hírek

100 millió Canon EOS a fotós piacon

 

Ma komoly mérföldkövet ünnepel a Canon Inc. a fényképezőgép gyártás terén. A Canon’s EOS sorozata ez év szeptember 20-án átlépte az értékesített 100 millió darabot1. A 2018 októberében piacra dobott EOS R sorozat egyik fényképezőgépe volt a 100 milliomodik gyártott darab.


A Canon széles választékával a legkülönfélébb fényképezési igényeket és tudásszinteket is támogatja, a gépek mellett mintegy 70 féle EF és EF-S objektívvel is. A képalkotás kreatív határait folyamatosan bővíti, hogy a belépő szintű hobbifotósoktól az elismert profi szakemberekig minden szegmensben bizonyítson és így lett 2003 és 20182 között 16 éven keresztül a cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek piacán folyamatosan piacvezető a Canon.

Az EOS rendszer 1987 márciusában kelt világhódító útjára az EOS 650 modellel, amely akkor a következő generációs autófókuszos objektív nélküli vázak (SLR fényképezőgép) között a világ első elektronikus objektív foglalatával készült. Az ikonikus fényképezőgép gyártása a Canon Fukushima-I gyárában indult, mára pedig több gyárban is készülnek a fényképezőgépek, mint pl. Taiwanon, Miyazakin, Nagasaki-ban és az lynchpin Oita gyárakban – mindenhol a legszigorúbb minőségbiztosítás mellett. Az EOS 650 után a Canon fejlesztési során három kulcs területre fókuszált: gyorsaság, kezelhetőség és képminőség. Az 1989-ban bevezetett EOS-1 és az 1993-as EOS 500 már kibővítette felhasználói körét az amatőrtől a profi fotósokig.

A 2000-es évek elején, ahogy a digitális vázak (DSLR) elterjedtek, a Canon további újításokon dolgozott. Az EOS sorozat fő vezérlőelve a magas képminőség volt, amelyet a saját maga fejlesztette CMOS (komplementer fém-oxid félvezető) érzékelőkkel és DIGIC processzorokkal ért el. Az EOS 300D az egyik első könnyű súlyú DSLR fényképezőgép volt, amely a cserélhető objektíves fényképezők piacát kiszélesítette kedvező ára révén. Az EOS 5D és 1D sorozatok a profik között voltak igen népszerűek, az 5D Mark II immár filmezésre is. A Canon video technológiáját a Cinema EOS rendszerrel tökéletesített 2011-től, belépve a filmgyártás piacára is.

A Canon legújabb fejlesztése a 2018-ban bevezetett EOS R rendszer és az eredeti EF adapter, melyekkel újabb kreatív lehetőséget ad a fotósok kezébe a sokoldalúság jegyében az állóképek és a videók terén is, kezdőknek és profiknak egyaránt. Gyorsaság, kényelmes kezelhetőség, részletgazdag képminőség mindenekfelett.


1 A Cinema EOS rendszerű kamerákkal együtt.
2 Értékesített egységek alapján a Canon felmérése nyomán.

www.canon.hu

Hirdetés: