Hirdetés:
hírek

Megjelent a Nikon 1 V3


A NIKON bemutatta a forradalmian új NIKON 1 rendszerkamerák családjának legújabb tagját, a NIKON 1 V3 modellt. Ez a könnyen hordozható rendszerkamera csúcssebességű, profi teljesítményt kínál kisméretű, masszív gépvázban, így egyetlen pillanatot sem szalaszt el.

Remek választás akár egy korábbi típusról való továbblépésként, akár második fényképezőgépnek: a NIKON 1 V3 komoly fotósoknak készült, akik a sebesség, a teljesítmény és a megbízhatóság mellett a könnyű szállíthatóságot is fontosnak tartják. A NIKON új helyzetet teremtett a fényképezés világában a hibrid AF rendszerrel, amely ebben a gépben 171 automatikus élességállítási pontot kínál; ezek közül 105 pont fázisérzékelő kialakítású a hajmeresztően gyors fókuszálás érdekében; ráadásul a fényképezőgép RAW-formátumú sorozatfelvételi sebessége gyorsabb, mint a digitális tükörreflexes fényképezőgépeké, így a másodperc törtrésze alatt lejátszódó eseményeket is hihetetlen precizitással rögzítheti. A nagyméretű, 18,4 megapixeles CMOS-érzékelő, valamint a 160 és 12 800 között állítható ISO-érzékenység gondoskodik az igazán részletgazdag képekről, az új EXPEED 4A képfeldolgozó rendszer pedig tovább fokozza a gép teljesítményét – mindezeknek köszönhetően a fényképezőgép dinamikatartománya gazdag, miközben működési sebessége pedig kategóriaelső.

A NIKON 1 sorozatban elsőként a NIKON 1 V3 kapott szuperérzékeny, dönthető érintőképernyőt, amely a fontos fényképezési adatokat a legpraktikusabb helyen jeleníti meg; a beépített Wi-Fi pedig lehetővé teszi, hogy okostelefon (vagy más intelligens eszköz) segítségével képeit azonnal megossza, illetve egyéb műveleteket végezzen rajtuk. A gyors és problémamentes filmezés érdekében a NIKON 1 V3 tovább bővíti a NIKON 1 termékcsalád előnyös videózási funkcióit: új videofelvételi módjai segítségével még többféleképpen veheti fel a pörgő eseményeket. Az új, külön megvásárolható tartozékok között van a NIKON 1 DF-N1000 elektronikus kereső, valamint a strapabíró és praktikus GR-N1010 markolat, melyekkel a fényképezőgép vezérlése hasonló lesz, mint a digitális tükörreflexes fényképezőgépeké. A NIKON 1 V3 fényképezőgéppel egyidejűleg megjelenik két új 1 NIKKOR objektív is: egy szupertelefotó objektív és egy vékony, elektromotoros zoom szettobjektív, így a NIKON 1 fotósok minden helyzetben kibontakozhatják kreatív énjüket.

Nikon 1 V3
NIKON 1 V3

 

Csúcssebességű, profi teljesítmény

Professzionális szintű teljesítményével és minőségével a NIKON 1 V3 azoknak készült, akik egyetlen pillanatot sem hajlandók elszalasztani, és minden egyes képet tökéletesnek szeretnének. Nagyméretű, 18,4 megapixeles CX-formátumú CMOS-képérzékelője nem tartalmaz optikai aluláteresztő szűrőt, így minden megapixelből a lehető legtöbbet hozza ki és még a legfinomabb textúrákat is képes részletesen megörökíteni, a 160 és 12 800 közötti, széles ISO-tartománya pedig arról gondoskodik, hogy kevés fényben is élethű képek készülhessenek. A NIKON 1 V3 sorozatfelvételi sebessége meghaladja még a digitális tükörreflexes fényképezőgépekét is: folyamatos automatikus élességállítás mellett is képes a lélegzetelállító 20 kép/mp sebességre, ha pedig a sorozat első képkockáján rögzíti a fókuszt, akkor akár 60 kép/mp sebességgel is el tud készíteni 40 képet RAW-formátumban.

Az új EXPEED 4A képfeldolgozó rendszer két feldolgozóegysége áll a hátterében ennek a kivételes sebességnek és képminőségnek: az egyik egység gondoskodik a nagy sebességű adatírásról, a másik pedig a kiváló képzajcsökkentésért, a rendkívüli élességért és a gazdag tónusú képekért felelős. Bármilyen gyorsan peregnek is az események, nem jelenthet problémát: az alapjaiban új NIKON 1 hibrid AF rendszer az eddigi 135 helyett már 171 automatikus élességállítási pontot használ a téma villámgyors élesre állításához, a lenyűgözően nagy számú 105 fázisérzékelős AF pont egyenletesen van elosztva a kép középső részén a mozgó témák gyors fókuszálása és az éles videofelvételek készítése érdekében. A kontrasztérzékelő AF pontok elhelyezkedése eléri a képkocka szélét; ezek a pontok figyelemre méltóan éles részletgazdagságot biztosítanak még nehéz fényviszonyok közepette is.

Megbízható, pontos vezérlés

A NIKON 1 V3 a kompozíció szabadságáról szól. A kreativitáshoz szükséges beállításokat úgy tudja finomhangolni, hogy közben szemét le sem kell vennie a témáról, köszönhetően annak, hogy a fényképezőgép fő vezérlőtárcsával és segédtárcsával, két programozható funkciógombbal, valamint a menü elérését szolgáló további funkciógombbal is fel van szerelve. A vékony, dönthető, szuperérzékeny, 7,5 cm-es, 1 037 000 képpontos LCD-érintőképernyő segítségével néhány érintéssel könnyedén fókuszálhat, fényképezhet és módosíthatja a fontos beállításokat, vagy akár előzetesen megtekintheti a kreatív funkciókat. De ha szeretné, ki is kapcsolhatja az érintésvezérlést, vagy akár úgy is beállíthatja a fényképezőgépet, hogy érintéssel és gombokkal is vezérelhető legyen.

A még nagyobb pontosságot szolgálja az új, külön megvásárolható NIKON 1 DF-N1000 elektronikus kereső: ez a levehető, 2 359 000 képpontos elektronikus kereső szinte 100%-os képfedésű, nagy kontrasztú, nagy felbontású megjelenítést biztosít, megmutatja a fontos felvételi információkat, és segítségével jól rá lehet nagyítani a témára a pontos kézi élességállítás érdekében. Hosszú objektívekkel való fényképezéskor nagyobb stabilitást kínál a külön megvásárolható GR-N1010 markolat, amely elforgatott kezelőszerveivel kényelmes exponálást biztosít, ráadásul a markolaton egy harmadik programozható funkciógomb és egy segédtárcsa is helyet kapott.

Professzionális minőségű videók

A NIKON 1 V3 a filmezéshez is tökéletes: ha könnyű gépet keres, amelyet mindenhová gyorsan magával vihet, és nagy felhajtás nélkül szeretne videózni, ez a gép ideális választás. Hibrid automatikus élességállítási rendszere a gyors és pontos fázisérzékelésnek köszönhetően zökkenőmentes videofelvételt biztosít, pontos témakövetéssel. A rögzítés gomb megnyomásával azonnal megkezdheti a videózást, de ha szeretné, kézileg is megadhatja az expozíciót és az ISO-értéket. Elektronikus rázkódáscsökkentés (E-VR) gondoskodik arról, hogy az 1080/30p vagy 720/30p felbontású HD videók elmosódásmentesek legyenek. Drámai hatást érhet el a Lassított felvétel funkcióval, amely egy 3 másodperces, 120 kép/mp sebességgel rögzített HD felvételt 12 másodperc alatt játszik le.

A NIKON 1 V3 fényképezőgépben debütálnak új, kreatív videofelvételi módok, köztük a Gyorsított felvétel, az Ugró vágás és a 4 mp-es videók egyesítése. Mint minden NIKON 1 fényképezőgép esetében, itt is lehetőség van nagy felbontású állóképek rögzítésére a videózás közben: ehhez egyszerűen csak meg kell nyomni az exponálógombot. Vagy pedig használja a NIKON új Automatikus képrögzítés funkcióját: az elsőként a NIKON 1 V3 gépben elérhető funkció minden egyes képkockát elemez, és automatikusan elkészíti a fényképeket, amikor a legjobbak a körülmények.

NIKON 1 innováció


Hirdetés:

Az eredeti NIKON 1 innovációs megoldásokkal minden helyzetben gyorsan és könnyen elkészülhetnek a legjobb fényképek, és akár már a fényképezőgépben „elvarázsolhatók” a felvételek, hogy valami igazán egyedi jöjjön létre. „A legjobb pillanat rögzítése” mód eddig is sikeres volt, de most még helyet kapott benne a NIKON új Aktív kijelölés funkciója is, amely akár 40 teljes felbontású képet is el tud készíteni egy másodpercen belül, és ön választhatja ki, melyiket szeretné megtartani. A vadonatúj Kreatív paletta, amely a fényképezőgép Kreatív módjában áll rendelkezésre, új lehetőséget kínál művészi, stúdióminőségű szűrők alkalmazására már a felvétel elkészítése előtt. A Kreatív paletta különféle effektusainak váltásakor módosul a fényerő, a színtelítettség és a fehéregyensúly: önnek csak annyit kell tennie, hogy ujját végighúzza az érintőképernyőn lévő gyűrűn vagy elforgatja a választógombot, és a monitoron látható kép azonnal megmutatja, hogy a felvétel a tényleges elkészítésekor hogyan is fog kinézni.

Nikon 1 v3
NIKON 1 v3

 

Új 1 NIKKOR objektívek

A NIKON 1 V3 fényképezőgéppel egyidejűleg két új 1 NIKKOR objektívet is bemutat a NIKON. A nagy teljesítményű 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5–5.6 objektív lehetővé teszi a fotósok számára, hogy ragyogó szupertelefotó fényképeket készítsenek nagy sebességgel, állvány nélkül. Az 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM objektív elsőként a NIKON 1 V3 szettobjektívjeként vásárolható meg, így a dobozból kicsomagolva azonnal gyorsaságot, sokoldalúságot és kiváló képminőséget biztosít. Automatikus, elektronikus vezérlésű objektívfedél és behúzható objektív mechanizmus gondoskodik arról, hogy ez a vékony zoom objektív a legváratlanabb pillanatokban is rögtön készen álljon a fotózásra vagy videózásra.

 

NIKON 1 V3 jellemzők:

 • Nagyméretű, 18,4 megapixeles CMOS-képérzékelő: gyors, CX-formátumú érzékelő, optikai Aluláteresztő szűrő nélküli működésre tervezve. Élethűen rögzíti még a legapróbb részleteket is, és tiszta, éles képeket eredményez.
 • ISO 160 – 12 800: az automatikus ISO-tartomány 160 és 6400 közötti értékű lehet, de az érzékenységet kézileg akár ISO 12 800-ig növelheti. Az ISO 6400 és a 12 800 értékű beállítás esetén két kifinomult zajcsökkentési beállítás gondoskodik a képzaj minimalizálásáról.
 • EXPEED 4A: látványos fényképeket és HD videókat készíthet nagy sebességgel.
 • Wi-Fi funkció: a képek elkészítéséhez, megosztásához és a gép csatlakoztatásához. A kiváló minőségű NIKON 1 felvételeket gyorsan és egyszerűen megoszthatja, vagy pedig intelligens eszközével beléphet a kreatív fotós alkalmazások világába.1
 • Professzionális vezérlés: fő vezérlőtárcsa és segédtárcsa, két programozható funkciógomb és PSAM fényképezési módok.
 • Érintőképernyő: elektromágneses, 7,5 cm-es, 1 037 000 képpontos LCD-monitor.
 • Továbbfejlesztett hibrid AF: 171 ponttal rendelkező automatikus élességállítási rendszer. Ezek közül 105 pont fázisérzékelési elven működik, a témára történő hihetetlenül gyors és precíz fókuszálás érdekében.
 • Villámgyors fényképezés: folyamatos AF esetén akár 20 kép/mp, vagy pedig az első képkockán rögzített élesség esetén 40 fénykép RAW-formátumban akár 60 kép/mp sebességgel.
 • Professzionális minőségű videók: teljes HD (1080p) videók (16:9 képaránnyal) 60p/30p képkockasebességgel, továbbá lehetőség a beállítások teljes kézi vezérlésére. Elektronikus rázkódáscsökkentés (E-VR) gondoskodik arról, hogy az 1080/30p vagy 720/30p felbontású HD videók elmosódásmentesek legyenek. Nagy felbontású állóképeket készíthet videózás közben is, és lassított felvételként játszhat le 120 kép/mp sebességgel rögzített HD videókat.
 • Virtuális horizont: az LCD-monitoron és a külső keresőben ellenőrizheti a fényképezőgép helyzetét a vízszinteshez képest (vagyis a jobbra–balra, illetve az előre–hátra dőlést).
 • Csúcsfények megjelenítése: visszajátszáskor felhívja a figyelmet az expozícióval kapcsolatos esetleges problémákra.
 • NIKON 1 innovációs megoldások: „A legjobb pillanat rögzítése” (az új Aktív kijelölés, Intelligens képválasztó és Lassú nézet funkciókkal), Mozgó pillanatkép.
 • Kreatív paletta: művészi, stúdióminőségű szűrőket alkalmazhat már a felvétel elkészítése előtt, az érintőképernyő vagy a választógomb segítségével.
 • Könnyen hozzáférhető kártyafoglalat: könnyen behelyezhető a microSD-memóriakártya.

 

 

Néhány külön megvásárolható tartozék:

 • DF-N1000 EVF: levehető, 2 359 000 képpontos elektronikus kereső. Nagy kontrasztot és felbontást, valamint majdnem 100%-os képfedést kínál.
 • GR-N1010 markolat: stabil fogást ad a fényképezőgépnek a telefotó fényképezés megkönnyítése érdekében. Ráadásul van rajta egy további programozható funkciógomb, egy segédtárcsa és egy exponáló gomb is.
 • SB-N7 vaku: kompakt, nagyteljesítményű vakuegység.
 • FT1 bajonett adapter: segítségével a digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez készült NIKKOR objektívek bármelyikét használhatja NIKON 1 fényképezőgépéhez.

 

Mellékelt tartozékok:

 • EN-EL20a lítium-ion akkumulátor
 • MH-29 akkutöltő
 • UC-E20 mikro USB-kábel
 • AN-N1000 szíj
 • NIKON 1 objektívsapka és vázsapka, valamint borítás a vakupapucsra
 • Mellékelt szoftver: View NX2

Megjegyzés:

1. A beépített Wi-Fi használatához egyszerűen csak töltse le az ingyenes Wireless Mobile Utility alkalmazást okostelefonjára vagy táblagépére. Ez az alkalmazás az Android™, illetve az iOS™ operációs rendszerű intelligens eszközökkel kompatibilis, és ingyenesen letölthető a Google Play™, illetve az Apple App Store™ áruházból.  Az Android, a Google, a Google Play, a YouTube és az egyéb jegyek a Google Inc. védjegyei.

-FotosHirek.hu-

www.NIKON.hu

Hirdetés:
0
0

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük