Hirdetés:

Megjelent: Sigma 105mm F2.8 DG DN Macro (Art)

sigma 105mm F2.8 DG DN Macro
Sigma 105mm F2.8 DG DN Macro

Pár napja még pletyka szinten írtunk arról, hogy érkezni fog a Sigma legújabb ART szériás objektívje. Ebben eddig nem sok izgalmas van, de ha hozzácsapom a mondandómhoz, hogy DGDN típusjelzés alatt (vagyis milc vázakra), méghozzá egy macro obi, na az azért elég frappáns antré…

Sajtóanyagot nem kaptunk, így most saját, fiatalos stílusomat belerakva mutatom be ezt a modellt. Azt ugye korábbról tudtuk, hogy a SONY E, illetve Leica L bajonettekhez fog érkezni. Amit még tudtunk, hogy: 

  • 17 lencse 12 csoportra osztva
  • minimum távolság : 29.5cm
  • filter méret: 62 mm 
  • 133.6mm (E bajonett 135.6mm)
  • súly: 710g (E bajonett 715g)

Ezek mind helyes adatok, annyi kiegészítésként, hogy egy HSM motor garantálja az ultrahalk fókuszálást, illetve egy lencse SLD bevonatot is kapott, ami elviekben a CA-t igyekszik minimálisra redukálni.


Hirdetés:
Hirdetés:


Ami a külsőt illeti a már megszokott letisztultságot, és egyben ergonómiailag is megfelelően pozicionált elrendezést kapjuk. Az objektív szűrőmenete 62 mm, ami kellően nagy ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű fényt engedjen át, ami egy macro obinál nem hátrány. Egyébként F22-ig tudjuk lerekeszelni, de ami ennél fontosabb, hogy tág rekeszen – is – (a gyártó állítása szerint) kellő élességű képet kapunk, és természetesen iszonyatosan durva BOKEH-t, ami igazi bukét ad majd a képünknek (ha éreznénk mondjuk a virágok illatát :J). Alul helyezték el a rekeszállító gumigyűrűt, amit akár lockolhatunk is, de automatikára is kapcsolhatunk, és ekkor a váz teszi a dolgát.  

Természetesen manuális és automata fókusz közül is választhatunk egy kapcsoló segítségével, illetve itt más elhelyeztek egy AF-L gombocskát, ami programozható, így akár rábiggyeszthetjük (elvileg) az ISO skálát is. 

A legkisebb távolság 29.5 cm, ami eléggé közel van már bárkinek az aurájához, ezért mondjuk portrénál ne ezt, hanem a Full opciót válasszuk (igen erre is használható, az más kérdés, hogy kellően nyitott e e célcsoport a macro obikra), de a csigusz tuti nem fog érte haragudni.  

Ez is érdekelhet:  Megvannak a győztesek - VII. MediaMarkt fotópályázat

Az biztos, hogy ha a mikrovilággal most ismerkedsz, van rá megfelelő anyagi kereted, és szereted az ART obik tökéletes minőségét, akkor mindenképp érdemes elgondolkozni egy ilyen lencse beruházására.

Oszd meg barátaiddal:

Híreinket szemlézi:
imedia
Tárhelyszolgáltatónk:
abplusz

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Edit Template
Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 948
  • 130
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x