Hirdetés:

Canon RF 50mm f1.8 STM / @canon

Újabb fix fényerős, jól összerakott, és megfelelően beárazott objektíveket dobott piacra a Canon a milc vázaihoz. Az RF 50mm f1.8 STM pont kellően nagy látószöget ad a legtöbb helyzetre, míg az RF 70-200 mm f4L IS USM biztonságos távolságot nyújt olyan helyzeteknél, ahol szükség van az intimitásra. :J Ezzel 17-re nőtt az RF objektívcsalád kínálata.

Sajtóbejelentés

A Canon Europe továbbra is elkötelezett aziránt, hogy minden fotós számára tükör nélküli megoldásokat kínáljon. A cég a mai napon bejelentette, hogy két legkedveltebb EF objektívje – az RF 50mm F1.8 STM és az RF 70- 200 mm-es F4L IS USM – immár RF kivitelben is elérhető lesz. A Canon EF 50mm f/1.8 STM új RF verziója – amelyet sokoldalúsága miatt „Nifty Fifty” objektívnek [50 mm fókusztávolságú normál objektív] neveznek – tökéletesen alkalmas választás az EOS R rendszerre áttérő, lelkes fotósok számára. A portréktól a tájképekig éjjel-nappal mindent megörökíteni kívánó fotósok számára a Canon hihetetlen képminőséget és új „Nifty Fifty” minőséget kínál az RF 50 mm F1.8 STM használatakor.

Hirdetés:


Az ugyancsak ma bejelentett RF 70-200 mm F4L IS USM modell egy L sorozatú teleobjektív, amely a világ legrövidebb és legkönnyebben cserélhető f/4 objektívje, saját fókusztartományát tekintve1. Az RF 70-200 mm F4L IS USM az amatőr és a professzionális fotósok részére egyaránt nagy teljesítményt, rugalmasságot és kompakt kialakítást kínál, és a vadon élő állatoktól valamint a különféle sportoktól kezdve az utazáson keresztül a portrék készítéséig a legkülönfélébb témák megörökítéséhez bizonyul ideális választásnak.

Mindkét objektív csatlakozik az RF családhoz, amely már tartalmaz fix gyújtótávolságú objektíveket, zoomobjektíveket, teleobjektíveket és szuper teleobjektíveket, valamint hosszabbítókat (extender). Az objektíveket a forradalmian új EOS R rendszerben Canon teljes képmezős tükör nélküli fényképeőgépekkel használva – a nemrégiben piacra dobott EOS R5 és EOS R6 modellektől az EOS R és EOS RP típusokig terjedően – a fotósok és a videósok nagyobb teljesítményszint és nagyobb kreatív rugalmasság mellett dolgozhatnak.

 

 

Hordozható útitárs

A könnyű és kompakt kivitelű RF 70-200 mm F4L IS USM modell mindössze 695 gramm súlyú és 11,9 cm hosszú. Méretének az EF modellekhez képest szinte hihetetlen, 32 százalékos mértékű csökkentésével ez az objektív ideális társ a gyakran úton lévő fotósok számára. Az RF 70-200 mm F4L IS USM modell még teljes hosszában is kivételesen jól hordozható az f/4 rekeszértékű teleobjektív kategóriában. Megfordítható napellenzővel rendelkezik, amely szépen illeszkedik a lencsetest tetejére, lehetővé téve a fotósok számára a rendezett tárolást különböző fényképezési forgatókönyvek között. Az RF 50 mm F1.8 STM is hasonló előnyökkel rendelkezik: kompakt, illetve mérete kisebb, mint az EF modell és a foglalat adapter együttvéve. Hasonlóan az RF-sorozat többi tagjához, ezek az objektívek a fotósok és a videósok számára egyaránt jelentősen kibővített fényképezési lehetőségeket kínálnak, jóval könnyebb objektívtáskával.

 

Minőség kompromisszumok nélkül

Standard 50 mm-es látószögével és nagy f/1,8-as rekeszértékével az RF 50 mm F1.8 STM modell perspektívája hasonló az emberi szemhez – ideális portréfotósok számára, igazán természetes megjelenésű képek készítéséhez. A vadonatúj optikai rendszerrel rendelkező RF 50mm F1.8 STM modell nagy rekesze és PMo aszférikus lencséi kiváló képminőséget garantálnak maximális rekeszértéknél is, a tárgy és a háttér megfelelőbb elválasztásával, lehetővé téve a fotósok számára a gyenge fényviszonyok közötti fényképezést. Az RF 50 mm F1.8 STM modell minimális fókusztávolsága 0,3 m, azaz 5 cm-rel közelebbi a meglévő EF verzióhoz képest, így még közelebbről fényképezhet objektumokat rendkívül kis mélységélesség mellett. A 7 lamellás kör alakú rekesz – amely az EF 50mm F1.8 modellnél is megtalálható – defókuszált háttérhez vagy előtérhez, valamint gyönyörű „bokeh” felvételek [életlen részeken kialakuló fényfoltok] készítéséhez is használható. Az RF 50mm F1.8 STM modell a „Super Spectra bevonat” technológiát is magában foglalja, harmonizált színegyensúlyt hozva létre, amely csökkenti a szellemképet és a becsillanást, valamint a torzulást.

Az RF 70-200 mm F4L IS USM modell olyan további fejlesztéseket is tartalmaz, mint például az „Air Sphere bevonat”, a négy, rendkívül alacsony diszperziós (UD) objektív, és az 1 és 0,6 méter közötti csökkentett fókusztávolság, ami bizonyítja a Canon folyamatos elkötelezettségét az RF objektívek által biztosított jobb képminőség továbbfejlesztése iránt. Az RF 70–200 mm F4L IS USM modell – a teljes zoomtartományban is – 9 lamellás íriszével és teljes zoomtartományban f/4 rekeszértékével kiváló „bokeh” felvételeket garantál – hihetetlen részletesség biztosítása mellett. Az RF 70-200 mm F4L IS USM továbbfejlesztett képminősége, amely lenyűgöző képeket képes készíteni minden zoomtartományban, éles fényképeket garantál még a képek szélein is. A fényképek élénk, éles minőségben készíthetők mindkét új objektív alkalmazásával maximális rekeszérték mellett, amelyek ideálisak olyan portréfotósok számára, akik a finom arckifejezésekre fókuszálnak, vagy olyanok számára, akik pontos részleteket szeretnének megörökíteni kisebb tárgyakról.

 

 


Hirdetés:

Kreatív előny

Az RF 70-200 mm F4L IS USM modell a Canon 5 lépcsős optikai képstabilizátorával rendelkezik, amely lehetővé teszi a fotósok számára, hogy kreatív határaikat feszegethessék, miközben az objektívek kiváló minőségű képeket készítenek, mindezt állvány nélkül. Az RF 70-200 mm F4L IS USM Dual Nano USM-mel és akár 7,5 fokozatú képstabilizátorral büszkélkedhet, ha az új Canon EOS R5 és EOS R6 fényképezőgépekkel együtt használjuk, miáltal éles, fókuszált képeket készíthetünk intenzív ütemben – gyenge fényviszonyok mellett is. A Dual Nano USM segítségével az RF 70-200 mm F4L IS USM hihetetlen szintű folyamatos fókuszálást is kínál, lehetővé téve a videósok számára, hogy szinte teljes csendben készítsék felvételeiket.

Az RF 50 mm F1.8 STM az akár 7 fokozatú képstabilizáció előnyeit is élvezi, ha az EOS R5 vagy az EOS R6 fényképezőgépekkel együtt használjuk. Továbbá STM-mel is rendelkezik a kifogástalan AF-teljesítmény érdekében, amely a lelkes videósok számára számos új fényképezési mód kipróbálására kínál lehetőséget, miközben szinte csendes, egyenletes minőségben készíthetik felvételeiket.

 

 

A praktikus szempontok szem előtt tartásával készült termék

Az RF 50 mm F1.8 STM modellt újraterveztük annak érdekében, hogy a fotósok kényelmesen rögzíthessék felvételeiket. A modell kifinomult és diszkrét, kattanásmentes kombinált fókusz és objektív vezérlő gyűrűt tartalmaz, amely lehetővé teszi a fotósok számára, hogy intuitív módon kezelhessék a fényképezőgépet és a fókuszbeállításokat, miközben a témát figyelik.

 

Az RF 70-200 mm F4L IS USM modell maximális praktikusságot kínál a szabadban történő használatra, fluor bevonattal, valamint por- és ütésállósággal. A Canon L-sorozatú objektívjeinél tapasztalt kiváló tartósság és robusztusság növelése érdekében az RF 70-200mm F4L IS USM hővédő bevonattal, valamint por- és vízálló kivitellel rendelkezik, így használata különösen meleg és hideg időjárási körülmények között is ajánlott.

 

RF 50 mm F1.8 STM Főbb jellemzők:

 • STM motor
 • Széles f/1,8 rekesz
 • Aszférikus lencse elem
 • RF foglalat
 • Super Spectra bevonat
 • Fókusz / objektív vezérlő gyűrű

 

RF 70-200mm F4L IS USM Főbb jellemzők:

Hirdetés

Pragerfoto - kreatív fotózás Budapesten

Kreatív portréfotók rólad szabadtéren, vagy stúdióban / fotóoktatás kezdőknek egyénileg, vagy kis csoportban, jó hangulatban. Kérj személyre szabott ajánlatot. 

 • f/4 állandó maximális rekeszérték
 • Dual Nano USM fókuszmotor
 • L sorozatú minőség
 • UD elemek és ASC bevonatok
 • 5 fokozatú optikai képstabilizátor és 7,5 lépéses kombinált IS, ha az EOS R5 és az EOS R6 elemekkel együtt használják
 • Por- és vízálló tömítések
 • Objektív vezérlő gyűrű

1 A világ legrövidebb és legkönnyebben cserélhető objektívje 70-200 mm f/4 fókusztávolsággal cserélhető objektíves fényképezőgépekhez (SLR és tükör nélküli fényképezőgépek). 2020. november 3-tól. A Canon kutatásai alapján.

canon.hu


Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x