hírek,  kiállítás

CES 2024: Kamera forradalom várható?!

ces 2024 fotoshirek

 

Amikor a CES 2024 kapuit megnyitották, a technológiai újítások és a jövő trendjei mellett különös figyelem irányult a fotósok számára releváns fejlesztésekre. A világ legnagyobb tech show-ja nem csak a szórakoztató elektronikáról és okoseszközökről szól, hanem egyre inkább a fotózás világát formáló technológiákat is bemutatja.

A kiállításon bemutatott legújabb kamerák, objektívek és fotózásra szánt kiegészítők igazi csemege a fotós közösség számára. Az AI technológia alkalmazása a képfeldolgozásban, az új generációs képstabilizációs rendszerek, valamint a legújabb drón technológiák csak néhány példa a sok közül, amelyek új dimenziókat nyitnak a kreatív fotózásban.
Azonban nem csak a hardverek terén történtek izgalmas bejelentések. A szoftveres megoldások, mint például az AI-alapú képszerkesztő eszközök, a fejlett színelméleti algoritmusok és a felhőalapú tárolási és megosztási opciók is új lehetőségeket kínálnak a fotósoknak, hogy munkájukat a lehető legmagasabb szintre emeljék.

A CES 2024 különös hangsúlyt fektetett a fenntarthatóságra és az akadálymentesítésre is, ami a fotós eszközök és technológiák terén is megmutatkozott. A környezettudatos gyártási eljárások, az újrahasznosított anyagokból készült kameratokok, és a mindenki számára elérhető fotózásra szánt technológiák kiemelkedő példái voltak ennek a törekvésnek. Az eseményen részt vevő fotósok és tech vállalatok egyetérthetnek abban, hogy a CES 2024 nem csupán a jövő technológiai irányait mutatta be, hanem egy világos üzenetet is közvetített: a fotózás világa dinamikusan fejlődik, és a technológiai innovációk új távlatokat nyitnak meg a kreatív kifejezésben.

A digitális egészség, a mobilitás és az AI mellett a fotózás és videózás területén történő innovációk hidat építenek a múlt és a jövő között, lehetővé téve a fotósok számára, hogy határaikat feszegetve, új kreatív magasságokat érjenek el.

Node milyen újdonságok várhatóak fotós oldalról?

SONY: 2024-ben 5 darab új vázat is terveznek bemutatni, ezek: A1 II, A7S IV, FX3 II and ZV-E10 II . Jól látszik, hogy mind “vérfrissítés”, tehát nem várható idén extraság a tekintetben, mint amit az A1 adott nekünk 2021 januárjában (3 éve…). Nem titkoltan a vloggerekre fekteti a hangsúlyt, az online tartalomgyártókra, ami valljuk be érthető az agresszívan teret követelő AI korában, hiszen e részpiacon tudnak további opciókat és fejlesztéseket hamar bevezetni, és ők is a legfogékonyabbak rá, így a kör be is zárult.

Vannak pletykák, hogy a SONY az A7S vonalat vagy átalakítja, vagy megszünteti, de ezt egyelőre kezeljük a helyén.


Hirdetés:

Canon: Már évek óta várjuk az agyon hype-olt Canon R1 csúcsmodellt, amit az idei Párizsi Olimpián már élesben is akarnak használni, de ehhez szükség lenne magára a bemutatásra. Sok idő nincs, viszont az a kevés pont elég, hogy akár márciusban be is mutassák. Ezen kívül még az R5 II frissítésről hallani valamicskét, de nem viszik túlzásba az információ áramlását.

NIKON: Ők inkább a miniatűr világ felé orientálódtak inkább – mikroszkóp piac – de talán várható a Z6 III és a Z9H, és még a D1H. A H jelzés itt majd a sebességre fog utalni, ami már most is korrektnek mondható a “régi” vázakban.

Panasonic:  Itt is várható új modellek érkezése, szintén a videós vonalat erősítve. Az S1, S1R, S1H és a GH6 modellek szintén kapnak egy frissítést, dizájnt, és még talán egy picike AI támogatást is. A Panasonic S5X, S5 IIX februárra várható. Van itt mindenféle verzió.

Ezek mellett természetesen megszámlálhatatlan új kisebb kiállító is volt, akik fontos szereplői a láncnak, és olyan új technológiákat vázoltak fel – sőt már konkrétan fizikailag meg is mutatták – ami az elkövetkező évek nagy durranásai lehetnek. Van köztük, ami életképes marad, van ami bekerül a “15 perces hírnév” kategóriába.

 

A kiállítás számokban: 

  • 2.5+ millió nm kiállítótér, ami 15%-al nagyobb volt, mint a tavalyi
  • 4300+ kiállító, amiből 1400+ startup vállalkozás
  • 135.000+ látogató
  • 5000+ szereplő a média világából
  • 250+ konferencia, több mint 1000 előadóval

 

Szép számok…

 

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Make a review?

7
Your Final Score: 7.0