hírek

Megérkezett a PENTAX Q7 is

Pentax Q7
Pentax Q7

A PENTAX Q sorozat legújabb csúcskategóriájú, nagyméretű képérzékelővel ellátott digitális cserélhető objektíves fényképezőgépe, 120 különböző színvariációban.

PENTAX Magyarország örömmel jelenti be a PENTAX Q7 digitális cserélhető objektíves fényképezőgépet, amely csúcskategóriáját képviseli a Q sorozatnak, nagyobb képérzékelővel rendelkezik, mint a korábbi Q sorozat tagjai, miközben a sorozat minden egyéb kedvező tulajdonságát és előnyét megtartotta egy szuper-kompakt, és ultrakönnyű vázban.

A PENTAX Q7 a széria legújabb modellje, a népszerű PENTAX Q szériára alapozva a digitális SLR fényképezőgépek minőségét kínálja mindenki számára. Az új 1/1,7 inches CMOS szenzorral a Q7 feljavított alapteljesítménnyel rendelkezik, mint például jobb minőségű fényképek, vagy az ISO 12800-as érzékenység, ugyanakkor megtartotta az előd sorozat tagjaiból az ismert és egyben kedvelt funkciókat – beleértve a Smart Effect módokat, a különböző szűrők egyszerű, vezérlőtárcsával történő alkalmazásához.  Gyorsabb működésével könnyebb és egyszerűbb felhasználást biztosít.

 

Főbb jellemzők

1. Nagyméretű 1/1,7 inch-es képérzékelő szenzor

Az újonnan fejlesztett hátsó megvilágítású Q sorozat legnagyobb méretű 1/1,7 inch-es CMOS szenzorjának köszönhetően kiemelkedő érzékenységgel, alacsony zajszinttel, a PENTAX Q7 nagyfelbontású, árnyalatokban gazdag képeket készít ISO 12800 legmagasabb érzékenységgel. A nagyobb méretű képérzékelőnek köszönhetően ugyanazon** objektív használata esetén nagyobb látószöget biztosít, pl. 02-es zoom optika használata esetében a zoom tartomány (35mm-es formátumra számítva) 23mm – 69mm, miközben a korábbi Q sorozatnál ugyanezen objektív 27.5mm-83mm-es látószöget nyújtott.   A még a képszéleken is kontrasztos, árnyalatokban és textúrában gazdag fotókat a PENTAX hosszú időre visszanyúló tapasztalatával fejlesztett képfeldolgozó motorja és objektívei nyújtják. Az alacsony zajkarakterisztikának köszönhetően a felhasználó akár a teljes érzékenységi skálán nyugodtan fotózhat ISO 100-ISO 12800-ig, anélkül, hogy félnie kellene a zavaró, zajos fotóktól.

2. Kimagasló kezelhetőség

Az új Q ENGINE feldolgozómotor 10%-kal magasabb órajele az előző modellekhez képest lehetővé teszi a gyorsabb bekapcsolást (kb. 1 mp). Ugyanakkor ez gyorsabb reagálást is jelent fényképezés közben. A Quick Dial („gyorsvezérlő”) tárcsa négy állásához a négy leginkább kedvelt funkciót rendelhetjük, akár a dedikált AF/MF gomb, ND szűrő gomb, és fókuszsegéd gomb, melyekkel gyorsabbá tehetjük a fényképezőgép kezelését.

3. SR mechanizmus az éles képekhez

A legújabb giro-szenzorral feljavított SR mechanizmus az optimálisnál akár 3 fényértéknyivel hosszabb záridőt is lehetővé tesz. Eredményképp a PENTAX Q7 éles, bemozdulás-mentes képeket biztosít még a legnehezebb, sötét helyzetekben is, teleobjektívet használva.

4. Jó minőségű Full HD videofelvétel, még magas érzékenységen is

A PENTAX Q7 a Full HD videofelvételeket H.264 kodek szerint tömöríti, lehetővé téve a jó minőségű hosszú klippek felvételét (1920 x 1080 pixel) 30 kép/másodperces képfrissítéssel*. A felhasználó videózásnál is igénybe veheti a fotóknál alkalmazott eszközöket, mint például a Smart Effect módokat** és egyéb szerkesztési beállításokat, akár felvétel közben is. Az OK gomb megnyomásával a PENTAX Q7 még AF működést is kínál videofelvétel közben.

* A képfrissítés az alkalmazott effektektől is függ. Egyes Smart Effect módok használata esetén az érték eltérhet a maximum értéktől..

 

5. Nagyfelbontású, 3.0-inch-es színes LCD monitor kb. 460,000 képponttal

A Q7 nagy felbontású (460 000 képpont), 3 incses, 3:2-es oldalarányú kijelzővel érkezik. A kijelző AR (Anti-Reflection) bevonatot kapott, hogy éles, jól látható képet nézhessünk még erős napsütésben is. A 170 fokos betekintési szög ráadásul még teljesen oldalról nézve is láthatóvá teszi a kijelzőt.

Pentax Q7 szinek
Pentax Q7 színek

6. Képfeldolgozó eszközök palettája az egyéni fotókhoz

 • (1) Custom Image funkció az igazán egyedi képekhez
  A „Custom Image” funkció segítségével egyedi vonásokat adhatunk képeinkhez, hogy még jobban kifejezhesse kreativitását a fotós és visszaadhassa a környezet hangulatát. Kilenc egyedi módból választhatunk, például Bleach Bypass módot, ami drámai, mozi-szerű hangulatot ad képeinknek.
 • (2) Digitális szűrők művészi vizuális hatásokhoz
  A digitális szűrő segítségével vizuális effektek sora áll a fotós rendelkezésére utómunka szükségessége nélkül. Az összesen 19 digitális szűrőből 11, mint például Játékkamera, Színcsere, és Poszterizálás felvételkészítés közben is beállítható, míg a maradék 8 visszajátszásnál alkalmazható. A fotós utólag is váltogathat a szűrők között minden egyes képnél.
 • (3) Smart Effect funkció
  A kreatív Smart Effect választást a fényképezőgép elején található gyorsvezérlőre állítva, a felhasználó gyorsan és egyszerűen kiválaszthatja a kívánt effektet, miközben a hátsó LCD-n előnézetet láthat a végeredményről. Mivel a gyorsvezérlő négy állásba állítható, a fotós a négy kedvenc effektusát állíthatja az egy-egy álláshoz a kilenc Smart Effect-ből (pl.: Brilliant Color, a szaturált képekhez, vagy Cross Process, ami drámaian egyedi tónusokat kölcsönöz a képeknek).

 


Hirdetés:

7. Könnyű mélységéletlenség vezérlés

A PENTAX Q7 egyedi mélységéletlenség vezérlő funkciója biztosítja a fotós számára tökéletes irányítást, hogy kiemelje a tárgyat a figyelmet elvonó háttérelemektől. A DSLR-ekre jellemző mélységéletlenséget így akár kezdő fotósok is egyszerűen elérhetik.

 

8. Egyszerű, felhasználóbarát Auto Picture és Scene módok

Pentax Q7 sárga
Pentax Q7 sárga

A PENTAX Q7 tartalmazza az Auto Picture módokat, amely automatikusan kiválasztja a helyzethez legjobban illő fényképezési módot, például a portré, tájkép, vagy makró, majd hozzáválasztja a megfelelő érzékenységet, záridőt, rekeszértéket, fehéregyensúlyt, szaturációt, kontrasztot, és élességet. A fényképezőgép 21 Jelenet módot (Scene modes) is tartalmaz, beleértve az éjszakai portrét, állatportrét, vagy sziluett módot, lehetővé téve a tapasztalatlan fotósok számára is a megfelelő beállítások kiválasztását.

 

9. Megbízható, flexibilis expozíció módok

A PENTAX Q7 biztosítja az előnyeit és flexibilitását egy DSLR gép expozíciós módjainak. A különböző helyzetek megoldásához négy expozíciós mód elérhető, a minden célra megfelelő program mód (P), amely automatikusan kiválasztja az optimális záridő-rekesz kombinációt, záridő előválasztás (Tv), rekesz előválasztás (Av) és teljesen manuális mód (M). Az expozíciós módok között egy elektronikus kapcsolóval könnyen lépkedhetünk.

 

10. Megbízható DRII mechanizmus a hatékony szennyeződéseltávolításhoz

A PENTAX Q7 DRII (Dust Removal II) mechanizmusa hatékonyan távolítja el a zavaró foltokat a képekről, akár objektívek cseréje után is. A PENTAX K-5II és 645D-hez hasonlóan egy vibrációs mechanizmus segíti a szenzorra rakódott szennyeződések eltávolítását.

 

11. PENTAX Q7 a szivárvány színeiben

Az új PENTAX Q7 összesen 120 színkombinációban lesz elérhető, beleértve a három alapszínt. Összesen 20 szín választható a váz borításához, 6 pedig a markolathoz. Kites verzióknál a fekete, ezüst, és sárga váz esetén az objektív a váz színével megegyező színben lesz elérhető. Minden más színű váz ezüst objektívvel lesz megvásárolható.

 

12. Egyéb termékjellemzők

 1. Kompatibilitás Eye-Fi vezeték nélküli LAN SD memóriakártyákkal
 2. Nagysebességű képsorozat kb. 5kép/mp-cel
 3. HDR mód extra nagy dinamikatartományú fotók készítéséhez
 4. CTE fehéregyensúly vezérlő mód az uralkodó színek kihangsúlyozásához
 5. Multi-expo mód (max. 9 kép összeolvasztása egyetlen képben), auto expo-kompenzációval
 6. Vezeték nélküli távkioldó érzékelők a kamera elején és hátulján
 7. Digitális vízmérték a pontos kompozícióhoz
 8. SILKY Developer Studio 3 a PENTAX RAW-fényképek utómunkázásához (Ichikawa Soft Laboratory által fejlesztve) mellékelve; a fényképezőgépben történő munkálatok szintén lehetségesek

 

♦ HDMI, a HDMI Logo és High-Definition Multimedia Interface a Licensing LLC. védjegye alatt álló termékek
♦ A megjelenés
és specifikációk változtatásának jogát fenntartjuk

 Pentax Magyarország

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük