Hirdetés:

Hamarosan indul a 2019-es Capa Nagydíjra nevezés

A Capa-nagydíjat minden évben olyan, a fotográfia bármely ágában dolgozó alkotó kaphatja, aki szakmailag megalapozott múlttal rendelkezik és korábban kiemelkedő tehetségről tett tanúbizonyságot.
A Capa Központ az ösztöndíjak és a díj odaítélésével is hangsúlyozni szeretné elkötelezettségét a társadalmat gazdagító kreatív művek elkészülése mellett. Az ösztöndíjak és a díj az alkotók további fejlődését és jövőbeni kísérletezésének előmozdítását szolgálja.A Capa-nagydíj 2019 elnyerése pályázathoz kötött, jelölésre nincs mód. A díjra egyéni alkotók vagy kis létszámú (maximum öt fős) alkotócsoportok jelentkezhetnek. A pályázaton magyar vagy Magyarországon élő külföldi állampolgárok indulhatnak. Alkotócsoportok esetén a pályázók legalább fele kell, hogy megfeleljen ennek a feltételnek.
Pályázni már folyamatban lévő munkával és a munka befejezését felvázoló szinopszissal lehet, amely kitér a munka végső formájára, installálásának tervezett módjára is. A pályázati anyag tartalmazhat ugyan korábban már bemutatott elemeket, de csak olyan pályamű díjazható, amely az ösztöndíj során az eredetitől eltérő koncepció szerint egy új művet hoz létre. A pályázatra olyan pályaműveket és szinopszisokat várunk, amelyek társadalmilag elkötelezett alkotói módokról tesznek tanúbizonyságot.

Fontosabb időpontok:


Hirdetés:
 • 2018. augusztus 1., szerda 08:00
  A Capa-nagydíj 2019 pályázatok feltöltésének kezdete
 • 2018. szeptember 19., szerda 12:00
  A Capa-nagydíj 2019 pályázatok leadási határideje
 • 2018. október 17., szerda
  A Capa-nagydíj 2018 három ösztöndíjasának nyilvános előadása
 • 2018. október 18., csütörtök 18:00
  A Capa-nagydíj 2019 első eredményhirdetése, a shortlist és benne a három ösztöndíjas megnevezése, valamint a Capa-nagydíj 2018 átadása (Robert Capa születésének 105. évfordulója alkalmából)
 • 2019. október 21., hétfő
  A Capa-nagydíj 2019 átadása (Robert Capa születésének 106. évfordulója alkalmából)

Örömmel tudatjuk, hogy 2018 őszén a Capa Központ meghirdeti az idei Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat is.
További információ: https://capa-nagydij.capacenter.hu/

Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet: