Hirdetés:

Nikon Coolpix P950

A CES eddig a nagyzolásról szólt, és megfeledkeztünk a kompaktokról, pedig igenis elég nagy szeletet foglalnak el a fotós piacból, hiszen nem csak a haladó és profi fotográfusok birtokolják a szakmát. Egyre több a feltörő és tehetséges még kezdő is, őket tökéletesen kiszolgálja a Nikon ezen modellje, de mit is tud pontosan, lássuk.

Sajtóbejelentés:

A Nikon a lenyűgöző 83-szoros optikai zoommal rendelkező COOLPIX P950 géppel egészíti ki bridge fényképezőgépeinek már eddig is figyelemre méltó családját. Ez a nagy teljesítményű, szuperzoomos fényképezőgép olyan hasznos funkciókkal egészíti ki a COOLPIX P900 tudását, amelyekkel kivételesen egyszerűvé válik a távoli témák kivételesen részletes megörökítése – ragyogó közeliken éppúgy, mint megdöbbentően éles 4K-s videókon.

Hirdetés:


Kiemelkedő távolságtartományának köszönhetően a COOLPIX P950 ideális társ azoknak a fotósoknak, akik madarakat és vadakat vagy éppen repülőgépeket szeretnének fotózni. A 83-szoros optikai zoom gyújtótávolság-tartománya 24–2000 mm¹, a 166-szoros Dynamic Fine Zoom funkció pedig digitálisan kiterjeszti a gyújtótávolság felső határát a szinte hihetetlen 4000 mm-es² értékig.

A hajnalban és alkonyatkor vad- és madárfotózásra induló fotósok nagyszerű képeket készíthetnek a nagy fényerejű, f/2,8-as maximális rekeszű NIKKOR objektívvel. A készített képek még nagy nagyítás mellet is élesek. A videósok lélegzetelállító 4K-s videókat készíthetnek a nehezen megörökíthetők témákról, és felvétel közben is állíthatják az expozíciót, ami nagyon jól jön a fényviszonyok változásakor. A COOLPIX P950 támogatja a RAW- (NRW-) formátumú képek készítését, így a felhasználók kihasználhatják a fejlett feldolgozó-/szerkesztőprogramok minden előnyét. A teljes méretű vakupapucs pedig lehetővé teszi az olyan Nikon-tartozékok használatát, mint a mikrofonok és a keresők.


Hirdetés:

Főbb jellemzők

 • Hihetetlen zoom. 83-szoros optikai zoom (24–2000 mm) és 166-szoros Dynamic Fine Zoom (4000 mm).¹ ²
 • Nagy fényerejű NIKKOR objektív. Az f/2,8-as maximális rekesznek és a Super ED üvegnek köszönhetően még nagy nagyításnál is csökken a torzítás.
 • Kiemelkedő felvételek. 16 MP-es, hátsó megvilágítású CMOS-érzékelő, gyors EXPEED képfeldolgozó egység és Dual Detect optikai rázkódáscsökkentés.
 • RAW-támogatás. Tömörítetlen RAW- (NRW-) képek mentése, és exportálása a feldolgozó-/szerkesztőprogramokba.
 • 4K-s videófelvételek. Könnyedén készíthet 30p sebességű, sztereó, 4K-/UHD-felvételeket vagy Full HD (1080p) formátumú videókat akár 60p képkockasebességgel. Sztereó hangot rögzíthet, és kézzel állíthatja be a legfontosabb expozíciós beállításokat videózás közben.
 • Beépített time-lapse funkció. Kb. 10 másodperces time-lapse videókat rögzíthet, amelyeket 25 kép/mp vagy 30 kép/mp sebességgel játszhat vissza.
 • Dönthető LCD-monitor. A nagy fényerejű, 8,1 cm-es hüvelykes, 921 000 képpontos felbontású LCD-monitor szinte bármilyen irányba dönthető és forgatható.
 • Tiszta képet adó elektronikus kereső. Nagy, 1 cm-es képátlójú, 2 360 000 képpontos OLED elektronikus kereső szemérzékelővel.
 • Könnyed zoomvezérlés. A nagy markolat, az oldalsó zoomvezérlő és a zoom-visszaállító gomb garantálja a biztos kezelést.
 • SnapBridge. Szinkronizálhatja fotóit okoseszközével, vagy okoseszközéről távvezérelheti a felvételkészítést.
 • Teljes méretű vakupapucs. Vakukat, mikrofonokat és más Nikon-tartozékokat rögzíthet. Érdemes kipróbálni a Nikon DF-M1 gyorskeresőt is: ezzel az összehajtható keresővel még a gyorsan szárnyaló madarakat is követheti.

SnapBridge-kompatibilitás

A SnapBridge fényképezőgéppel történő használata előtt a kompatibilis okoseszközre telepíteni kell az iOS vagy Android rendszerre készült Nikon SnapBridge alkalmazást.

www.nikon.hu


Megjegyzések:
¹ 35 mm-es formátumban kifejezett egyenérték.
² A Dynamic Fine Zoom nagyítási tényezőjének kiszámítása az optikai zoom legnagyobb látószögű helyzetét figyelembe véve történik.


Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet: