Oszd meg barátaiddal:

30 év után egy új rendsz-R a Canonnál

 

Mindenkitől elnézést kérünk a szófordulatért, talán a fanok lelkébe sem taposunk ezzel bele, de mégiscsak megérdemli ez az új rendszer (itt volt a szófordulat), hogy felfigyeljenek rá jobban. Pár nappal a konkurens gyártó új MILCeinek bejelentése után a Canon is sokkolta a közönséget – pozitív értelemben, hiszen a kor igényeinek megfelelő MILC vázat hozott ki.

OK mindenki harapni akar a MILC tortából, és vélhetően a közelgő Photokina rendezvényen is még fogunk pislogni pár újdonságon, de ezt a Canon most tényleg összerakta, de beszéljenek inkább a tények.

Sajtóbejelentés:

A képalkotás terén vezető Canon a fényképezés és filmkészítés eddigi határain túllépve ma bemutatja a vadonatúj fejlesztését, az EOS R rendszert. Harminc évvel az eredeti, akkor korszakalkotó EOS elindítása után ez a merész újítás számtalan módon tágítja a képkészítés lehetőségeit. Az új RF objektívfoglalat optikai, mechanikai és elektronikus összhangja tökéletes megoldást nyújt azoknak, akik a különleges pillanatokat korábban elképzelhetetlen módon örökítenék meg.

Forradalmi objektívfoglalat a legjobb EOS örökség mentén

1987-es születésétől az EOS rendszer – beleértve a Cinema EOS rendszert is – a legelismertebb képalkotó rendszerré fejlődött. Az EOS platformot új magasságokba emeli a ma bemutatott fejlesztés, az eredeti rendszer legjobb elemeivel, de még nagyobb teljesítménnyel, jobb objektív design lehetőségekkel és a kreatív munkavégzés rugalmasságával.  Az új RF foglalat a korábbi, elismert EF foglalat erősségeire épül. A Canon mérnökei alapos kutatásokat követően fejlesztették ki ezt a különleges optikai rendszert. A szenzorsík 20 mm, az objektív foglalat átmérője 54 mm, amely paraméterek minden eddiginél nagyobb rugalmasságot biztosítanak az objektívek fejlesztésekhez.  Az új foglalat 12-pines csatlakozása magasabb szintű kommunikációt és áramátvitelt tesz lehetővé az objektív és a váz között, még jobb képminőséget és változatosabb használhatóságot eredményezve.

Ishizuka Yuichi úr, a Canon EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió elnök-vezérigazgatója így üdvözölte az új terméket: „30 évvel ezelőtt, amikor bevezettük az EOS rendszert, azt ígértük, hogy a fotográfia jövőjét kínáljuk. A világ egyik ikonikus képalkotó rendszerének gyártójaként elkötelezettségünk nem változott. A Canon folyamatosan beruház olyan fejlesztésekbe, amelyek az EOS világ fényképezőgépeinek, objektívjeinek és kellékeinek teljesítményét magas színvonalon tartja, törekedve a képminőség és az optikai kiválóság tökéletességére, miközben vásárlóink változó igényeit és szükségleteit is szem előtt tartjuk.

 

Kivételes minőség minden részletben

Az új RF rendszert mérnökeink a profi és lelkes fotósok és filmkészítők felbecsülhetetlen értékű meglátásait figyelembe véve, alapjaitól tervezték újra. Az EOS R rendszer az RF objektívfoglalattal és a Dual Pixel CMOS autófókusszal egyedülállóan tökéletes optikai teljesítményt nyújt: a világ eddigi leggyorsabb autófókuszát[1] és a korábbinál gyorsabb kommunikációt tesz lehetővé a váz és az objektív között. Az EOS R rendszer szívében tovább viszi a legjobb EOS hagyományokat: gyors teljesítmény, kiváló ergonómia és magas szintű, kompromisszumoktól mentes képminőség. A fényképezéshez és filmkészítéshez egyaránt innovatív technológiát nyújtó EOS R rendszer gyenge megvilágítás esetén is pontosan fókuszál a Dual Pixel CMOS autófókusz segítségével. Az EOS R rendszer kényelmes és diszkrét: kicsi mérete és rendkívüli halksága nagy előnyt jelent. A legmagasabb szintű filmminőséget képes adni bármelyik Canon EOS fényképezővel, amely nem a Cinema EOS sorozat része. A filmkészítők a történeteiket új minőségben rögzíthetik 4k, 10-bit felvételeket, HDMI csatlakozón keresztül. Az egész rendszerre jellemző a finom kezelhetőség és továbbfejlesztett ergonómia. Az elektronikus, változatosan beállítható, személyre szabható keresővel a felhasználó még inkább a tárgyra összpontosíthat és nem a gép beállítására.

Ez is érdekelhet:  Megjelent: SONY A7C II és A7C R
Canon EOS-R

A rendszer, amelyet az objektívekre hangolva terveztek

Az EOS R rendszer megörökölte a korábbi rendszer előnyeit, és természetesen kompatibilis az EF és EF-S objektívekkel és kiegészítőkkel[2] a három újonnan fejlesztett objektív adapterek használatával, kiszélesítve ezzel az képrögzítés eddigi határait.  A Canon ma még négy új objektívet is bemutat, amelyek kompatibilisek az új EOS R rendszerrel: RF 28-70mm f/2L USM, RF 50mm f/1.2L USM, RF 24-105mm f/4L IS USM és a RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM.

A vadonatúj, csúcsminőségű optikai elemekkel és a továbbfejlesztett képfeldolgozással a Canon objektívek eddigi előnyeit magukban hordozva, az új nagy teljesítményű objektívek az álló és mozgóképek rögzítése terén egyaránt áttörik a kreativitás eddigi korlátait. A meglévő Canon EOS full frame vagy aps-c DSLR fényképezőkkel dolgozó felhasználók is kihasználhatják az EOS R rendszer előnyeit meglévő EF és EF-S objektívjeikkel, hiszen az új adapterekkel ugyanazt a teljesítményt elérhetik, mint DSLR-el használva, és kompatibilis más EOS kiegészítőkkel és a Speedlite vakukkal.

Gyarapodik a full frame család

Az EOS full frame választékot mától kiegészíti az első EOS R nevet viselő Canon fényképezőgép váz, az RF objektív foglalattal – magasabb színvonalat teremtve a holnap fényképezéséhez. A világ eddigi leggyorsabb autófókuszával[3] ez a fényképezőgép szintén világelső abban, hogy -6EV[4] értékű alacsony fényviszony mellett is képes pontosan fókuszálni, miközben némán exponál, minden alkalommal megkapó képeket megörökítve. Az EOS R újra definiálja a fotó és video teljesítményt, csúcsminőségű képminőséggel, példaértékű kapcsolódási lehetőségekkel, továbbfejlesztett ergonómiával és kényelmes kezelhetőséggel.

A meglévő EOS rendszer további fejlesztései nyomán a Canon ma bevezeti új 32 mm objektívjét az EOS M tükörnélküli sorozathoz, az EF-M 32mm f/1.4 STM új objektívet, valamint két forradalmi, könnyű súlyú, profi teleobjektívet: az EF 400mm f/2.8L IS III USM és az EF 600mm f/4L IS III USM objektíveket.

www.canon.hu


  • [1] A bevezetés napján 2018. szeptember 5-én elérhető full frame tükörnélküli fényképezőgépeket vizsgálva.
  • [2] Egyetlen kivétel Canon EF 35-80mm Power Zoom objektív
  • [3] A bevezetés napján 2018. szeptember 5-én elérhető full frame tükörnélküli fényképezőgépeket vizsgálva.
  • [4] A 35 mm full frame ekvivalens képérzékelővel és fázis-különbség érzékelővel rendelkező AF, cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek között. 2018. szeptember 4-ig (a Canon felmérése alapján). Canon sztenderdek alapján. (Beállítások: állókép, f/1.2, középső AF pont, One-Shot AF, 23°C/73°F, ISO100).
Hirdetés:
Hirdetés:
imedia
Híreinket szemlézi
abplusz
Tárhelyszolgáltatónk

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Hirdetés:
Edit Template

Ez is érdekelhet:

Mit szólsz hozzá?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 1 014
  • 96
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x