Hirdetés:

FUJINON XF10-24mmF4 R OIS WR
FUJINON XF10-24mmF4 R OIS WR

Előző cikkünkben az új APS-C milc vázról (XS-10) adtunk hírt, ahol említésre került, hogy a mellé egy objektívet is kiadtak. Ez volna az, egy ultraszéles, fix fényerős, ráncfelvarráson átesett modell.

A FUJIFILM vállalat (elnök: Kenji Sukeno) örömmel jelenti be a FUJINON XF10-24mmF4 R OIS WR (XF10-24mmF4 R OIS WR) objektívet, a Fujifilm X széria digitalis tükörnélküli fényképezőgépeihez tervezett 36. lencsét, amely a FUJINON XF10-24mmF4 R OIS objektív frissítése is.

Az XF10-24mmF4 R OIS WR egy ultraszéles látószögű zoomobjektív, amely 10 és 24mm közötti gyújtótávolságot fed le (35mm-es formátumban 15-36mm-es gyújtótávolságnak felel meg) és az eredeti XF10-24mm OIS objektív ugyanazon optikai felépítését használja ugyanazon képfelbontási teljesítmény elérése érdekében, valamint elődjéhez hasonlóan maximáls F4-es rekesznyílásra képes a teljes zoomtartományban. Az optikán újonnan feltűntetett blende skálával, az automatikus pozíciózárral és az időjárás álló kialakítással együtt ez az objektív tökéletes választás lesz azoknak táj- és természetfotósoknak, akik az időjárási elemeknek ellenálló ultraszéles látószögű objektívvel szeretnének fotózni. Az előbb felsorolt extrákon kívül a belső felépítés is változott az elődhöz képest, hogy a fókusz és zoom gyűrűk karcsúbbak legyenek. Ennek köszönhetően az objektív teljes súlya 25grammal lett kevesebb, mint az első kiadás. Végül, de nem utolsó sorban az objektív képstabilizátora is frissítésre került, így a teljes stabilizáció hatása immár 3,5 fényértékre nőtt.

Hirdetés:


 

 

A termék jellemzői

(1) Új időjárásálló kialakítás és néhány használhatósági frissítés

Frissített rekeszgyűrű blende skálával és automatikus pozíciózárral
A rekeszgyűrűt egy blende skálával frissítették, hogy a fotósok vizuálisan ellenőrizhessék, milyen rekeszre van állítva az objektív, így nincs szükség az EVF-en vagy LCD-n keresztül történő ellenőrzésre. A blendegyűrű rendelkezik egy automatikus pozíciózárral is, hasonlóan a GF lencsékénél, amely megakadályozza a gyűrű nemkívánt mozgását, így hatékonyabbá teszi a felhasználást.

 

Időjárásállóság
Ez az új lencse immár por- és nedvességálló és képes akár -10 Celsius fok (14 ° F) hőmérsékleten is működni, és ennek a funkciónak a hozzáadása ellenére mégis 25 grammal kisebb súlyú, mint az előző modell.


Hirdetés:

 

Javított optikai képstabilizálás
Az ebben az objektívben használt új, kifinomult giroszkóp érzékelő a képstabilizációt az előző modellhez képest +1,0 fényértékkel, 3,5 fényértékre javítja. Ha egy aktuálisabb X sorozatú fényképezőgéppel, például a FUJIFILM X-T4-el használják, az objektív és a kamera együttesen körülbelül 5,5 fényértékű 5 tengelyes képstabilizációt eredményez.

Vékonyabb és stílusosabb kialakítás
A fókuszgyűrűt és a zoomgyűrűt 3, illetve 2 mm-rel csökkentették az előző modellhez képest, ezzel egy kompaktabb és stílusosabb kialakítást eredményezve.

FUJINON XF10-24mmF4 R OIS WR

(2) Optikai tervezés, amely fejlett képfelbontási teljesítményt nyújt

Az új lencse 14 lencsetagból áll, köztük négy aszférikus és négy extra alacsony szórású elemből, 10 csoportban. Az aszférikus elemek használata csökkenti a szférikus aberrációt, a mező görbületét és a torzulást, míg az extra alacsony szórású elemek használata korrigálja a kromatikus aberrációt, fokozva széltől szélig élességet. A kompakt forma ellenére az objektív képes az F4.0 maximális rekesznyílás biztosítására a fókusztávolságtartományban, az ultraszéles 10 mm-től a 24 mm széles látószögig (ami 35 mm-es formátumban 15 mm-nek 36 mm-nek felel meg), ugyanakkor lehetővé teszi a felhasználók számára állandó blende értéket tartsanak bármilyen gyújtótávolságon. Az elülső lencsetagot gondosan bevonják, hogy minimalizálják a szellemképet, amely általában az ultraszéles látószögű zoomobjektívben található rendkívül homorú elemekkel miatt fordul elő, így magasabb képélességet és tisztaságot biztosít.

Az objektív csak 24 cm (9,5 hüvelyk) közelponton alkalmas makró stílusú fényképezésre. Használja az objektívet közelről egy témához, miközben egyidejűleg a háttérben lévő elemeket is megörökítí, így olyan erőteljes képeket hozhat létre, amelyek maximálisan kihasználják az ultraszéles látószögű gyújtótávolság előnyeit.

 

(3) Gyors és szinte teljesen csendes autofókusz

Az objektív belső élességállítási rendszert (6*) használ a gyorsabb AF sebesség elérése miatt. A könnyű fókuszáló elemek és a nagy pontosságú motor használata lehetővé teszi a gyors és szinte csendes AF-t, még akkor is, ha az X széria kameráinak Arc / Szem AF funkcióival használja.

Típus FUJINON XF10-24mmF4 R OIS WR
Objektív felépítés 14 lencsetag 10 csoportban (4 aszférikus és 4 alacsony szórású lencsetagot tartalmaz)
Gyújtótávolság f=10-24mm (15-36mm 35mm-es formátumon)
Látószög 110° – 61.2°
Maximális rekesznyílás F4
Minimum rekesznyílás F22
Blende vezérlés Lamellák száma 7 (lekerekített rekesznyílás)
Lépés mértéke 1/3EV (16 lépés)
Fókusztartomány Standard:0.5m~∞
Makró: 24cm~∞
Miximális nagyítás 0.16x (Telefotó végállásban)
Külső méretek: Átmérő × hosszúság (kb.)
(Távolság a kamera bajonetjétől számítva)
φ78mm × 87mm (Nagylátószögű végállásban) / 87mm (Telefotó végállásban)
Súly (kb.) (objektívsapka nélkül) 385g
Szűrő méret φ72mm

Fujifilm


Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet: