Hirdetés:

Az első generációs E-M5 az ambiciózus fotósok számára a tükörreflexes világ képminőségét tette elérhetővé – csak az állvány szükségszerű használata és a drabális méret nélkül. A kulcs ehhez a könnyű, kompakt kivitel, valamint az egyedi, 5-tengelyes képstabilizátor rendszer. Az Olympus továbbfejlesztette ezt a rendszert az E-M5 Mark II számára, mely így a világ legerősebb képstabilizátora lett. A fényképezőgép rázkódását akár 5 lépéssel nagyobb zársebességnek megfelelő mértékben is korrigálni tudó technológia egyszerűen a gyenge fényviszonyokra fittyet hányva biztosít remek képminőséget.

Ez pedig remekül passzol a meggyőző építési minőséghez és az időjárásálló OM-D kivitelhez. A páratlan képstabilizátor és a masszív, kompakt design által az igényes filmkészítők akár kézből, külső helyszíneken, mindenféle nagy és nehéz kiegészítő nélkül – valamint elmosódás és zaj nélkül – rossz fényviszonyok esetén is készíthetnek nagyszerű felvételeket. Az új OM-D Movie üzemmód többféle videó képarányt kínál, valamint Full HD felvételt akár 77 Mbps felvételi sebességgel – ezek és rendkívül ujjbarát kezelőszervei által pedig a történetek elmesélésének lehetőségei teljesen új szintet jelentenek.

A többféle szögben állítható LCD kijelző és a nagyméretű elektronikus kereső a Mark II tulajdonosának a kristálytiszta komponálás élményét adja minden helyzetben és látószögben. A több mint negyvenféle ZUIKO cserélhető objektív bármelyikével az eredmény lenyűgöző lesz. Nem beszélve az új, döbbenetes, 40 megapixeles High-Res Composite Shot funkcióról.

Olympus-OM-D-E-M5-Mark-II-szurke
Olympus OM-D E-M5 Mark II

 

Hirdetés:


Zéró elmosódás
Ahogy az E-M5 Mark II-t kézbe vesszük, a magnézium-ötvözet ház megnyugtatóan masszív és stabil érzetet kelt még úgy is, hogy a tömege a tükörreflexes fényképezőgépekkel összehasonlítva igen kicsi (417g objektív nélkül). Ráadásul a Mark II jogosan követeli a világ legstabilabb fényképezőgépe címet, hiszen benne található a világ legerősebb* 5-tengelyes képstabilizátor rendszere. A különleges Olympus technológia új, kifinomult verziója 5 síkban küzdi le a bemozdulás hatásait akár 5 FÉ értékű kompenzációval*.

Sőt, mivel ezt a fényképezőgépben találjuk, így bármely objektívvel együtt élvezhetjük. Még gyenge fényviszonyok esetén, teleobjektívvel is, mely a kézremegés hatását sokszorosára nagyítja – az 5-tengelyes képstabilizátor garantálja az E-M5 felvételeinek élességét. Ez érvényes a videókra és a fotókra is, melyek minősége túlmutat a nehéz és terjedelmes tükörreflexes riválisokon.

Egyedülálló videofelvétel funkciók
Mivel a képstabilizátor rendszere szükségtelenné teszi a nehéz külső stabilizáló eszközök használatát, az E-M5 Mark II szabad utat ad a kibontakozó filmkészítőknek a moziszerű videofelvételek rögzítéséhez – ezek a filmek pedig tökéletesen megállják a helyüket a fantasztikus állóképek mellett, melyek az OM-D sorozatot jellemzik.

Az OM-D Movie módban a Mark II akár 77 Mbps bitsűrűségű felvétel rögzítésére is képes, valamint többféle 1080 Full HD képarány használatát kínálja – 60p, 50p, 30p, 25p, vagy akár a klasszikus 24p, melyet a narratív filmek készítői előszeretettel alkalmaznak. Az élességállítás videofelvétel közben is magától értetődő, pontosan megadható a 3” méretű, változtatható szögű LCD érintőkijelzőn.

 

Olympus OM-D E-M5 Mark II
Olympus OM-D E-M5 Mark II

 

Kristálytiszta kép
Az extrém látószögekből történő felvételkészítéshez nagy segítséget nyújt a nagy fényerejű, kristálytiszta képet adó, 1,04 millió képpontos, forgatható-dönthető kijelző. Ugyancsak igen értékes a szintén nagyméretű, ugyancsak nagy fényerejű, 2,36 millió képpontos elektronikus kereső, mely automatikusan bekapcsol, ha a szemünket érzékeli. A főbb beállításokat a keresőben megjelenő, jól áttekinthető menü mutatja – így ezeket szükség szerint még a kioldó megnyomása előtt módosíthatjuk.

 

40 megapixeles képek

Az Olympus rendkívül pontos, 5-tengelyes képstabilizátor rendszerének másik nagy előnye az extrém-nagyfelbontású képek készítésének lehetősége – mely messze meghaladja a 16 megapixel felbontású LIVE MOS érzékelő alapképességét. A szenzor felvételek közötti elmozdításával, majd nyolc kép összedolgozásával az E-M5 Mark II egy ragyogó, 40 megapixeles képet állít elő, lélegzetelállító részletgazdagsággal. Nem csoda, hiszen az OM-D a minden idők legjobb képminőségét kínáló Olympus fényképezőgépek sorozataként ismert. E látványos vizuális teljesítmény másik alappillére a képalkotó processzor. A Mark II ugyanazt a TruePic VII képprocesszort használja, mint a zászlóshajó, az OM-D E-M1.

 

Olympus OM-D E-M5 Mark II
Olympus OM-D E-M5 Mark II

 

Ergonomikus kialakítás

Az új OM-D E-M5 Mark II bizonyítja, hogy az Olympus megértette azt, amit ebben a szegmensben némely fényképezőgép gyártó nem vesz figyelembe: a fotózás szerelmeseinek nagy része csak akkor érzékeli a világelső technológiai megoldások nagyszerűségét, ha az intelligens elrendezésű kezelőszervek egyszerű használata átláthatóvá és könnyen elérhetővé teszi a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokat és funkciókat. Ez pedig a formatervezés egészét érinti, a nagyvonalaktól a legkisebb részletekig.


Hirdetés:

Ilyen finom figyelmesség az Fn gomb a legújabb OM-D felső részén, vagy a funkcióválasztó tárcsa, mely előreugrása miatt elérhetőbb a megszokottnál. Mindkét kezelőszerv így gyorsabban, ösztönösen működtethető. Az OM-D gépek nagy erősségeként ismert autofókusz sebessége mellett 81 pontos területtel, gyenge fényviszonyok esetén is kiváló teljesítménnyel és Tracking AF funkcióval büszkélkedhet.

 

Látványos effektek és szolgáltatások

Bár rendkívül kicsi és könnyen kezelhető, az E-M5 Mark II számtalan ügyes funkcióval büszkélkedhet, így szinte magától engedi szabadjára kreativitásunkat. A Live Composite több képet kombinálva ideális a ragyogó témák – például a csillagok, tűzijáték, vagy bármiféle fényt kibocsájtó eszköz – mozgásának megjelenítésére. Alternatívaként rendelkezésünkre áll a sorozatfelvétel funkció, mely akár 10fps felvételre képes, nagyszerű, 1/16000 zársebesség mellett.

A remek kompenzációs képességek segíthetnek a konvergáló vertikális vonalak korrekciójában a Live View használatával, az objektív cseréje, vagy bármilyen utómunka nélkül. Az igencsak sokféle Művészi Szűrő segítségével különleges hatásokat érhetünk el. A beépített WiFi által a Mark II okostelefonról vezérelhető, valamint az Olympus OI.Share alkalmazással a felvételek közösségi oldalakon megoszthatók és helyadatokkal egészíthetők ki – mely különösen értékes lehet különféle helyzetekben. Ez csak egy pár kiemelt jellemző a különleges funkciók és szolgáltatások rendkívül hosszú listájáról, mely a legújabb generációs E-M5 modellt a kategória egyik legsokoldalúbb és ergonómia szempontjából az egyik legkifinomultabb fényképezőgépévé teszi.

Olympus OM-D E-M5 Mark II
Olympus OM-D E-M5 Mark II

 

Az objektívek széles választéka

A cserélhető objektívek széles skálája egy újabb kihívást jelent a lehetőségek felfedezéséhez. A fotós képességektől és tapasztalatoktól függetlenül a legtöbb OM-D tulajdonos hosszú távon gondolkodva fektet be objektív kollekciójába. Az új modellhez több mint negyvenféle Mikro-NégyHarmad objektív választható – nem beszélve a kiegészítők igencsak széles választékáról.

Árak és dátumok
Az OM-D E-M5 Mark II váz február végétől kapható, ezüst, vagy fekete színben, 369.990.- HUF *** javasolt fogyasztói áron. De választható többféle kitben is***, M. ZUIKO objektívekkel kiegészítve. Ilyen például a nagysebességű M.ZUIKO ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ feketében (kitben 439.990.- HUF***), vagy az új, csendes élességállításával és rendkívül kompakt méreteivel kiemelkedő M.ZUIKO DIGITAL ED 14-150mm 1:4.0-5.6 II objektív, mely a nagylátószög sokoldalúságát és akár 10.7x nagyítást kínál (kitben 499.990.-***). Ez az objektív az E-M5 Mark II-vel megegyezően por- és cseppálló. Mindhárom verzióban akkumulátor és töltő is található, valamint egy külön felhelyezhető, por- és cseppálló FL-LM3, mely bounce vakuként használható.

 

* 2014 decemberi adatok alapján, a cserélhető objektíves fényképezőgépek – köztük a tükörreflexes gépek – piacán, az Olympus saját tesztelési körülményeivel vizsgálva. A tesztelés a CIPA tesztelési metódusaival történt.

** dpreview magazin, Gold Award 2012

*** Az elérhető kitek országonként eltérőek lehetnek. A javasolt fogyasztói árak a különféle pénznemekre átszámolva közel megegyezőek.

**** További hat hónap jótállási idő a vásárlásnak megfelelő országban érvényes kötelező jótállási időn felül.


Olympus OM-D E-M5 Mark II
Olympus OM-D E-M5 Mark II

 

 

OM-D E-M5 Mark II FŐBB JELLEMZŐK:    

  • A világ legerősebb* 5-tengelyes képstabilizátor rendszere a bemozdulásmentes videofelvételekhez és fotókhoz – állvány, illetve külső stabilizátor nélkül. A rendszer teljesítménye a zársebesség 5 szinttel nagyobb értékével egyenértékű.
  • Nagyszerű hordozhatóság, könnyű, kisméretű, prémium kivitel, valamint por-, csepp- és fagyálló ház kialakítás a zord körülmények között végzett, kültéri fotós feladatok gondtalan teljesítéséhez
  • OM-D Movie üzemmód 1080 Full HD 60p videofelvételekhez különféle képaránnyal, klasszikus 24p felvételi móddal a légies, mozi hangulatú filmekhez
  • 3” méretű, változtatható szögű érintőkijelző és nagyméretű, fényes elektronikus kereső automatikus szemérzékelővel, valamint 2,36 millió képponttal a kristálytiszta komponálás érdekében
  • Látványos, 40 megapixeles High-Res Composite Shot funkció elképesztő részletgazdagsággal
  • 16 megapixel felbontású LIVE MOS szenzor és TruePic VII képprocesszor a lenyűgöző, nagyfelbontású felvételek készítéséhez akár gyenge fényviszonyok között is
  • Rendkívül gyors FAST AF rendszer szinte azonnali élességállítással – az észrevételen utcai fotózáshoz, valamint a természet gyorsan mozgó témáihoz
  • Beépített WiFi a távirányítással történő felvételkészítéshez (rekesz, zársebesség és Live Bulb vezérléssel), valamint az OI Share alkalmazással okostelefonon keresztül történő megosztáshoz
    Az Olympus 5-tengelyes képstabilizátorának másik nagy előnye a hordozhatóság egyszerűsége. A tükör nélküli Mikro-NégyHarmad rendszer egyik nagy erőssége a fényképezőgép kisebb mérete és tömege – főleg a műanyagba burkolózó, drabális tükörreflexes gépekhez képest. Azonban az egyenletből az elmosódást végleg kihúzó 5-tengelyes képstabilizátorral az új E-M5 egyértelműen megelőzi vetélytársait, hiszen a tűéles képek és videók bármilyen nehéz állvány, vagy külső stabilizátor nélkül készülhetnek el. Az egész E-M5 rendszer minimális tömeggel és mérettel, a maximális hordozhatóság figyelembevételével került tervezésre. Por-, csepp- és fagyálló magnézium-ötvözet házával az Olympus mérnökei már eleve olyan környezetre is tervezték a fényképezőgépet, ahol a diszkrét kivitelű eszközök jócskán leegyszerűsítik az idegesebb természetű témák fotózását.

www.olympus.hu

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x