Hirdetés:

Indul a nevezés a Nikon Európai Filmfesztiválra

A Nikon a Raindance szervezettel és Asia Argentoval együtt bejelentette az első Nikon Európai Filmfesztivált, ahova a mai naptól lehet nevezni. A versenyen amatőrök és hivatásos filmesek egyaránt részt vehetnek, feladatuk egy legfeljebb 140 másodperces, „A Different Perspective” (Más nézőpont) nevű téma köré épülő rövidfilm készítése.

Az online nevezés  2014. december 31-én zárul.

 

nikon logo

Hirdetés:


Different Perspective” (Más nézőpont) téma

Minden filmkészítő valami mást mutathat meg ugyanarról az élményről. A nevezőket kértük, hogy olyan perspektívát mutassanak a témán belül, amely egyesíti a témával kapcsolatos saját álláspontjukat, az elmondott történethez való viszonyukat, valamint magát azt a helyet, ahonnan a kérdéses jelenséget megfigyelik. A díjazott kategóriák többek között: „Best Narrative” (legjobb történet) a legjobb, egyedi perspektívából elmondott történetért vagy „Technical Excellence” (kiváló technikai megoldás) a felszerelés legkreatívabb használatáért.

A Fődíjat e kettő kombinációjával lehet majd elnyerni. A díjakat egy zsűri ítéli majd oda, a zsűri elnöke Asia Argento lesz, akit a közönség elsősorban színésznőként és rendezőnőként ismerhet a Scarlet Diva (2000), A szív csalfa vágyai (The Heart Is Deceitful Above All Things) (2004) és a legújabb Misunderstood (2014) című munkái kapcsán.


Hirdetés:

 

Kategóriák és díjak

A fődíj zsűri által kiválasztott nyertese egy Nikon D810 fényképezőgépet, valamint egy egyhetes szakmai utat a 2015. májusában megrendezésre kerülő cannes-i filmfesztiválra, mint a Raindance tiszteletbeli vendége nyer. Az utazás minden költségét a szervezők fizetik. A „Best Narrative” (legjobb történet), illetve a „Technical Excellence” (kiváló technikai megoldás) alkategóriák további két nyertese egy-egy Nikon D750 fényképezőgépet nyer és 3000 euró pénzjutalomban részesül, a „Best Student Entry” (legjobb tanulói pályázat) nyertesét pedig egy Nikon D750 fényképezőgép és 2000 euró pénzjutalom illeti meg. A „Best Film as Voted for by the Public” (a legtöbb közönségszavazatot kapott film) készítője pedig egy Nikon D750 fényképezőgépet nyer későbbi munkái elkészítéséhez.

 

Nevezési feltételek

  • Minden nevezőnek itt kell regisztrálnia, hogy feltölthesse filmjét.
  • A filmnek angol nyelvűnek kell lennie, vagy a filmet angol felirattal kell ellátni.
  • A film nem lehet 140 másodpercnél hosszabb, illetve 30 másodpercnél rövidebb.
  • Minden filmet HD formátumban kell rögzíteni.
  • Egy nevező egy filmmel indulhat.
  • A film nem lehet más filmes versenyek nyertese vagy résztvevője.
  • A nevezés minden korosztály számára nyitott, 16 éves kor alatt írásbeli hozzájárulás szükséges.
  • A beküldött pályaművek tetszőleges eszközzel készíthetők.
  • Minden nyertesnek alá kell írnia egy felhasználásra vonatkozó szerződést.
  • Minden pályázónak az összes, tartalmi korlátozásokra (pl. szexuális jellegű jelenetek, erőszak, vallás, védjegyek, bűncselekmények stb.) vonatkozó feltételt el kell fogadnia.

 Nikon Kft.


Hírlevél feliratkozás

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x