Hirdetés:

Az első generációs E-M5 az ambiciózus fotósok számára a tükörreflexes világ képminőségét tette elérhetővé – csak az állvány szükségszerű használata és a drabális méret nélkül. A kulcs ehhez a könnyű, kompakt kivitel, valamint az egyedi, 5-tengelyes képstabilizátor rendszer. Az Olympus továbbfejlesztette ezt a rendszert az E-M5 Mark II számára, mely így a világ legerősebb képstabilizátora lett. A fényképezőgép rázkódását akár 5 lépéssel nagyobb zársebességnek megfelelő mértékben is korrigálni tudó technológia egyszerűen a gyenge fényviszonyokra fittyet hányva biztosít remek képminőséget.

Ez pedig remekül passzol a meggyőző építési minőséghez és az időjárásálló OM-D kivitelhez. A páratlan képstabilizátor és a masszív, kompakt design által az igényes filmkészítők akár kézből, külső helyszíneken, mindenféle nagy és nehéz kiegészítő nélkül – valamint elmosódás és zaj nélkül – rossz fényviszonyok esetén is készíthetnek nagyszerű felvételeket. Az új OM-D Movie üzemmód többféle videó képarányt kínál, valamint Full HD felvételt akár 77 Mbps felvételi sebességgel – ezek és rendkívül ujjbarát kezelőszervei által pedig a történetek elmesélésének lehetőségei teljesen új szintet jelentenek.

A többféle szögben állítható LCD kijelző és a nagyméretű elektronikus kereső a Mark II tulajdonosának a kristálytiszta komponálás élményét adja minden helyzetben és látószögben. A több mint negyvenféle ZUIKO cserélhető objektív bármelyikével az eredmény lenyűgöző lesz. Nem beszélve az új, döbbenetes, 40 megapixeles High-Res Composite Shot funkcióról.

Olympus-OM-D-E-M5-Mark-II-szurke
Olympus OM-D E-M5 Mark II

 

Hirdetés:


Zéró elmosódás
Ahogy az E-M5 Mark II-t kézbe vesszük, a magnézium-ötvözet ház megnyugtatóan masszív és stabil érzetet kelt még úgy is, hogy a tömege a tükörreflexes fényképezőgépekkel összehasonlítva igen kicsi (417g objektív nélkül). Ráadásul a Mark II jogosan követeli a világ legstabilabb fényképezőgépe címet, hiszen benne található a világ legerősebb* 5-tengelyes képstabilizátor rendszere. A különleges Olympus technológia új, kifinomult verziója 5 síkban küzdi le a bemozdulás hatásait akár 5 FÉ értékű kompenzációval*.

Sőt, mivel ezt a fényképezőgépben találjuk, így bármely objektívvel együtt élvezhetjük. Még gyenge fényviszonyok esetén, teleobjektívvel is, mely a kézremegés hatását sokszorosára nagyítja – az 5-tengelyes képstabilizátor garantálja az E-M5 felvételeinek élességét. Ez érvényes a videókra és a fotókra is, melyek minősége túlmutat a nehéz és terjedelmes tükörreflexes riválisokon.

Egyedülálló videofelvétel funkciók
Mivel a képstabilizátor rendszere szükségtelenné teszi a nehéz külső stabilizáló eszközök használatát, az E-M5 Mark II szabad utat ad a kibontakozó filmkészítőknek a moziszerű videofelvételek rögzítéséhez – ezek a filmek pedig tökéletesen megállják a helyüket a fantasztikus állóképek mellett, melyek az OM-D sorozatot jellemzik.

Az OM-D Movie módban a Mark II akár 77 Mbps bitsűrűségű felvétel rögzítésére is képes, valamint többféle 1080 Full HD képarány használatát kínálja – 60p, 50p, 30p, 25p, vagy akár a klasszikus 24p, melyet a narratív filmek készítői előszeretettel alkalmaznak. Az élességállítás videofelvétel közben is magától értetődő, pontosan megadható a 3” méretű, változtatható szögű LCD érintőkijelzőn.

 

Olympus OM-D E-M5 Mark II
Olympus OM-D E-M5 Mark II

 

Kristálytiszta kép
Az extrém látószögekből történő felvételkészítéshez nagy segítséget nyújt a nagy fényerejű, kristálytiszta képet adó, 1,04 millió képpontos, forgatható-dönthető kijelző. Ugyancsak igen értékes a szintén nagyméretű, ugyancsak nagy fényerejű, 2,36 millió képpontos elektronikus kereső, mely automatikusan bekapcsol, ha a szemünket érzékeli. A főbb beállításokat a keresőben megjelenő, jól áttekinthető menü mutatja – így ezeket szükség szerint még a kioldó megnyomása előtt módosíthatjuk.

 

40 megapixeles képek

Az Olympus rendkívül pontos, 5-tengelyes képstabilizátor rendszerének másik nagy előnye az extrém-nagyfelbontású képek készítésének lehetősége – mely messze meghaladja a 16 megapixel felbontású LIVE MOS érzékelő alapképességét. A szenzor felvételek közötti elmozdításával, majd nyolc kép összedolgozásával az E-M5 Mark II egy ragyogó, 40 megapixeles képet állít elő, lélegzetelállító részletgazdagsággal. Nem csoda, hiszen az OM-D a minden idők legjobb képminőségét kínáló Olympus fényképezőgépek sorozataként ismert. E látványos vizuális teljesítmény másik alappillére a képalkotó processzor. A Mark II ugyanazt a TruePic VII képprocesszort használja, mint a zászlóshajó, az OM-D E-M1.

 

Olympus OM-D E-M5 Mark II
Olympus OM-D E-M5 Mark II

 

Ergonomikus kialakítás

Az új OM-D E-M5 Mark II bizonyítja, hogy az Olympus megértette azt, amit ebben a szegmensben némely fényképezőgép gyártó nem vesz figyelembe: a fotózás szerelmeseinek nagy része csak akkor érzékeli a világelső technológiai megoldások nagyszerűségét, ha az intelligens elrendezésű kezelőszervek egyszerű használata átláthatóvá és könnyen elérhetővé teszi a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokat és funkciókat. Ez pedig a formatervezés egészét érinti, a nagyvonalaktól a legkisebb részletekig.

Ilyen finom figyelmesség az Fn gomb a legújabb OM-D felső részén, vagy a funkcióválasztó tárcsa, mely előreugrása miatt elérhetőbb a megszokottnál. Mindkét kezelőszerv így gyorsabban, ösztönösen működtethető. Az OM-D gépek nagy erősségeként ismert autofókusz sebessége mellett 81 pontos területtel, gyenge fényviszonyok esetén is kiváló teljesítménnyel és Tracking AF funkcióval büszkélkedhet.


Hirdetés:

 

Látványos effektek és szolgáltatások

Bár rendkívül kicsi és könnyen kezelhető, az E-M5 Mark II számtalan ügyes funkcióval büszkélkedhet, így szinte magától engedi szabadjára kreativitásunkat. A Live Composite több képet kombinálva ideális a ragyogó témák – például a csillagok, tűzijáték, vagy bármiféle fényt kibocsájtó eszköz – mozgásának megjelenítésére. Alternatívaként rendelkezésünkre áll a sorozatfelvétel funkció, mely akár 10fps felvételre képes, nagyszerű, 1/16000 zársebesség mellett.

A remek kompenzációs képességek segíthetnek a konvergáló vertikális vonalak korrekciójában a Live View használatával, az objektív cseréje, vagy bármilyen utómunka nélkül. Az igencsak sokféle Művészi Szűrő segítségével különleges hatásokat érhetünk el. A beépített WiFi által a Mark II okostelefonról vezérelhető, valamint az Olympus OI.Share alkalmazással a felvételek közösségi oldalakon megoszthatók és helyadatokkal egészíthetők ki – mely különösen értékes lehet különféle helyzetekben. Ez csak egy pár kiemelt jellemző a különleges funkciók és szolgáltatások rendkívül hosszú listájáról, mely a legújabb generációs E-M5 modellt a kategória egyik legsokoldalúbb és ergonómia szempontjából az egyik legkifinomultabb fényképezőgépévé teszi.

Olympus OM-D E-M5 Mark II
Olympus OM-D E-M5 Mark II

 

Az objektívek széles választéka

A cserélhető objektívek széles skálája egy újabb kihívást jelent a lehetőségek felfedezéséhez. A fotós képességektől és tapasztalatoktól függetlenül a legtöbb OM-D tulajdonos hosszú távon gondolkodva fektet be objektív kollekciójába. Az új modellhez több mint negyvenféle Mikro-NégyHarmad objektív választható – nem beszélve a kiegészítők igencsak széles választékáról.

Árak és dátumok
Az OM-D E-M5 Mark II váz február végétől kapható, ezüst, vagy fekete színben, 369.990.- HUF *** javasolt fogyasztói áron. De választható többféle kitben is***, M. ZUIKO objektívekkel kiegészítve. Ilyen például a nagysebességű M.ZUIKO ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ feketében (kitben 439.990.- HUF***), vagy az új, csendes élességállításával és rendkívül kompakt méreteivel kiemelkedő M.ZUIKO DIGITAL ED 14-150mm 1:4.0-5.6 II objektív, mely a nagylátószög sokoldalúságát és akár 10.7x nagyítást kínál (kitben 499.990.-***). Ez az objektív az E-M5 Mark II-vel megegyezően por- és cseppálló. Mindhárom verzióban akkumulátor és töltő is található, valamint egy külön felhelyezhető, por- és cseppálló FL-LM3, mely bounce vakuként használható.

 

* 2014 decemberi adatok alapján, a cserélhető objektíves fényképezőgépek – köztük a tükörreflexes gépek – piacán, az Olympus saját tesztelési körülményeivel vizsgálva. A tesztelés a CIPA tesztelési metódusaival történt.

** dpreview magazin, Gold Award 2012

*** Az elérhető kitek országonként eltérőek lehetnek. A javasolt fogyasztói árak a különféle pénznemekre átszámolva közel megegyezőek.

**** További hat hónap jótállási idő a vásárlásnak megfelelő országban érvényes kötelező jótállási időn felül.


Olympus OM-D E-M5 Mark II
Olympus OM-D E-M5 Mark II

 

 

OM-D E-M5 Mark II FŐBB JELLEMZŐK:    

  • A világ legerősebb* 5-tengelyes képstabilizátor rendszere a bemozdulásmentes videofelvételekhez és fotókhoz – állvány, illetve külső stabilizátor nélkül. A rendszer teljesítménye a zársebesség 5 szinttel nagyobb értékével egyenértékű.
  • Nagyszerű hordozhatóság, könnyű, kisméretű, prémium kivitel, valamint por-, csepp- és fagyálló ház kialakítás a zord körülmények között végzett, kültéri fotós feladatok gondtalan teljesítéséhez
  • OM-D Movie üzemmód 1080 Full HD 60p videofelvételekhez különféle képaránnyal, klasszikus 24p felvételi móddal a légies, mozi hangulatú filmekhez
  • 3” méretű, változtatható szögű érintőkijelző és nagyméretű, fényes elektronikus kereső automatikus szemérzékelővel, valamint 2,36 millió képponttal a kristálytiszta komponálás érdekében
  • Látványos, 40 megapixeles High-Res Composite Shot funkció elképesztő részletgazdagsággal
  • 16 megapixel felbontású LIVE MOS szenzor és TruePic VII képprocesszor a lenyűgöző, nagyfelbontású felvételek készítéséhez akár gyenge fényviszonyok között is
  • Rendkívül gyors FAST AF rendszer szinte azonnali élességállítással – az észrevételen utcai fotózáshoz, valamint a természet gyorsan mozgó témáihoz
  • Beépített WiFi a távirányítással történő felvételkészítéshez (rekesz, zársebesség és Live Bulb vezérléssel), valamint az OI Share alkalmazással okostelefonon keresztül történő megosztáshoz
    Az Olympus 5-tengelyes képstabilizátorának másik nagy előnye a hordozhatóság egyszerűsége. A tükör nélküli Mikro-NégyHarmad rendszer egyik nagy erőssége a fényképezőgép kisebb mérete és tömege – főleg a műanyagba burkolózó, drabális tükörreflexes gépekhez képest. Azonban az egyenletből az elmosódást végleg kihúzó 5-tengelyes képstabilizátorral az új E-M5 egyértelműen megelőzi vetélytársait, hiszen a tűéles képek és videók bármilyen nehéz állvány, vagy külső stabilizátor nélkül készülhetnek el. Az egész E-M5 rendszer minimális tömeggel és mérettel, a maximális hordozhatóság figyelembevételével került tervezésre. Por-, csepp- és fagyálló magnézium-ötvözet házával az Olympus mérnökei már eleve olyan környezetre is tervezték a fényképezőgépet, ahol a diszkrét kivitelű eszközök jócskán leegyszerűsítik az idegesebb természetű témák fotózását.

www.olympus.hu

Social:
Latest posts by FotósHírek.hu (see all)

Hírlevél feliratkozás

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x