Hirdetés:

Megérkezett az Olympus legújabb MILC (cserélhető objektíves) fényképezőgépe, ami a mai fiatal selfie-zők remek társa lehet. A PEN tervezői tisztán látják, amit más fényképezőgép márkák általában nem: a stílusra kiélezett szemű, kreatív fotósok élvonalbeli munkáikhoz nem szívesen használnak nagydarab, műanyag, tükörreflexes fényképezőgépeket, melyek elrontják a gondosan összehangolt outfitet. Amikor a tükörbe néznek, azt szeretnék, hogy a fényképezőgép még stílusosabb megjelenést kölcsönözzön. De egy PEN E-PL7 tulajdonosnak nincs is szüksége többé tükörre. A gép LCD kijelzője le és körbehajtható, így az előre beállítható időközzel készülő sorozatfelvételek, vagy videó selfie-k kompozíciója a belógó ujjak problémája nélkül oldható meg. Sőt: akár a gép megérintése nélkül, okostelefonról vezérelve is készíthetünk felvételeket.

Olympus PEN E-PL7
Olympus PEN E-PL7

 

Az E-PL7 lehet igazi divatikon – és lehet olyan egyszerűen használható eszköz, mint egy telefon – de valójában egy csúcskategóriás, professzionális remekmű, mely nagyszerű kiegészítők és a fényképezőgéphez kitűnően illeszkedő, kreatív effektek széles választékát kínálja használója számára. Elérhető egyedülálló megjelenést biztosító fehér színben, valamint klasszikus ezüstben és feketében – 2014 szeptemberének végétől, 134.990.- HUF áron. A géphez tartozik egy karcsú, nagyteljesítményű Pancake Zoom objektív, valamint az OI.Share alkalmazás, mely a felvételek megosztását WiFi-n keresztül Android, vagy iOS mobileszközök segítségével minden eddiginél egyszerűbbé teszi.

 

Hirdetés:


Csúcsselfie-k
Egy cserélhető objektíves fényképezőgép, melynek kioldója okostelefonról vezérelhető – nem újdonság. Azonban a PEN E-PL7 által igazán kreatív lehetőségeket kapunk, ha használjuk ezt a funkciót: például a zoomot a gép megérintése nélkül állíthatjuk be, csakúgy, mint az expozíció legfőbb paramétereit, a rekeszértéket és a zársebességet. Végül a beállítások hatásait valós időben megjelenítve láthatjuk az okostelefon kijelzőjén, mielőtt még elkészítenénk a felvételt. A telefonon keresztül egyszerűen állíthatjuk be a PEN időzítőjét, így kiváló eredménnyel készíthetünk remek képeket – például paparazzi stílusú, minden mozzanatot rögzítő sorozatfelvételeket. Vagy váltsunk közelképre, adjuk meg a felvételek időközét és fotómodellhez illően váltsuk a pózokat.

 

Olympus PEN E-PL7
Olympus PEN E-PL7

 

TOVÁBBI JELLEMZŐK:

  • Live Guide a manuális beállítások hatásainak valós idejű megjelenítéséhez>  Kifejezetten a modellhez tervezett, különleges megjelenést biztosító kiegészítők, valamint különféle objektívek és búvártok-szettek érhetők el a kínálatban
  • Vékony, cserélhető 14-42mm 1:3.5-5.6 EZ objektív a bárhol és bármikor rendelkezésre álló kreativitás érdekében
  • Lenyűgöző képminőség a 16.1 megapixel felbontású Live MOS szenzornak és a TruePic VII képprocesszornak köszönhetően
  • FAST AF és gyors start-up

 

A PEN E-PL7 – dönthető LCD érintőkijelzője által – ideális  „old-school” selfie fotózásra is: csak hajtsuk le és fordítsuk el a kijelzőt, ekkor a gép automatikusan „selfie-módra” vált. Az EZ objektív nagylátószög pozícióba áll, a kijelző pedig 3” méretű tükörré változik, melyen időzítőt, e-Portrait üzemmódot, illetve kioldót vezérelhetünk – mindössze a kijelző megérintésével.

Függetlenül attól, hogy mennyire könnyű is a fényképezőgép, ha egy kézzel kell tartani azt egy hosszabb fotósorozat készítéséhez – ekkor ugyanis szinte biztosra vehető a gép kezünkben történő elfordulása miatt fellépő bemozdulás. Ezért az Olympus a legújabb PEN-be a csúcskategóriás, háromtengelyes képstabilizátor technológiáját is beépítette. Ezzel az elfordulásos kézmozgások sokkal hatékonyabban küszöbölhetők ki, mint a hasonló gépekben található, hagyományos rendszerekkel. Ezt jó tudni!

 


Hirdetés:

Lenyűgöző – első benyomások

Egy nagyszerű design hoz magával továbbiakat is – az Olympus pedig a PEN E-PL7 mellé retró stílusú, annak stílusával tökéletesen harmonizáló váztokot, objektívvédő sapkákat, valamint hordszíjakat kínál pazar, szemet gyönyörködtető kivitelben. De, ahogy arra Anne-Kathrin Bieber, a Les-attitudes.com bloggere rámutat, ez a fényképezőgép sokkal többről szól, mint a csodás megjelenésről: “a PEN a tükörreflexes gépek remek alternatívája és sokak számára maga a tökéletesség – például nekem is.” Az E-PL7 szinte magától értetődő magabiztossággal a legkiválóbb képminőséget biztosítja még gyenge fényviszonyok között is – mivel több, az Olympus High-end OM-D sorozatának gépeiben alkalmazott, nagyteljesítményű technológia megöröklésével büszkélkedhet. A leginkább szívet melengető jellemzői emellett a számtalan kreatív lehetőség, valamint a döbbenetesen egyszerű felvételkészítés és megosztás, mely egy vérbeli divatblogger számára az igazi wow-faktort jelenti.

ID: 15441
Olympus PEN E-PL7

 

Kreativitás határok nélkül

Az egyszerűen alkalmazható funkciók és gondtalan online kapcsolat a blogoszféra legjobbjait is biztosan lenyűgözi. “Számtalan nagyszerű beállítást és szűrőt használhatunk a kompakt, könnyű és egyszerű kezelhetőséget biztosító fényképezőgépben,” mondja Anne-Kathrin, akinek blogját minden hónapban olvasók ezrei keresik fel. A kreatív megoldások közül az egyik kiemelkedő funkció a Live Guide, mely az intuitív paraméter beállítást segíti a kijelzőn megjelenő görgetősáv felkínálásával (melyhez menü használata sem szükséges) és a változtatások hatásainak kijelzőn követhető, valós idejű megjelenítésével – mielőtt még megörökítenénk a felvételt. A Live Guide segítségével olyan kifinomult, profi hatások is elérhetővé válnak, mint a bokeh (a háttér életlenítésével). A fotó, illetve videó elkészítéséhez a PEN védjegyét jelentő kreatív lehetőségek állnak készen. Az Olympus a fényképezőgépben elérhető képszerkesztő funkciók úttörője – az E-PL7 pedig e hagyomány mentén kínál elképesztően változatos, 14 különféle Művészi szűrőt, köztük az új Vintage  és az egy-egy szín kiemelésére alkalmas Partial Colour opciót. Mindkét új szűrő finom beállítási lehetőségei pontosan a kívánt eredmény elérését biztosítják.

Közvetlen megosztás

Az Olympus OI.Share egy olyan, ingyenesen letölthető alkalmazás, melynek segítségével a PEN gyorsan és gond nélkül csatlakoztatható okostelefonhoz WiFi-n keresztül – ezáltal a felvételek megosztása a barátokkal (és a követőkkel) a közösségi oldalakon minden eddiginél egyszerűbben történhet. Első lépés: az LCD kijelzőn található gomb megérintése. Második lépés: a megjelenő QR kód beolvasása. És kész. Már indulhat is az irigylésre méltó képek és videók online megosztása.

 

Mivel teljesen fémből készült testének elülső részén az OLYMPUS PEN felirat látható bevésve, az E-PL7 számára már nem fontos, hogy bizonyítson – egyszerűen nincs már szükség arra, hogy a profi fotósok vállát ormótlan DSLR gépek hordszíjai dörzsöljék ki, vagy hogy különféle módon fejezzük ki stílusérzékünket: mindez megtalálható az új, elegáns PEN köntösében, szeptember végétől, 134.990.- HUF ajánlott fogyasztói áron.

Hirdetés

Pragerfoto - kreatív fotózás Budapesten

Kreatív portréfotók rólad szabadtéren, vagy stúdióban / fotóoktatás kezdőknek egyénileg, vagy kis csoportban, jó hangulatban. Kérj személyre szabott ajánlatot. 

 

Olympus PEN E-PL7
Olympus PEN E-PL7

www.olympus.hu


Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x