Hirdetés:
hírek

Canon PowerShot G7 X

 

A Canon bemutatta legújabb nagy teljesítményű kompakt fényképezőgépét, a PowerShot G7 X Mark II-t. Az új modell a nagy sikerű PowerShot G7 X-re épül, és kiemelkedő képminősége mellett a manuális beállítási lehetőségek széles köre jellemzi.

A PowerShot G7 X Mark II az első olyan fényképezőgép, amelyet a Canon új DIGIC 7 processzora működtet. Az 1.0 típusú, 20,1 megapixeles CMOS képérzékelővel és a 4,2-szeres optikai zoomal rendelkező gép tervezésekor azt a célt tartották szem előtt, hogy a vele készült fotók utómunka nélkül is bátran megoszthatóak, illetve kinyomtathatóak legyenek még az igényes fotósok által is.

A kompakt méretű PowerShot G7 X Mark II ergonomikus kialakítása formailag is jól illeszkedik a PowerShot G-sorozatba. Akár point & shoot kameraként, akár kézi beállításokkal használjuk, ez a gép szinte minden igényt kielégít. A legfontosabb kézi beállítások azonnal elérhetőek, de automata üzemmódban sem okoz csalódást. 

DIGIC 7: valódi teljesítmény

A Canon következő generációs DIGIC 7 processzora elődeihez képest nagyobb képfeldolgozási teljesítményt, alacsony képzajszintet, szupergyors autofókuszt, valamint másodpercenként 8 RAW formátumú kép elkészítésére alkalmas sorozatfelvétel funkciót kínál.

A továbbfejlesztett témaészlelés funkció garantálja, hogy a gép még ködös időben is, amikor szinte eltűnnek a színek és a kontrasztok a témára fókuszáljon. Az EOS-sorozatéhoz hasonlóan működő Auto Lighting Optimizer funkció a kép természetességének megőrzésével képes javítani a kontrasztot, fenntartva a világos és a sötét részek egyensúlyát.

Akár a tájat fotózzuk pirkadatkor, akár a várost naplementekor, a G7 X Mark II minden esetben jól használható kevés fény mellett is. A nagy fényerejű f/1.8-2.8 objektív az 1.0 típusú CMOS érzékelővel és a DIGIC 7 processzorral még a legnagyobb zoom állás mellett is tökéletes képminőséget biztosít.

A továbbfejlesztett optikai képstabilizátor és a Dual Sensing IS technológia akkor is jelentősen lecsökkenti a készülék rázkódását, ha valaki menet közben használja a fényképezőgépet, és nincs ideje megállni, és mozdulatlanul fotózni. Esti vagy beltéri fotózáskor pedig segít ellensúlyozni a kéz remegését és a fotó bemozdulását.

Canon Powershot G7X mintakép

Canon Powershot G7X

Kontroll alatt tartott, kreatív fotózás

A PowerShot G7 X Mark II objektívvezérlő gyűrűjéhez különböző beállítási lehetőségeket rendelhetünk hozzá. A gyűrű kettős funkciójának köszönhetően léptető- és finombeállításra is lehetőség van. Ez tökéletes megoldás az olyan lépésenként változtatható értékekhez, mint például a rekesz, a zársebesség vagy az ISO-érték, illetve az olyan fokozatmentesen állítható funkciókhoz is, mint a fókuszbeállítás. A pontos élességállítást segíti, hogy az MF Peaking azonnal megmutatja a felhajtható érintőképernyőn, hogy épp mi van fókuszban.

A 14 bites RAW képrögzítés révén a fotókon az apró színkülönbségek is érzékelhetők, de a művészi becsillanások (flare) effektus használatának is szabad utat enged. Annak érdekében, hogy minél kevesebb utószerkesztésre legyen szükség, a Picture Style funkció olyan előzetes színbeállításokat kínál, amelyeket a saját stílusunknak, illetve a fotózott jelenetnek megfelelően választhatunk ki. A Picture Style profilok személyre szabhatók, és az EOS DSLR-sorozat minden tagjánál használhatók, ezzel pedig lehetőségünk van arra, hogy ugyanazt a megjelenést és érzetet érjük el minden egyes képnél, bármilyen témát is fotózunk.

A tökéletes videózás

A kezdő videósok bátran rábízhatják a PowerShot G7 X Mark II-re a lenyűgöző élességű Full HD videók készítését. A teljes manuális vezérlés hozzáférést biztosít az expozíciós beállításokhoz, s lehetővé teszi, hogy minden egyes felvételt a saját stílusunkhoz szabjunk, s annak megfelelően komponáljunk meg.

Az egyes részletek kidolgozása a videók esetében igen egyszerű feladattá vált a DIGIC 7 továbbfejlesztett témakövető technológiájának köszönhetően, amely rögzít számunkra mindent, kezdve a változó arckifejezésektől egészen a hirtelen mozdulatokig.

A Canon dinamikus képstabilizátora az Auto Level-nek köszönhetően automatikusan öt tengelyen korrigálja a fényképezőgép rázkódását, s ezzel garantálja, hogy a felvétel egyenletes, a horizont pedig vízszintes lesz még mozgás közbeni és szokatlan szögből történő felvétel során is. A gyors események folyamatos megörökítéséhez a fényképezőgép a Time-Lapse Movie módot kínálja, s így egyedülálló felgyorsított videókat készíthetünk.

Fotózás, megosztás és folyamatos kapcsolattartás

A fényképezőgép sokrétű csatlakoztathatósága a Wi-Fi gombon keresztül szabályozható, miközben az NFC funkció lehetővé teszi, hogy egyetlen koppintással egy okostelefonra, táblagépre, vagy a Canon Connect Station CS100 dokkolójára továbbítsuk a felvételeket.

Az Image Sync automatikusan feltölti a fájlokat online módban akár a Canon irista képtárhelyére, vagy más felhőszolgáltatásokra. A képek megosztása akkor sem bonyolult, ha nyers (RAW) formátumban dolgozunk, mivel a fényképezőgép lehetővé teszi, hogy kiválasszuk a kimeneti formátumot, és még menet közben is szerkesztéseket végezzünk a fotón, miközben az eredeti, teljes felbontású képet is megtartjuk.

www.canon.hu

Hirdetés:
0
0

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük