Hirdetés:

 

A fix fényerejű, teljes tartományban F2.8-as objektív lefedettsége az ultra-nagylátószögtől a normál tartományig terjed (24-70mm)*. Az alkalmazott alacsony diszperziójú és aszférikus optikai elemeknek köszönhetően a képszéleken is megfelelő fénymennyiség áll rendelkezésre, illetve a különféle aberrációk szintjének minimumra csökkentésével, részletekben gazdag, kontrasztos és nagy felbontású képek készítését teszi lehetővé. A beépített SDM (Supersonic Direct-drive Motor) autofókusz motor gyors és halk élességállítást biztosít.

* Egy K sorozatú PENTAX fényképezőgépen használva, az objektív 37-107mm közötti tartományt fed le (35mm-es formátumra átszámítva).
 

Főbb jellemzők

1. Kivételes képalkotó teljesítmény
A 12 csoportban elhelyezett 17 optikai elem extra-alacsony diszperziójú és aszférikus lencsetagokat is tartalmaz, hogy kiszolgálja a szuper-nagyfelbontású képérzékelőket is. A képszélekre eső, megfelelő mennyiségű fény biztosításával és a különféle aberrációk szintjének minimumra csökkentésével, részletekben gazdag és kontrasztos felvételi lehetőséget biztosít az egész képmezőn. Egy PENTAX K sorozatú fényképezőgéppel használva, az objektív által rajzolt képmezőnek a közepe vesz részt a képalkotásban, így a rögzített kép különösen nagy felbontású és részletgazdag lesz a teljes területen.

Hirdetés:


2. Nagy fényerejű alap zoom-objektív
35mm-es full-frame fényképezőgépen használva az objektív kb. 2.9-szeres nagyítást biztosít az ultra-nagylátószögtől egészen a normál tartományig (24-70mm között), végig 2.8-as fényerőt nyújtva. Egy K sorozatú PENTAX fényképezőgépen használva 37-107mm közötti (nagylátószög – közép-tele) lefedettséget biztosít. A nagy fényerő, a kiváló bokeh effektuson túl lehetővé teszi a fotós számára, hogy gyenge megvilágítással rendelkező környezetben is fényképezzen, állvány használata nélkül.

3. Beépített SDM autofókusz motor
Az új generációs SDM (Supersonic Direct-drive Motor) beépítésének köszönhetően, az objektív gyors és halk élességállítást tesz lehetővé, ezáltal gyors reakcióidőt biztosít a fotós számára.

4. Időjárásálló konstrukció
A speciális tömítéseknek köszönhető, megbízható időjárásálló kialakítás megakadályozza a víz objektívbe való bejutását. Egy PENTAX időjárásálló fényképezőgép vázzal párosítva egy strapabíró, megbízható képalkotási rendszert tarthat a kezében a felhasználó.

5. HD bevonat a jobb rajzolatért
Az objektív a PENTAX által fejlesztett többrétegű HD bevonattal* lett kezelve. A hagyományos többrétegű bevonatokkal szemben a PENTAX HD bevonata hatékonyabban szűri ki a becsillanásokat és jobb fényáteresztő képességet biztosít, kontrasztosabb, telítettebb, szellemképektől mentes fényképeket eredményezve rossz fényviszonyok között, például ellenfényben. 
*A HD a High Definition rövidítése.

6. Quick-Shift fókuszrendszer
Az objektív a PENTAX által fejlesztett Quick-Shift Focus rendszerrel működik, lehetővé téve a felhasználónak a gyors manuális fókuszra váltást, még akkor is, ha az autófókusz működésben van.

7. Egyéb jellemzők

  • Lekerekített diafragma lamellák a természetes, gyönyörű bokeh érdekében.
  • A zoom egy kapcsoló segítségével rögzíthető, ami megakadályozza a tubus véletlenszerű kicsúszását, lefelé fordított objektív esetében.

A termék várhatóan október végén kerül forgalomba 399.900 Ft-os fogyasztói áron.


Hirdetés:

 

Specifikáció:

 

HD PENTAX-D FA 24-70mmF2.8ED SDM WR
Focal Length 24-70mm
(Equivalent in 35mm format ) 37-107mm
Maximum Aperture F2.8
Minimum Aperture F22
Lens Construction 17elements in 12groups
Angle of View 61– 23(when attached to PENTAX digital SLR cameras)
84
– 34.5(when attached to PENTAX 35mm SLR cameras)
Mount KAF3
Minimum Focusing Distance 0.38m (1.25 ft.)
Maximum Magnification 0.20x
Filter Diameter 82mm
Diaphragm Control Fully automatic
Number of Diaphragm Blades 9
  Rounded aperture F2.8-5.6
Lens Hood PH-RBD82(provided)
Lens Cap O-LC82(provided)
Lens Case S120-150(provided)
Maximum Diameter x Length Approx. 88.5 mm/3.5 in. x 109.5 mm/4.3 in.
Weight Approx.787g / 27.8 oz. (with hood Approx.  812g / 28.6oz. )
Package Contents Lens hood, Lens cap, Lens mount cap, Lens case
Others HD Coating
  Weather Resistant
  SDM
  Quick-shift Focus System

 

www.pentax.hu

 

Képek:

 

Pentax DFA 24-70 mm Pentax DFA 24-70 mm

 

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x