Hirdetés:

Indul a nevezés a Nikon Európai Filmfesztiválra

A Nikon a Raindance szervezettel és Asia Argentoval együtt bejelentette az első Nikon Európai Filmfesztivált, ahova a mai naptól lehet nevezni. A versenyen amatőrök és hivatásos filmesek egyaránt részt vehetnek, feladatuk egy legfeljebb 140 másodperces, „A Different Perspective” (Más nézőpont) nevű téma köré épülő rövidfilm készítése.

Az online nevezés  2014. december 31-én zárul.

 

nikon logo

Hirdetés:


Different Perspective” (Más nézőpont) téma

Minden filmkészítő valami mást mutathat meg ugyanarról az élményről. A nevezőket kértük, hogy olyan perspektívát mutassanak a témán belül, amely egyesíti a témával kapcsolatos saját álláspontjukat, az elmondott történethez való viszonyukat, valamint magát azt a helyet, ahonnan a kérdéses jelenséget megfigyelik. A díjazott kategóriák többek között: „Best Narrative” (legjobb történet) a legjobb, egyedi perspektívából elmondott történetért vagy „Technical Excellence” (kiváló technikai megoldás) a felszerelés legkreatívabb használatáért.

A Fődíjat e kettő kombinációjával lehet majd elnyerni. A díjakat egy zsűri ítéli majd oda, a zsűri elnöke Asia Argento lesz, akit a közönség elsősorban színésznőként és rendezőnőként ismerhet a Scarlet Diva (2000), A szív csalfa vágyai (The Heart Is Deceitful Above All Things) (2004) és a legújabb Misunderstood (2014) című munkái kapcsán.


Hirdetés:

 

Kategóriák és díjak

A fődíj zsűri által kiválasztott nyertese egy Nikon D810 fényképezőgépet, valamint egy egyhetes szakmai utat a 2015. májusában megrendezésre kerülő cannes-i filmfesztiválra, mint a Raindance tiszteletbeli vendége nyer. Az utazás minden költségét a szervezők fizetik. A „Best Narrative” (legjobb történet), illetve a „Technical Excellence” (kiváló technikai megoldás) alkategóriák további két nyertese egy-egy Nikon D750 fényképezőgépet nyer és 3000 euró pénzjutalomban részesül, a „Best Student Entry” (legjobb tanulói pályázat) nyertesét pedig egy Nikon D750 fényképezőgép és 2000 euró pénzjutalom illeti meg. A „Best Film as Voted for by the Public” (a legtöbb közönségszavazatot kapott film) készítője pedig egy Nikon D750 fényképezőgépet nyer későbbi munkái elkészítéséhez.

 

Hirdetés

Pragerfoto - kreatív fotózás Budapesten

Kreatív portréfotók rólad szabadtéren, vagy stúdióban / fotóoktatás kezdőknek egyénileg, vagy kis csoportban, jó hangulatban. Kérj személyre szabott ajánlatot. 

Nevezési feltételek

  • Minden nevezőnek itt kell regisztrálnia, hogy feltölthesse filmjét.
  • A filmnek angol nyelvűnek kell lennie, vagy a filmet angol felirattal kell ellátni.
  • A film nem lehet 140 másodpercnél hosszabb, illetve 30 másodpercnél rövidebb.
  • Minden filmet HD formátumban kell rögzíteni.
  • Egy nevező egy filmmel indulhat.
  • A film nem lehet más filmes versenyek nyertese vagy résztvevője.
  • A nevezés minden korosztály számára nyitott, 16 éves kor alatt írásbeli hozzájárulás szükséges.
  • A beküldött pályaművek tetszőleges eszközzel készíthetők.
  • Minden nyertesnek alá kell írnia egy felhasználásra vonatkozó szerződést.
  • Minden pályázónak az összes, tartalmi korlátozásokra (pl. szexuális jellegű jelenetek, erőszak, vallás, védjegyek, bűncselekmények stb.) vonatkozó feltételt el kell fogadnia.

 Nikon Kft.


Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x