Hirdetés:
hírek

A Canon nemzetközi fotópályázata

 

A Canon és a Getty Images ma bemutatott ikonikus képein a világ híres fotósai az elmúlt évtized meghatározó pillanatait örökítették meg, érzékeltetve ezzel a fotózás erejét és azt, hogy milyen fontos szerepet játszhatnak a fényképek a világban végbemenő változások elindításában. 

 

A Canon EOS 5D sorozat már 10 éve, a bevezetése óta meghatározó szerepet játszik egyéni és a világot érintő történetek bemutatásában. Az évforduló alkalmából 10 különleges képet mutatunk be, melyek pontosan ilyen történetekről mesélnek, kezdve szíriai hadsereg vegyi fegyvereinek használatát felfedő képtől egészen a Madagaszkáron történő ritka és veszélyeztetett fafajták kitermeléséig. Az elmúlt évtizedben számos profi fotós az EOS 5D fényképezőgépet választotta a korszak fontos pillanatainak megörökítésére.

 

Brent Stirton
Brent Stirton / Getty Images Reportage

 

A 10 kép és a hozzájuk fűződő nem mindennapi történet a Canon virtuális kiállítóterében nézhető meg, részletes leírásuk pedig a galérián kívül a csatolmányban is olvasható. A képek ugyancsak bemutatásra kerülnek a fotóújságírás egyik legjelentősebb eseményén a a franciaországi Perpignanban a Visa pour l’Image 2015 keretében, melynek a Canon évek óta támogatója.

 

 

A Canon versenyre hívja a fotósokat

Az EOS 5D sorozat tizedik születésnapjára a Canon Europe összeurópai fotóversenyt hirdet különleges, korlátozott kiadású EOS 5D díjakért.

A versenyben olyan kép megosztására hívja az fényképezőgépet vagy akár okostelefont használó amatőr és profi fotósokat, amely megítélésük szerint találóan mutatja be egy változás történetét. A győzteseket díjnyertes fotósokból álló zsűri választja ki, amelynek tagjai között Brent Stirton, a Canon nagykövete és Toby Smith, a Getty Images fotósa is szerepel.

A Canon Iconic Images verseny tizenkilenc európai országban, köztük Magyarországon  kerül meghirdetésre 2015. szeptember 1. és október 2. között.

További tudnivalók az „Iconic Images” verseny oldalon, a Canon „Come and See” Galériájában találhatók.

 

 

Az EOS 5D sorozatról

2005 augusztusában az EOS 5D gyökeres változást hozott a tükörreflexes (DSLR) fényképezőgépek piacán azzal, hogy a hobbifotósok számára is elérhetővé tette a „full-frame” érzékelő használatát. A hagyományt folytató EOS 5D Mark II 2008-ban Full HD videorögzítési képességgel bővítette a fényképezőgép funkcionalitását, örökre megváltoztatva ezzel a videokészítés gyakorlatát.  2012-ben az EOS 5D Mark III a fenti alapokon tovább építkezve emelte még magasabbra a nagy teljesítményű képrögzítés színvonalát.  Az idei év elején, az EOS 5D bevezetése után tíz évvel, az 50,6 megapixeles EOS 5DS és EOS 5DS R a divat-, portré- és természetfotózás támasztotta még komolyabb igények kiszolgálására is alkalmassá tette a népszerű 5D sorozatot.

 

Canon Hungária

Hirdetés:
0
0

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük