Hirdetés:

A naturArt – a Magyar Természetfotósok Szövetsége immáron 23. alkalommal írta ki hazánk és a régió legrangosabb természetfotós pályázatát.  A Canon több mint 10 éve vállalja a kiállítás képeinek professzionális nyomtatását, idén pedig névadó támogatóvá lépett elő.

Az idei pályázatra több, mint 3400 kép érkezett be, melyek közül a zsűri az utolsó körbe végül 62 szerző képeit válogatta be. A beválasztott szerzők száma évről évre nő, ami azt mutatja, hogy egyre több olyan tehetség jelentkezik aki egy, de akár több képpel is be tud kerülni a legjobbak közé. 

A díjakat 2015. november 3-án adták a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol egyúttal megnyitották a pályázat legjobb képeiből nyílt kiállítást, és bemutatták a döntőbe jutott fotókból összeállított, Az év természetfotói – Magyarország 2015 című kötetet is.    

Máté Bence - LépéselőnyMáté Bence – Lépéselőny

Hirdetés:


 

A zsűri a „Canon – Az Év Természetfotósa 2015” pályázat fődíját, vagyis az Év Természetfotósa elismerést Máté Bencének ítélte oda, aki immáron ötödik alkalommal vehette át a díjat. Idén „Lépéselőny” c. képe érdemelte ki a „Az Év Természetfotója” címet. A pályázat a fiatal tehetségeket is díjazza,így „Az Év Ifjú Természetfotósa” díjat a szabadkai Szekeres Levente vehette át.

 

A kiállított képek több mint felét Canon géppel készítették, a legeredményesebb fényképezőgép típusok a Canon EOS 7D, az EOS 6D és az idén 10. születésnapját ünneplő ikonikus Canon EOS 5D sorozat volt.


Hirdetés:

A kiállított képeket Canon imagePROGRAF 9400 széles formátumú nyomtatón a Pigmenta Képalkotó Központ készítette. A kiállítás 40m2-nyi anyagához  2400×1200 apró színes pöttyöt kellet elhelyezni 1×1 hüvelyk területen így összesen 178 milliárd 560 millió pötty cseppből állt össze a képanyag. A kiállított képek 18,6 GB tárhelyet foglaltak el és a nyomtatás 24 órát vett igénybe. Végül a fotópapíron megjelenő részletgazdag képeket 30 tábla KapaFix alumínium-betétes hablemezre kasírozták fel, hogy méltó megjelenést biztosítsanak az alkotásoknak.

Az idei kiállításon megtekinthető egy 2 méternél is szélesebb fotó, mely az idén bemutatott Canon EOS 5Ds fényképezőgéppel készült és amelyen mindenki megtapasztalhatja, a nagy felbontású fotózásban és nyomtatásban rejlő előnyöket és lehetőségeket.  

 

www.canon.hu

 

Részlet a beküldött képanyagokból. 

[Best_Wordpress_Gallery id=”4″ gal_title=”Az év természetfotósa 2015.”]

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x