Hirdetés:

Bemutatjuk: Nikon Speedlight SB 500

A fotósok és videósok számára egyaránt remek világítási tartozék a hordozható Nikon SB-500, amellyel rendkívül jól vezérelhető a fény mennyisége és iránya. A Nikon első ízben épített nagy fényerejű LED lámpát az egység elülső részébe, egy olyan vakut alkotva ezzel, ami ideális megoldás, ha nem szeretne videofelvételhez külön világítást is magával cipelni.

 

Nikon Speedlight SB-500
Nikon Speedlight SB-500

A Nikon D-SLR fényképezőgépekkel és egyes COOLPIX modellekkel, valamint a Nikon Kreatív Megvilágítási Rendszerrel is kompatibilis SB-500 több vakuegység vezeték nélküli vezérlését is lehetővé teszi. A vakufej és a LED lámpa egyaránt széles, 24 mm-es látószöget fed FX-formátumban, a hátul található, könnyen megérthető vezérlők pedig egyszerű kezelést tesznek lehetővé.

 

Hirdetés:


Beépített LED lámpa

A vakuegység elülső oldalába épített nagy (100 lx) fényerejű LED lámpával rendelkező SB-500 bölcs választás a nagyobb megvilágítást igénylő videósok és fotósok számára. Ideális eszköz gyenge fényben történő videofelvételhez, és közeli állóképek készítésekor is rendkívül hasznos lehet. Kompatibilis fényképezőgépekkel használva a LED lámpa színadatai a vaku hasonló adataival együtt továbbíthatók, a színhőmérséklet vezérlésének központi értéke pedig 5400 K, ami természetesebb színű fényt eredményez.

Emellett a LED egység beépített diffúzorral ellátott felszíni fényforrással is rendelkezik, ami lágyítja a túl éles fényt. A LED lámpa fényereje a vakuegység hátoldalán található kapcsolóval változtatható teljes intenzitásúra. Ha visszafogottabb megvilágításra van szükség, a LED lámpa fényereje a teljes intenzitás felére, illetve negyedére is csökkenthető. A LED fény Ni-MH akkumulátor használata esetén kb. 60 percig, alkáli-mangán elemekkel pedig kb. 30 percig képes megvilágítani a témát.

 


Hirdetés:

Kreatív lehetőségek

A vakufej fölfelé 90 fokban dönthető, vízszintesen pedig 180 fokban elforgatható, így a megvilágítást pontosan a kívánt szögbe állíthatja. Az SB-500 kezelése rendkívül egyszerű, így még a vakus fényképezésben járatlan felhasználók is előnyt kovácsolhatnak használatából: feldobhatják vele napfényben készült felvételeiket, részletgazdagabban fotózhatják témájukat ellenfényben, indirekt vakuzással pedig lágyíthatják a megvilágítást a plafonról visszaverődő fény révén.

Ha összetettebb megvilágítás szükséges, az SB-500 több külső vakuegység vezérlőjeként működtethető (beépített vaku vezérlő móddal rendelkező fényképezőgépek használata esetén). A vaku Ni-MH akkumulátor használata esetén az akkumulátor egyetlen feltöltésével legalább 140, alkáli-mangán elemekkel pedig minimum 100 alkalommal villantható. A vaku villantások közötti feltöltődési ideje Ni-MH akkumulátor használata esetén kb. 3,5 másodperc, alkáli-mangán elemekkel pedig kb. 4 másodperc.

 

Nikon SB-500
Nikon SB-500

Csak könnyedén

Az SB-500 a kiváló ergonómiát az egység hátoldalán található, könnyen megérthető vezérlőkkel kombinálva kínál rendkívül egyszerű használatot. A további funkciók, valamint a vaku mód a fényképezőgép menüjében állíthatók be, és azok automatikusan érvénybe lépnek, amint az SB-500 egységet a fényképezőgépre csatlakoztatja. A firmware a fényképezőgépen keresztül frissíthető. A vaku mindössze két darab AA méretű elemmel vagy akkumulátorral működik.

Hirdetés

Pragerfoto - kreatív fotózás Budapesten

Kreatív portréfotók rólad szabadtéren, vagy stúdióban / fotóoktatás kezdőknek egyénileg, vagy kis csoportban, jó hangulatban. Kérj személyre szabott ajánlatot. 

Az SB-500 vakuhoz SS-DC2 puha táska és AS-23 vakuállvány is tartozik.

Nikon Kft.


Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x