Hirdetés:

Olympus Tough TG-6

Az Olympus kihozta a legújabb por-ütés és vízálló modelljét, ami a TG-5-öt váltja fel. A gyártó elsősorban a makró és vízalatti felvételek szerelmeseire koncentrál (mutatja ezt a különféle program módok, illetve a megerősített váz is), de természetesen bárki, aki sokat utazik és nem szeretne hatalmas felszereléssel kirándulni, szintén jó választás lehet a TG-6.

A Tough TG-6 fényképezőgéppel az Olympus a Tough sorozat új csúcsmodelljét mutatja be. A Tough név a teljesen időjárásálló, víz alatti használhatóságot biztosító, illetve az ütésnek és más behatásoknak ellenálló Olympus fényképezőgépeket fémjelzi. Az új TG-6 azonban már nem csak az Olympus népszerű, akciódús kalandokra szánt jellemzőivel – például a Field Sensor System rendszerével – valamint a legkisebb részleteket és ragyogó színeket visszaadó képminőséggel büszkélkedhet, hanem számos új fejlesztéssel és új tulajdonságokkal is. Ezek közül is kiemelkedik az új víz alatti fotózásra optimalizált felvételi módok, a még sokoldalúbb makrófotó-opciók, valamint a megnövelt felbontással szemet gyönyörködtető megjelenítést biztosító kijelző.

Hirdetés:


A TG-6 július elejétől kapható, új és rendkívül praktikus kiegészítőkkel együtt a Tough fotós rendszer lehetőségeinek széleskörű bővíthetőségét kínálva.

Lenyűgöző ellenálló képesség mindenféle környezetben: kalandokra tervezve

A Tough sorozat és a TG-6 csúcsmodell fejlesztésének célkitűzése egy kézre álló, megbízható társ megalkotása az embert és gépet próbáló környezetben történő használatra optimalizálva: vízálló1 15 méter mélységig, porálló1, ütésálló1 akár 2,1 méter magasságból történő leejtés esetén is, törésálló1 100 kg terhelésig, valamint fagyálló1 -10°C hőmérsékletig, illetve dupla védőlencsés objektív-kialakítást kapott a tökéletesen páramentes használhatóság érdekében. Az új LB-T01 levehető objektívvédő hatékony védelmet kínál a karcolások ellen, valamint a PT-059 búvártok akár 45 méter vízmélység esetén is biztosítja fotók és videók rögzítését (mindkét kiegészítő külön kapható).
A nagy népszerűségnek örvendő Olympus Field Sensor System segítségével helyadatokat, mélységet és magasságot, valamint levegő- és vízhőmérsékletet is menthetünk a fotók és videók kiegészítő adataiként.

Kiváló képminőség a különösen fényerős objektívnek, a nagysebességű érzékelőnek és az Olympus legújabb fejlesztésű képprocesszorának köszönhetően

A kategória élvonalát képviselő F22 zoom objektív, illetve a rendkívül gyors, hátsó megvilágítású, nagyérzékenységű CMOS képérzékelő által a TG-6 fantasztikus képek és videók készítésére alkalmas. Az új digitális telekonverter a 4x optikai zoomfaktort megduplázza – tehát akár 8x zoom használatát teszi lehetővé. A képszenzor üvegén található tükröződésmentesítő (AR) bevonat segít a szellemkép és a becsillanás hatásainak csökkentésében, míg a profi fotósoknak szánt OM-D E-M1X fényképezőgépből származó TruePic VIII képprocesszor a képzaj redukciójában és a gyenge kontraszttal jellemezhető képterületek felbontásának növelésében nyújt hathatós segítséget. A RAW képmentés által a TG-6 biztosítja a szerkesztés lehetőségét az Olympus Workspace, illetve más, a TG-6 RAW fájlokat támogató képszerkesztő szoftverrel.

Egyedülálló makrórendszer a tökéletes közelképekhez – akár 1 cm tárgytávolsággal


Hirdetés:

A Tough TG-6 a lélegzetelállító közelképek készítéséhez fejlett, sokoldalú makrófelvétel-rendszert biztosít, melynek köszönhetően átléphetünk az emberi szem számára látható világ korlátain. Mindössze 1 cm tárgytávolsággal és 7x3 legnagyobb nagyítással a fényképezőgép a mikroszkopikus világ csodáiról lenyűgöző minőségű felvételek készítését teszi lehetővé. A makrórendszer négyféle felvételi móddal rendelkezik: a Microscope, Microscope Control, Focus Bracketing és Focus Stacking módokkal. A Focus Stac

Ez is érdekelhet:  Két új Nikon Z objektívet fejlesztenek

Átfogó beállítást kínáló víz alatti felvételi módok és kiegészítők széles választéka a felszerelés bővítéséhez

A víz alatti felvételkészítés lehetőségeinek további bővítése érdekében a Tough TG-6 ötféle víz alatti felvételi módot kínál: az Underwater Wide, Underwater Snapshot, Underwater Macro, Underwater Microscope és Underwater HDR módokat. Az egyes felvételi módok a beállításokat a különféle témáknak megfelelően optimalizálják. A népszerű Underwater White Balance mód háromféle beállítási lehetőséggel gazdagodott, melynek köszönhetően a nagyobb mélységekre jellemző környezetnek megfelelő színkorrekció is választható. A körkörös halszemeffekt eléréséhez az új, opcionális FCON-T02 halszemkonverter áll rendelkezésünkre – a kiegészítők által kínált széleskörű felhasználhatóság további bővítését kínálva.

Árak, elérhetőség, jótállási idő meghosszabbítás, valamint víz alatti tippek és trükkök a MyOlympus weboldalon

Az új Tough TG-6 piros és fekete színben, az új kiegészítők mellett (a lentebb látható lista szerint) 2019 júliusának elejétől kapható, 149.990.- HUF javasolt fogyasztói áron.

***

Főbb jellemzők:

 • Porálló; vízálló 15m1 vízmélységig; ütésálló 2,1m1 magasságból történő leejtés esetén is; törésálló 100kg1 terhelésig; fagyálló -10°C1 hőmérsékletig
 • Szuper-fényerős F22
  25-100mm
  3 nagylátószögű objektív, 4x optikai zoommal a tökéletes minőségű, nagylátószögű képekért nagy ISO érték mellett, gyenge fényviszonyok esetén is
 • 12MP hátsó megvilágítású CMOS szenzor
 • TruePic VIII képszenzor
 • Egyedülálló, négy felvételi móddal rendelkező makrórendszer a lenyűgöző közelképekért mindössze 30cm és 1cm közötti tárgytávolság mellett
 • Különféle víz alatti felvételi módok a különféle felvételi környezetre optimalizált beállításokkal
 • 4K 30P videofelvétel, valamint nagysebességű Full-HD módok a lassított lejátszás támogatásával
 • Beépített WiFi és OI.Share alkalmazás-kompatibilitás a távirányított vezérléshez és a felvételek egyszerű megosztásához okostelefon segítségével
 • GPS, iránytű és OI.Track alkalmazás-kompatibilitás a pontos helyadatok rögzítéséhez
 • Konverterek és más kiegészítők széles választékával bővíthető

Újdonságok: a TG-6 és a TG-5 összehasonlítása

 • Új LCD monitor 1,04 millió képpontos felbontással a még részletgazdagabb megjelenítésért
 • A beépített 2x digitális telekonverternek köszönhetően 8x legnagyobb zoomfaktor
 • Tükröződésmentesítő (AR) bevonat a szenzort védő üvegen a szellemképek és a becsillanás ellen
 • Focus Stacking üzemmód választható felvételszámmal a teljes képet átfogó élességállításhoz (3 és 10 közötti felvétellel)
 • A makrófelvétel-készítés már P és A módokban is elérhető: a lencsétől akár 1 cm távolságra
 • Új Underwater Microscope felvételi mód a lencsétől akár 1 cm tárgytávolságra
 • A korábbi Underwater WB fehéregyensúly beállításhoz képest már háromféle beállítás érhető el (a vízmélységtől függő fényviszonyokra optimalizálva)
 • Állóképek készítésénél dátumbélyeg funkció használható

www.olympus.hu


 • 1 Vízálló a 8. JIS/IEC (IPX8) védelmi osztálynak megfelelően (az Olympus tesztelési eljárásai alapján). Porálló a 6. JIS/IEC (IP6X) védelmi osztálynak megfelelően (az Olympus tesztelési eljárásai alapján). Ütésálló a MIL-STD810F szabvány szerint (az Olympus tesztelési eljárásai alapján). Fagyálló és törésálló az Olympus tesztelési eljárásai alapján.
 • 2 A legnagyobb látószögnél – 25mm (35mm ekvivalens érték)
 • 3 35mm ekvivalens érték
 • 4 A vásárlás helyén érvényes jogok szerinti kötelező jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal

Oszd meg barátaiddal:

Híreinket szemlézi:
imedia
Tárhelyszolgáltatónk:
abplusz

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Edit Template
Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
 • 948
 • 130
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x