Kezdőlap » hirek » Környezettudatosság a Canonnál

Környezettudatosság a Canonnál

 

Nemrégiben egy nemzetközi non-profit szervezet, az Egyesült Királyságban székelő CDP is elismerte a Canon folyamatos törekvését a klímaváltozás hatásainak mérséklésére.
A Canon az idén először kaphatta meg a legkedvezőbbnek számító A-besorolást a CDP-től, amelyet ebben az évben átvizsgált hatezer cégből csupán 193 vállalat nyert el világszerte.

A 2000-ben az Egyesült Királyságban megalapított CDP (korábban Carbon Disclosure Project) működteti a világ egyetlen olyan rendszerét, amely méri, feldolgozza és nyilvánosságra hozza a vállalatok és városok károsanyag-kibocsátására vonatkozó adatokat. A CDP 2003 óta értékeli a világ legnagyobb vállalatait az alapján, hogy milyen módon járulnak hozzá az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának mérsékléséhez. A környezettudatos működés mértékétől függően A-tól F-ig kapnak osztályzatot a vállalatok.

A Canon 2008-ban bevezetett Zöld környezeti stratégiájának egyik fő célkitűzése volt, hogy 3%-kal csökkentse a valamennyi termékének teljes életciklusára vonatkozó széndioxid-kibocsátást. A vállalat pro-aktív erőfeszítéseket tett az alábbi területeken: energiatakarékosabb gyártás, változtatások a disztribúció rendszerében, csökkentett energiafelhasználású termékek gyártása, termékek újrahasznosítása, régi termékek felújítása az új termékekkel azonos minőségben.

Hirdetés:

A Canon környezetvédelmi lépéseinek eredményeként 2008 és 2015 között a termékek életciklusára eső széndioxid-kibocsátást 30%-kal sikerült mérsékelni.

Canon

Social:
Latest posts by FotósHírek.hu (see all)

Hírlevél feliratkozás


Ez is érdekelhet:  Pletyka: Canon EOS R3

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*
*

Biztonsági kód * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .