hírek,  Sigma

Megjelent: Sigma fp L

Egy bejelentéssel zárjuk a hetet. A SIGMA bemutatta legújabb továbbfejlesztett tükörnélküli kameráját a SIGMA fp L modellt.

A bejelentés még nem hivatalos, abból a szempontból, hogy nem kaptuk meg a sajtóanyagot, ha ez megtörténik, akkor frissítjük ezt a cikket.
Korábbi Sigma fp tesztünkből is kiderült, hogy ez elsősorban egy filmes kamera, és csak másodsorban fényképezőgép, ezt a kialakítása, a funkciók is alátámasztják.

Designra semmi újítás, teljesen úgy néz ki, mint az előd – akár be is rakhatnánk azt a termékfotót – full minimal az egész, mindössze egy “L” szócska került az fp alá, ellenben technikai és szolgáltatás vonalon azért van pár friss dolog.

Amiben nagy eltérés tapasztalható már a nagyobb felbontás miatt is a kép / és videó méretében keresendő, itt a legnagyobb jpg [21:9] 9,520 x 4,080 / [16:9] 9,520 x 5,352 / [3:2] 9,520 x 6,328 … 4k videót továbbra is tudunk készíteni, akár RAW formátumban is. Továbbra is megmaradt a szimpla SD kártyafoglalat, hátul a 3″-os nagy lcd kijelző, alatta pár funkciógombbal, itt említeném meg, hogy két új color móddal bővült a paletta, aminek a videósok nagyon fognak örülni (DUO Tone, Powder Blue), ISO 100-25600, bekerült egy QR kód alapján megosztható feature, amivel minden infót kilőhetünk a világűrbe a képünkről, vagy a videóról.

Újdonság még, hogy USB-C kábellel nem csak tölteni, és képeket átmásolni tudunk, hanem folyamatosan üzemeltethetjük is a masinát ezen keresztül.

Kapható lesz mellé egy külsőleg csatlakoztatható EVF, kicsit hajaz a Leica designra, már ami az oldalsó elhelyezést illeti.

Itt elektronikus zár van, ami 1/30-1/8000 sec közötti időtartamban tud mozogni.

Fókusz módok: contrast alapú, arcfelismerős, folyamatos, szimpla, és manuális, 49 fókuszponttal.

Ami még nagy bumm, hogy megjelent az ún: “crop fókusz” hivatalosan crop zoom, ami annyit tesz, hogy maximum 5x nagyításig tudsz egy adott területen lévő valamit úgy lencsevégre kapni, hogy ujjaiddal zoomolsz rá (videóban egyértelműbb, mint leírva). :J

 

Promo videó: 

A teljes specifikációt itt tudod megtekinteni. 

Összességében a specifikációk alapján egy jó kis gép, ez is  – mint az előd – főleg videósoknak, vagy Youtubebereknek lesz ínyére, de ahogy korábbi tesztből kiderült, azért a fotósok is jó hasznát vehetik, igaz a karcsú 49 fókuszpont azért nem egy húzóerő.

Ha neked van fp vázad, kérlek oszd meg velünk a tapasztalatokat.

Hirdetés:

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük