Hirdetés:

A Photoshop 30 titkos trükkje

A Photoshop 30 titkos trükkje, amivel fejleszthetőek a képességeid

Felturbózzuk fel a szakértelmünket! 30 olyan titkos Photoshop trükköt fedünk fel, amelyek elsajátításával egy éjszaka alatt növelhetjük a produktivitásunkat, új készségekre tehetünk szert és profibbá válhatunk.  A designertanfolyam.hu Photoshop tanfolyamának tematikáján felül hasznos trükköket osztunk meg most veled.

A legtöbb tervező és szerkesztő nap, mint nap használja a Photoshop csodálatos programját. A kis csomag folyamatosan bővül, új funkciókat kínál, amelynek alapjait akár egy hét tanulási idővel is el lehet sajátítani, bár akkor még csak a lehetőségek felszínét kapargattuk. Miután a kezdő felhasználói szintről a haladóba lépünk, vesszük csak észre, hogy valójában milyen kincseket is rejt a Photoshop. A gyöngyszemek alkalmazásával kevesebb erőfeszítéssel gyorsítható fel a munka.

1. Urald az ablakod!
Az ablakok jobb felső sarkában találunk egy ikont, amire kattintva felbukkan a flyout menü. Ez olyan további funkciókat ajánl fel, amelyekkel talán még nem is találkoztunk. Az opció használható a rétegek miniatűr tartalmainak nagyítására, körbevágására, és még rengeteg másra – kísérletezzünk!

2. Beillesztés a helyre
A „Paste in Place” az a funkció, amit a gyakorlott felhasználók állandóan alkalmaznak, viszont ha csak most ismertetünk meg vele, akkor nagy meglepetéssel fog szolgálni. Miután kiválasztottuk a használni kívánt dokumentumot – akár az aktuálisan használt mappából, vagy egy másik mappából -, másoljuk ki a Szerkesztés-Másolás segítségével, de a gyors munka érdekében használjuk a Ctrl+C (Windows) vagy Cmd+C (Mac) billentyűkombinációt. Miután megjelenítette a dokumentumot, amit szeretnénk beilleszteni, használjuk a Ctrl+Shift+V (Windows) vagy Cmd+Shift+V (Mac) billentyűkombinációt.


Hirdetés:
Hirdetés:


3. Madártávlat-nézet
Amikor olyan aprólékos munkát végzünk, mint a másolás (cloning) vagy a kontúr finomítása (edge refinement) könnyű szem elől téveszteni a teljes képet. Hasonlóképpen, amikor egy kinagyított területen dolgozunk, fárasztóvá válik az eredeti képméret és a nagyított rész közötti váltogatás. A „Bird's Eye View” funkció sajátossága, hogy a közelítés egyszerűen a H gomb lenyomásával és lenyomva tartásával érhető el. Kattintsunk és húzzuk lejjebb az egeret, hogy átmenetileg kicsinyítsük a madártávlatot. A gomb elengedésével térhetünk vissza az eredeti méretű képhez, amelyen dolgoztunk.

Ez is érdekelhet:  Magyarország 365 fotópályázat

4. Interaktív stílus állítás
Amikor egy réteget árnyékolunk, akkor tegyük a felugró ablakot az egyik oldalra. Kattintással és húzással irányítsuk az egeret a kereten, hogy áthelyezzük az árnyékot a kívánt területre.

5. Átalakítás ismétlése
Nagyon gyorsan megismételhetünk egy már alkalmazott átalakítást (Edit-Transform) egy másik rétegen a Ctrl+Shift+T billentyűkombinációval a Windowson és a Cmd+Shift+T billentyűkombinációval a Macen.

Tovább is van, mondjam még?
A további 25 hasznos trükköt a designertanfolyam.hu blogja fedi fel számodra.

Oszd meg barátaiddal:

Híreinket szemlézi:
imedia
Tárhelyszolgáltatónk:
abplusz

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Edit Template
Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 948
  • 130
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x