hírek

RICOH THETA SC

A Ricoh bejelentette az új Ricoh Theta SC forgalomba hozatalát. A népszerű Ricoh Theta sorozat alapmodelljének kifejlesztésével a 360 fokos kamera kiemelkedő használhatóságot biztosít még a kezdő „360 fokos” fotósoknak is, de a szokásos alaptulajdonságok is megtalálhatóak.
Amióta 2013-ban a Ricoh Theta, mint a világ első 360 fokos kamerája* megjelent, már számtalan vizuális területen bizonyított. Ez a kivételes képalkotó eszköz, a teljes szférikus képmezővel, egy szokatlan és egyedi képi világot teremt. A 2015-ben bemutatott csúcsmodell, a Ricoh Theta S már a magasabb képminőséget elváró és a speciális üzleti igényeket támasztó felhasználók igényeit is kielégítette. Ennek következtében, mind a fotósok, mind az üzleti felhasználók körében, akiket a 360 fokos fényképezés érdekel, kivételes fogadtatásban részesült.

A Ricoh Theta SC, mint a sorozat alapmodellje, könnyen alkalmazhatóvá teszi a 360 fokos képalkotást, ezáltal egy új korszak eljövetelét hozza el a valóság leképezésében. Miközben a képminőség, a csúcsteljesítményű Ricoh Theta S-től örökölt CMOS szenzornak és a nagy fényerőnek köszönhetően lenyűgöző marad, ez a középkategóriás modell kisebb tömegű, mint az előző modellek. A Ricoh Theta SC segítségével az elkészült 360 fokos képek könnyedén átvihetők okostelefonra vagy tabletre. Szintén lehetőségük van a felhasználóknak a képek feltöltésére, a theta360.com weboldalra, azután a képek különböző közösségi oldalakon megoszthatók vagy 360 fokos videók közvetlen is feltölthetők a Facebook-ra vagy a Youtube-ra.

A Ricoh Theta SC négy különböző színben elérhető (kék, beige, rózsaszín és fehér), ezáltal válik a gép egy még személyre szabottabb képalkotó eszközzé, ami bárhol, bármikor bevethető.
*1. Szériagyártásba került konzumer termék, amely képes a teljes panorama és az eszköz alatti terület leképezésére egy teljes szférikus képben (2013 októberi Ricoh kutatás szerint)

Főbb tulajdonságok
1. Nagy felbontás, teljesen szférikus állóképek
– A Ricoh Theta SC nagy felbontású, szférikus képet rajzol, megközelítőleg 14 megapixeles felbontásban, két kiemelkedő tulajdonság kombinációjának köszönhetően: világos, nagy fényerejű ikerlencse (a csúcsmodell fényerejével F2.0 megegyező), valamint a nagyméretű szenzor. Ezek együtt, gyönyörű képek készítését teszik lehetővé minimális zaj mellett, még éjszakai felvételek esetén is. A fotós számos beállítást elvégezhet wifi kapcsolaton keresztül okostelefon és tablet segítségével, a teljesen újratervezett felhasználói felületének köszönhetően, a megfelelő applikáció segítségével.
– A Ricoh Theta SC lehetővé teszi a felhasználónak, hogy képeit a theta360.com weboldalra feltöltse, utána pedig a közösségi oldalakon, mint a Facebook, Twitter,
Instagram vagy Tumblr megossza. Különböző csatornákon, mint a Google MapsTM, a Google+TM vagy a YoutubeTM a videók megosztása szintén lehetséges.

2. Nagy felbontású, teljesen szférikus videók
– A Ricoh Theta SC nagy felbontású, teljesen szférikus felvételt készít Full HD (1920×1080 pixel, 30 képkocka/mp) felbontásban, maximum 5 perc időtartamig (a
szintetizáló folyamat után). A felhasználók gond nélkül képesek tökéletes videók készítésére személyi számítógép használata nélkül, okostelefonnal vagy tablettel. A
felhasználók egyszerű ujjmozdulatokkal könnyedén tudnak a felbontáson, a kiterjesztésen és a videók összetételén változtatni. A Theta+ Video képszerkesztő alkalmazás használatával*, a felhasználók könnyedén tudják az elkészített videókat szerkeszteni.
– Az állóképekhez hasonlóan a Ricoh Theta SC felhasználói a szerkesztett videókat is feltölthetik a theta360.com weboldalra (5MB terjedelemig), és megoszthatják a
közösségi oldalakon.
*2. THETA+ Video alkalmazások iOS8.0. vagy újabb, vagy Android 4.4 vagy újabb operációs rendszeren futnak. A tökéletes működés nem garantált minden eszközön.

360 fokos élőképes kijelző
– Okostelefonnal vagy tablettel van szinkronizálva, a Ricoh Theta SC képe az eszközök kijelzőjén élőképként látható (csak állókép üzemmódban). Ez lehetővé teszi a
felhasználónak, hogy a különböző beállításokat kontrollálja felvételkészítés közben. A kamerán két kijelző megjelenítés közül választhatunk (Teljes kijelző és panoráma).


Hirdetés:

Stílusos, könnyen kezelhető gépváz
– A Ricoh Theta SC az előoldalán egy LED kijelzővel van ellátva, amiről az aktuális beállítás leolvasható, valamint az oldalán egy kapcsoló a videó és az állókép üzemmód közötti átváltáshoz. Így a felhasználók könnyedén és gond nélkül használhatják a kamerát akkor is, ha nincs okostelefonhoz vagy tablethez csatlakoztatva.

Egyéb tulajdonságok
– nagy belső memória (kb. 8 GB), ami megközelítőleg 1600 kép tárolására elegendő (L képméretnél)
– a kamera, a bekapcsolás után 1,5mp-cel üzemkész
– önkioldó funkció, beállítható, késleltethető kioldással okostelefon vagy tablet segítségével
– késleltethető kioldási funkció, time-lapse videók készítéséhez ideális

– Theta+ applikációk az állóképek szerkesztésére és fájlok előkészítésére nyomtatáshoz
– Theta+ applikációk az állóképek szerkesztésére és fájlok előkészítésére nyomtatáshoz

Opcionális tartozékok
TH-2 kemény tok: vízálló tok (IPX7), a tok állványcsatlakozóval rendelkezik, a különböző
tartozékok rögzítésére
Megjegyzés:
nem víz alatti fényképezéshez gyártott. Ha a kamera a tokban van csak távirányítással, okostelefon vagy tablet segítségével működtethető.

A kamera várhatóan novemberre kerül az üzletekbe 89.900 Ft-os fogyasztói áron

www.ricoh.hu

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük