Hirdetés:

Oszd meg barátaiddal:

Új 4k-s Canon monitorok

 

A Canon két új, televíziós és mozifilmes felhasználásra szánt, 4k-felbontású referenciamonitort mutatott be.

A DP-V2420 modell egy 24 colos képátlójú referenciamonitor, amelyet kifejezetten nagy dinamikatartományú (High Dynamic Range, HDR) videós tartalmak előállításához terveztek. A DP-V1710 ugyancsak hasonló célokra való, de a 17 colos képátlójú modell kompaktabb méreteinek köszönhetően akár tévés közvetítőkocsikban vagy ideiglenes stúdiókban is praktikusan használható.
A két modellben a Canon képfeldolgozó motorját és a szabadalmaztatott háttérvilágítási megoldását az IPS LCD panel előnyeivel ötvözték, így a hatalmas felbontás mellett tökéletes színhűséget, és nagy kontrasztot biztosítanak.

Canon DP-V2420
Canon DP-V2420

A képminőség új generációja – a DP-V2420

A DP-V2420-as típus a Canon 4k felbontású referenciamonitorainak jelenlegi csúcsmodellje, a piacvezető televíziós és filmes stábok elvárásaira ad választ. A monitor támogatja a nemrég elfogadott ITU-R BT.2100-as szabványt, amely a HDR, vagyis nagy dinamikatartományú videofelvételek paramétereit rögzíti, így hihetetlen, eddig nem látott színhűséget biztosít.

A kiterjesztett dinamikatartománynak köszönhetően a mozgóképes tartalmak világos és sötét jelenetei közötti kontraszt ugyanis sokkal nagyobb, ami 3D-szerű hatást eredményez. A Canon új monitorai a beépített deBayer szűrő révén képesek a kompatibilis Cinema EOS kamerák natív 4k RAW felvételeinek megjelenítésére külső deBayer szűrő nélkül.

Canon DP-V1710
Canon DP-V1710

DP-V1710 – új etalon a kompakt méretű, 4k-s referenciamonitorok között

Ez a monitor a full-HD-nál négyszer nagyobb, 3840×2160 pixeles felbontást kínál egy kompakt méretű eszközben. A professzionális felhasználásra szánt eszközök közül a DP-V1710-es az első olyan 4k-felbontású modell, amely elérhető 17 colos képátlójú méretben.

Csupán 8 kilogrammos tömegével ez a monitor praktikusan használható forgatási helyszíneken vagy közvetítőkocsikban, amelyek szabványos 19 colos rackszekrény-bővítőhelyében pont elhelyezhető.

A DP-V1710 referenciamonitor támogatja a HD/3G és a 6G-SDI interfészeket, így a 4k-s videojelet egyetlen kábelen keresztül tudja fogadni. Emellett támogatja a HDR tartalmak kellően jó kontrasztját és színhűségét előíró HDR EOTF szabványt is, így feketeszintje is az ilyen tartalmak megjelenítésére optimalizált.

Ez is érdekelhet:  Pletyka: A SONY A6700-al két új obi is érkezik

Megbízhatóan működő képernyők

Mind a DP-V2420, mind pedig a DP-V1710 referenciamonitorok keskeny, de robosztus házban kerülnek piacra, kezelésük egyértelmű, az egyes gombokhoz pedig egyedi funkciókat lehet hozzárendelni. Az új típusok a Canon korábbi két 4k felbontású referenciamonitorát, a DP-V2410-est és a DP-V3010-est egészíti ki.

www.canon.hu

Hirdetés:
Hirdetés:
imedia
Híreinket szemlézi
abplusz
Tárhelyszolgáltatónk

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Hirdetés:
Edit Template

Ez is érdekelhet:

Mit szólsz hozzá?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 1 014
  • 96
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x