Kezdőlap » hirek » Firmware frissítés a Nikon Z6-Z7-hez

Firmware frissítés a Nikon Z6-Z7-hez

Hirdetés:

Nikon Z6 - Z7

Fotó: Práger Péter / FotosHirek.hu

A Nikon örömmel jelenti be, hogy a Z 7 és Z 6 tükörnélküli fényképezőgépek RAW video kimenete*1, *2 immáron kompatibilisek a Blackmagic Design*3 által gyártott külső rögzítő rendszerekkel.

Az új firmware lehetővé teszi, hogy a professzionális minőségű videó rögzítés már nem csak ProRes RAW, hanem Blackmagic RAW minőségben is megvalósuljon. A Z 6 és Z 7 tükörnélküli fényképezőgépekkel 12-bit 4K UHD vagy full-HD RAW formátumú videók készíthetők külső rögzítő csatlakoztatásával HDMI-n keresztül, ezáltal kiterjesztődnek a felvételi lehetőségek a RAW video rögzítésben további magas szintű munkákat támogatva.

Továbbá, az Atomos Ninja V külső rögzítőre felvett ProRes RAW videók már szintén kompatibilisek az ISO valamint a szín hőmérsékleti beállításokkal, amelyek az Apple Final Cut Pro 10.4.9 vagy később verzióiban érhetőek el. Ezek a fejlesztések kibővítik video szerkesztési lehetőségeket Final Cut Pro használata esetén.

A Blackmagic Design külső rögzítőre felvett RAW video támogatás csak olyan fényképezőgépek esetében lehetséges, amelyek már frissítve lettek RAW video kimenettel. A 3.2-es firmware verzió frissítéséhez nem szükséges Nikon Szerviz szolgáltatás igénybevétele.

A firmware frissítést megelőzően a fényképezőgép belső beállításait módosítani kell egy hivatalos Nikon szervizpont segítségével, ahhoz, hogy a RAW video kimenete elérhetővé váljon. Az eljárás díjköteles, további részletekért forduljon a helyi Nikon Szolgáltatási központhoz.

www.nikon.hu


  • *1 A RAW video kimenet funkciójának biztosítása egy díjköteles szolgáltatás a Nikon szervize által.
  • *2 A Z 7 esetében a RAW video kimenet csak full-HD video rögzítést biztosít FX alapú képformátummal és 4K UHD video rögzítést DX alapú képformátummal.
  • *3 Az Atomos Ninja V és immáron a Blackmagic Video Assist 5” 12G HDR és Black Magic Video Assist 7” 12G HDR is alkalmazható Nikon RAW video rögzítésre ProRes RAW és Blackmagic RAW formátumban (a felsorolt rögzítökön kívüli egységekre nem garantált a kompatibilitás – 2020. November 12).
Ez is érdekelhet:  SWPA 2021. - ismét magyar a világversenyben
Social:
Latest posts by FotósHírek.hu (see all)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*
*

Biztonsági kód * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .