Hirdetés:

Promóciós anyag

Nemrégiben az a megtiszteltetés ért, hogy a FOCUS Oktatóközponttal közösen, és a Tripont jóvoltából egy rövid, de igen mélyreható tesztelési lehetőséget kaptunk a legújabb Hasselblad H6D-100C és a kistestvére, a Hasselblad X1D megismerésére.

Gondolom nem kell különösebben bemutatni a svéd márkát, akik a minőségi anyagokból előállított profi fotográfia termékeiről, és a legmodernebb technológiát alkalmazó szoftvereiről híres világszerte. Természetesen ehhez szorosan párosul a profi minőség is, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy ezt a csúcskategóriás terméket előszeretettel használják a profi fotográfusok.
… és most kicsit mi is beleélhettük magunkat ebbe a szűk világba pár óra erejéig.  A FOCUS Oktatóközpont pár tanulójával közösen egy zártkörű fotózás alkalmával profi sminkes és modell közreműködésével kattintottunk pár képet, amit lentebb tekinthetsz meg.
Első fogásra a H6D robosztus mérete ellenére nem volt különösebben nehéz, még a rajta lévő 100mm-es optikával sem. Eleinte ugyan a kezelőszerveket nehezen találtuk meg, de szerencsére volt segítség a Hasselblad Magyarországtól Csaba személyében. Miután kellően átláttuk a kezelőszervek rendszerét, el is kezdődött a fotózás. Pikk-pakk fényeket beállítottuk és Dóra már kezdett is pózolni. A gép szépen, halkan dolgozott, mentette az egyenként közel 100MB-os képeket a kártyára. Belenagyítva iszonyatosan szép és részletgazdag volt a kép minden része, különösen a szem környékét néztük meg figyelmesen. 
A H6D-100C-ről a legfontosabb tudnivalók (angol):

 Teljes specifikációt ezen a linken olvashatod

xxx


Hirdetés:
Hirdetés:


Aztán félidőben cseréltünk és jött a kistestvér az X1D, aminek működése már MILC (tükör nélküli) technológián alapszik, de nem kevesebb, mint 50MP felbontású képet ad a benne elhelyezkedő szenzor. Itt már a súly is barátságosabb volt, nagyításra szintén szép és részletgazdag képet kaptunk a keresőben, majd a kidolgozás során a PC-n egyaránt.
Az X1D a következőket tudja:
(azt az apró tényt azért ne felejtsük el, hogy ez egy 50 MP-es MILC, ami már a maga nemében kiemelkedő)

 Teljes specifikációt ezen a linken olvashatod


Összegezve elmondhatjuk, hogy ezt a lehetőséget nagyon élveztük, és
reméljük, hogy még lesz lehetőségünk kipróbálni a Hasselblad termékeit.

Köszönettel tartozunk:
– A Tripontnak, akik a stúdiót biztosították
– A Hasselblad Magyarországnak a fényképezőgépekért

– Kiss Renáta sminkesnek
– és Bércesi Dóra modellnek

Képgaléria:

Tripont

Egyedi megoldások fotósoknak

Fotós kiegészítők, pro fényképezőgépek széles választékban.

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x