldalú használhatóság

Az M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO nem csak a súly, méret és stabilizáció szempontjából vonzó: több olyan átgondolt funkció egészíti ki, mely a piac egyik legsokoldalúbban használható teleobjektívjévé teszi – persze már csak a rendkívül könnyű használhatóságot figyelembe véve is igaz ez. A fókuszváltó kapcsoló segítségével az előre beállított fókusztávolság és a rendkívül gyors, rendkívül pontos AF használata között válthatunk.

Az objektív palástjának tetején három kapcsolót találunk, melyek használata egy ujjal, a keresőből fel sem tekintve történhet. Balra az L-Fn gomb a 27 hozzárendelhető funkció egyikének azonnali elérését biztosítja. A következő a képstabilizátor ki-, illetve bekapcsoló gombja, melynek köszönhetően az állványra helyezett objektív stabilizátora kiiktatható. A harmadik kapcsolóval a fókuszterület váltását végezhetjük. Az objektív közeli témáknál való használata is rendkívüli: 0.48x1 nagyítás mellett akár 1,4 méter tárgytávolságot tesz lehetővé.

 

M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm1 1:4.0 IS PRO főbb jellemzők:

>  Gyújtótávolság: 600mm (35mm ekvivalens)

>  Látószög: 4.1°

>  Legkisebb tárgytávolság: 1,4m

>  Objektív felépítése: 17 lencse 10 csoportban

>  Legnagyobb nagyítás: 0.48x

>  Legkisebb látómező: 72,1 × 54,2mm

>  Legnagyobb rekeszérték: 1:4.0 / Legkisebb rekeszérték: 1:22


Hirdetés:

>  Átmérő: 92,5mm / Hossz: 227mm

>  Szűrő átmérő: 77mm

>  Tömeg állvány-adapter nélkül: 1270g / Tömeg állvány-adapterrel: 1475g

>  Gondtalanul hordozható, professzionális Mikro-NégyHarmad rendszerű szuper-teleobjektív, mely három világrekordot is magáénak tudhat2, például a világ legkompaktabb és legkönnyebb teleobjektívje címet2

>  A világ leghatékonyabb, 6 FÉ-lépés korrekcióra képes kombinált képstabilizátor rendszere2

>  A világ legkisebb tárgytávolsága tele-makró objektív esetében2: 1,4m, maximálisan 0,48x zoom mellett*

>  Egyedülálló kép reprodukció

>  Elképesztően gyors AF

>  Ideális a kézből kitartott, gondtalan teleobjektív használathoz

>  Kézipoggyászban is elfér a kompakt kivitelnek köszönhetően

>  Súlya kb. negyede a hasonló tudású DSLR objektívekhez képest

>  Az objektív testen elhelyezett, egy ujjal üzemeltethető kapcsoló az AF/előre beállított fókusz használatához

>  Képstabilizátor ki- illetve bekapcsolás funkció állvány használatához, L-Fn kapcsoló 27-féle hozzárendelhető funkcióval

>  Arca Swiss-kompatibilitás a gyors állvány-csatlakozás és kioldás érdekében (adapterrel)

>  Ellenálló kivitel: por-, fagy- és cseppálló

Minden Olympus objektív és fényképezőgép ingyenes hat hónapos jótállási idő hosszabbítással kapható4 – ehhez mindössze a MyOlympus online rendszerébe kell regisztrálnunk.

 

Hirdetés

Pragerfoto - kreatív fotózás Budapesten

Kreatív portréfotók rólad szabadtéren, vagy stúdióban / fotóoktatás kezdőknek egyénileg, vagy kis csoportban, jó hangulatban. Kérj személyre szabott ajánlatot. 

 M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 4.0 IS PRO


M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 4.0 IS PRO

 


  • 1 35mm ekvivalens gyújtótávolság: 600mm.
  • 2 2015. decemberi adatok alapján, a cserélhető objektíves fényképezőgépek között.
  • 3 2015. decemberi adatok alapján, a piacon elérhető cserélhető objektíves – ide értve az SLR – fényképezőgépek között, az Olympus saját tesztelési eljárásai és körülményei alapján.
  • 4 A vásárlás helyén érvényes jogok szerinti kötelező jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal.

Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x