hírek

Vajon a Te Nikon D750 fényképezőgéped is hibás?

Egy korábbi cikkünkben már szó esett arról, hogy a NIKON D750 modelleknél sajnálatos módon a kép felső harmadában megjelenik egy fénycsík, ami a Lensflare hatáshoz igen közel áll, de ez esetben nem erről van szó.

A NIKON a hibát felismervén a legrövidebb idő alatt kijavítja a hibás modelleket, de lehetővé tette, hogy online is tudják ellenőrizni saját fényképezőgépüket a tulajdonosok. Ehhez csak a szériaszámra lesz szükség (a váz alján található), és a program leellenőrzi, hogy a Te géped már javított változat, vagy még nem. Pluszként ellenőrizd le a váz alján lévő állványmenetben van-e fekete pont. Ha igen nyert ügyed van, a géped javítva van. Mindenképp érdemes több oldalról is leellenőrizni, hogy ténylegesen hibás-e a gép, vagy sem. Első az internetes (virtuális) ellenőrzés, de mindenképp célszerű, ha konkrétan belenézel a keresőbe és megnézed a csík ott van e még?

Szériaszám alapján itt tudod ellenőrizni a fényképezőgépedet: http://advisory.nikonrepair.eu/Language_Select_D750.aspx

A NIKON sajtóközleménye (részlet):

Ha ellenőrizni kívánja, hogy az ön fényképezőgépét is érinti-e a probléma, akkor kattintson az alábbiakban az Érintett termékek szériaszámai lehetőségre, majd adja meg a D750-es fényképezőgépének szériaszámát az útmutatás szerint. Ezután megjelennek a szériaszámra vonatkozó találati eredmények. Ha az eredmények szerint az ön fényképezőgépét is érinti a probléma, akkor megjelenik a javítás igénylésével kapcsolatos útmutatás. Ha az ön fényképezőgépét nem érinti a hiba, akkor használja azt bátran, nem kell ezzel a problémával foglalkoznia.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha a szériaszám alapján érinti a probléma a fényképezőgépet, akkor a fényképezőgép alján lévő állványmenetben látható fekete pont meglétét is ellenőrizni kell, mert ha az ott megtalálható (az alábbi képen látható módon), akkor az azt jelenti, hogy a szerviz már kijavította a hibát.


Hirdetés:
Nikon D750 hiba ellenőrzése
NIKON D750 hiba ellenőrzése

Fekete pont: Azt jelzi, hogy a kamerát már megvizsgálták és beállították a szervizben.

Felbontás
Ha az ön NIKON D750 digitális tükörreflexes fényképezőgépét is érinti a hiba, akkor kérjük, vegye fel a kapcsolatot a legközelebbi NIKON szervizközponttal. A szervizközpontban ingyenesen elvégzik a fényvédő elemek vizsgálatát és javítását, illetve beállítják az AF-érzékelő helyzetét, enyhítve ezzel a természetellenes alakú becsillanásokat. Ezek a javítások és beállítások nincsenek hatással az automatikus élességállítás pontosságára, sem a fényképezőgép más szolgáltatásainak teljesítményére.

Bár ezek a javítások enyhíteni fogják a felhasználók által jelzett természetellenes alakú becsillanásokat, becsillanások továbbra is megjelenhetnek, ha ellenfényben lévő témákat fotóz a digitális tükörreflexes fényképezőgéppel. Kérjük, ne feledje, hogy a NIKON továbbra is megtesz mindent annak érdekében, hogy a vásárlók elégedettek legyenek a termékeivel.

Szervizelés igénylése
Kérjük, hogy a problémával kapcsolatban forduljon a legközelebbi ImageNIKON szervizközponthoz.

Szíves elnézését kérjük az esetlegesen okozott kellemetlenségért.

Kíváncsiak lennénk, hogy a TE fényképezőgépedet már javították, vagy hibás? Írd meg nekünk hozzászólásban. 

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük