Fotópályázatok

Fotópályázatok
4.7 (93.48%) 46 szavazat

 

Folyamatosan frissülő tartalom! 

Oldalunkon csak ellenőrzött és válogatott fotópályázatokat jelentetünk meg!

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ezen az oldalon feltüntetett fotópályázatokkal kapcsolatos, a kiíró által módosított  (részünkre nem továbbított) részletekkel kapcsolatban felmerült félreértésekért felelősséget nem tudunk vállalni.

A képeket a pályázat kiírója részére küldje el.
A FotosHirek.hu címére küldött képeket a rendszerünk nem tudja továbbítani.
Az ebből adódó kellemetlenségek és félreértések miatt reklamációt nem áll módunkban elfogadni. 

Fotópályázat beküldése,  “kattintson ide”. Köszönjük.

Kérdés vagy hiba esetén írjon az info(kukac)fotoshirek.hu e-mail címre.

 

GYORSMENÜ:

 


“Ember és Természet” fotópályázat 2018.

Kárpát-medencei fotóversenyt hirdetünk felső tagozatos és középiskolás diákok részére!

A Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál és a Gödöllői Református Líceum közös szervezésében nagy sikerrel lezajlott 2015-17. évi pályázatok után ismét meghirdetjük “Ember és Természet” témájú versenyünket az ország valamennyi felső tagozatos és középiskolás diákja számára, lehetővé téve, hogy fotó formájában bemutassa a természettel és annak védelmével kapcsolatos gondolatait, észrevételeit. A versenyre külhoni magyar ajkú fiatalok jelentkezését is várjuk, a Kárpát-medence bármely területéről!

Gödöllő térségéből pályázók számára Gödöllő Város Önkormányzata különdíjakat ajánl fel a térségi kezdeményezés, a térségi fiatal alkotok munkájának támogatására és elismerésére!

Nevezni az alábbi szekciókban lehet:
– Természetfotó
– Harmónia-összhang
– “Ezek is mi vagyunk” Természet- és környezetvédelem
A versenybe olyan fotókat várnunk, amelyek az ember és a természet kapcsolatát, szépségét, értékét és hibáit mutatják be, sajátos, művészi aspektusból láttatják, értetik meg a természettel való kapcsolatunkat. Ebbe beletartozhat a természetfotó, de az olyan alkotás is, ami sokkoló, figyelemfelkeltő, elgondolkodtató!
A pályázatra beküldött fotókat szakmai zsűri bírálja el két külön korosztályi kategóriában (10-14 évesek és 15-18 évesek). Az I-II-III. helyezettek értékes díjakat kapnak (20-60 ezer forint).
A zsűrizett és kiállításra, bemutatásra javasolt fotók megtekinthetők lesznek a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál idején. A pályázat eredményhirdetésére és a díjak átadására 2018. május 27-én, vasárnap, a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál természet és környezetvédelmi programjainak díjátadóján kerül sor.

Technikai megkötések:
– A fotók, felbontását, méretezését nem határozzák meg a szervezők, ezzel hangsúlyozva, hogy ne a technika, hanem a kreativitás, az ötletesség legyen a mozgatórugó. Ugyanakkor fontos, hogy az elektronikus formában beküldött fotók jó minőségűek, nyomtatásra alkalmasak legyenek.
– A beküldött pályamunkák mérete minimum 4 MB legyen. A fotókat jpeg formátumban kérjük beküldeni. Egy pályázó szekciónként maximum 5 pályamunkával vehet részt a fotópályázaton.

Nevezési határidő: 2018. április 25.

Nevezni kizárólag elektronikusan, a teljes körűen kitöltött nevezési lap beküldésével lehet.
A pályázat során felmerülő kérdéseket az info@godollofilmfest.com címre várjuk.
A Szervező fenntartja a jogot, hogy a pályázatokat saját szempontjai alapján megszűrje, és a pályázatban szereplő témától jelentősen eltérő, illetve oda nem illő pályázatokat külön értesítés nélkül kizárja. A legjobb pályaművek kiállításra kerülnek a fesztivál ideje alatt és felkerülnek a kiíró Facebook és Web oldalára. A beküldött pályázat hiányosságáért, az online rendszer esetleges hibáiért a Szervező nem vállal felelősséget.
A kiállításra, bemutatásra beválogatott pályamunkák beküldőit a Szervező 2018. május 15-ig elektronikus levélben értesíti az eredményekről.

 

A képeket a pályázat kiírója részére küldje el.
A FotosHirek.hu címére küldött képeket a rendszerünk nem tudja továbbítani.
Az ebből adódó kellemetlenségek és félreértések miatt reklamációt nem áll módunkban elfogadni. 

Lap tetejére


„A debreceni ajtók” – Fotópályázat

Az Európa Kulturális Fővárosa Debrecen 2023 Programiroda Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával meghirdeti Szabó Magda születésének centenáriuma alkalmából bemutatott „A debreceni ajtók” című pályázatának második fordulóját amatőr fotósok számára, határon innen és túl.

Beküldési határidő: 2018.03.31.

Pályamű kritériumai:

Szabó Magda Az ajtó című regénye által megihletett pályaműveket várunk, melyek a regényhez hasonlóan bemutatják az ajtó mögött megbújó egyéni, családi történetet, egy rejtett világot.

A XVIII. században Debrecen város mély árkokkal körbezárt belső magjába hat kapun és hat ajtón keresztül lehetett átjutni. Ezek a kapuk határozták meg a város szerkezetét és a hat főutcát. A pályázat során olyan fényképeket várunk, amelyek ajtót nyitnak egy másik világba és túlmutatva a fényképészet tárgyiasító gesztusán élő, önálló teret hoznak létre a néző számára. A kép megnyithatja időkapuként Debrecen középkori legendáit, rituáléit, de rejthet olyan belső teret is, mint Szabó Magda Az ajtó című regényében Emerenc végzetesen zárt ajtaja. Ez a kapu mindenkinek más utat jelenthet, a pályamű tematikai kritériuma csupán az, hogy helyszínében vagy asszociációjában hangsúlyosan és nyilvánvalóan kapcsolódjon Debrecen városához és Szabó Magda szellemiségéhez, művei gazdag emberi minőségéhez.

műfaj: szabadon választott

technika: szabadon választott (de a fotográfia széles eszköztárából és szellemiségéből merítsen)

méret: 40x30cm

A tárlatra maximum 5 darab előhívott, kidolgozott, papírkép művet adhat be a pályázó.

A képeket Seres Géza fotóművész és az EKF Debrecen 2023 Programiroda zsűrizi.

A zsűri által elbírált képeket Debrecenben és a Városok és Falvak Szövetségének több városában mutatjuk be 2018 decemberéig. A zsűri által legjobbnak ítélt három alkotás díjazásban részesül. A beküldött képek a későbbiekben nyomtatott katalógus formájában jelennek meg, illetve facebook oldalunkon külön albumban kapnak helyet. A katalógus és az album készítéséhez kérjük a benyújtott pályaművek digitális reprodukcióját (RGB színtér, 300 dpi felbontás, a kép hosszabbik oldala 2500 dpi, jpg vagy tif formátum) elektronikus adathordozón vagy e-mail címünkre elküldeni.

A nevezés ingyenes. A nevezési lap letölthető a következő linken:

http://bit.ly/adebreceniajtok_

A pályázat benyújtása az EKF Debrecen 2023 Programirodában személyesen vagy postai úton. Címünk: 4025 Debrecen, Simonffy u 2/A II/13.

További információ:

Kocsány Ágnes, kreatív szervező

agnes.kocsany@debrecen2023.info.hu

A képeket a pályázat kiírója részére küldje el.
A FotosHirek.hu címére küldött képeket a rendszerünk nem tudja továbbítani.
Az ebből adódó kellemetlenségek és félreértések miatt reklamációt nem áll módunkban elfogadni. 

Lap tetejére


Marie Claire fotópályázat

Az idén tizenegy éves magyar Marie Claire egyik fontos küldetése, hogy részt vegyen a hazai tehetségek felfedezésében és munkájukat, történetüket megismertesse olvasóival. A márciusi lapszámban meghirdetett A női lét sokszínűsége fotópályázattal ezúttal amatőr és profi fotósoknak szeretnének lehetőséget biztosítani a bemutatkozásra. A maximum öt képből álló sorozatokat március 15-ig várja a szerkesztőség, a legjobb pályamunkákból pedig kiállítás is készül.

 Beküldési határidő: 2018.03.15. éjfél

A francia anyalaphoz hasonlóan a magyar Marie Claire alapítása óta elkötelezett a tehetséggondozás iránt. Kampányaikkal rendszeresen támogatják a különböző területeken alkotó erős és inspiráló nőket, vagy hívják fel a figyelmet a legégetőbb társadalmi problémákra, és a megoldásukon dolgozók példamutató munkájára. Aktuális, a Samsunggal közösen meghirdetett fotópályázatukkal a vizuális művészetek hazai – amatőr és profi – képviselőinek alkotásait kívánják megismertetni a kiadvány közel húszezer olvasójával.

„A magazin megjelenésében kiemelkedő szerepet játszik a vizualitás. A cikkeinket kísérő képek nem pusztán illusztrációk, szinte minden esetben komplex üzenetet is hordoznak. Mivel fontos célunk a hazai alkotóművészek támogatása, ezúttal a magyar fotósoknak adunk lehetőséget arra, hogy megmutassák tehetségüket és olyan kreatív és egyedi fotósorozatot készítsenek, amelynek a középpontjában a női sokszínűség áll. Női lapként minden tartalmunk ezen téma köré épül, és reméljük, hogy a pályaművek segítségével mi is friss, új ötletekkel gazdagodunk, amik inspirálólag is hatnak a szerkesztőségre.” – mondta László Krisztina, a Marie Claire főszerkesztője. „A felhívás mindenkinek szól, akiben gondolatot ébreszt a téma: legyen szakmabeli vagy hobbifotós, lássa a világot profi gépen vagy csak egy jobb kamerájú telefonon keresztül. A legjobb sorozatokat a lapban és egy kiállítás keretében is megmutatjuk.”

A maximum öt képből álló portré-, divat-, vagy riportfotó sorozatokat a Csoszó Gabriella fotóművészből, László Krisztina főszerkesztőből és Békefi Dóra fotós-képszerkesztőből álló szakmai zsűri bírálja el, a legjobbnak ítélt művek készítői pedig a bemutatkozás lehetősége mellett értékes nyereményekkel is gazdagodnak. Az első három helyezett a Volvo támogatásával összesen 600.000 Ft pénzjutalomban részesül, a különdíjat a Samsung ajánlotta fel, egy Galaxy csúcskészüléket, a közönségdíj győztesét pedig egy 50.000 Ft értékű Allée vásárlási utalvánnyal díjazzák a szervezők.

 

A részletes pályázati felhívás a Marie Claire márciusi számában és az alábbi oldalon található: https://marieclaire.hu/fotopalyazat/

A képeket a pályázat kiírója részére küldje el.
A FotosHirek.hu címére küldött képeket a rendszerünk nem tudja továbbítani.
Az ebből adódó kellemetlenségek és félreértések miatt reklamációt nem áll módunkban elfogadni. 

Lap tetejére


LUDOVIKA CAMPUS FOTÓPÁLYÁZAT

A KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1027 Budapest, Horvát utca 12-26.) (továbbiakban: Kiíró)„Ludovika Campus fotópályázat” címmel építészeti fotópályázatot hirdet.

A PÁLYÁZAT CÉLJA:
A pályázat célja az alkotók bemutatkozási lehetősége mellett, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és hozzá tartozó campus épületeit, annak otthont adó parkot és az egyetemi életet újszerű látásmóddal, kreatívan mutassa be. A pályázatra az építészet iránt érdeklődő fotósok azon pályaműveit várjuk, melyek e témához illeszkednek. A képeknek 2018. április 9. és május 5. között, akár a Kiíró által biztosított fotóséták egyike során, akár más alkalommal kell készülniük. A fotósétákon való részvétel ugyanakkor csupán a Kiíró által biztosított lehetőség, amely nem feltétele a pályázaton való indulásnak. A pályaművek kizárólag digitális formában, a
http://www.ludovikafotopalyazat.hu URL címen történt regisztrálás után tölthetők fel.

A PÁLYÁZAT FORMÁJA:
Egyfordulós, országos, titkos, on-line pályázat. Nevezési díj nincs.

”Bővebben”

A képeket a pályázat kiírója részére küldje el.
A FotosHirek.hu címére küldött képeket a rendszerünk nem tudja továbbítani.
Az ebből adódó kellemetlenségek és félreértések miatt reklamációt nem áll módunkban elfogadni. 

Lap tetejére


Fotópályázat – keressük a tél legszebb galériáit!

A 2017/18-as szezonban újra fotópályázatot hirdetünk komoly nyereményekkel! A fődíj egy 3 éjszakás aktív nyári hétvége az Alpokban, négy fő részére ellátással, raftinggal, a Hotel Sonnhof Raurisban. A pályázaton egy adott síterepről készült, min. 10 db fotót tartalmazó galériával lehet részt venni.

Pályázni szeretnél? Ennyi a teendőd:
Tölts fel egy vagy több galériát! Más teendőd nincs. Feltöltés után a szerkesztők fogják a galériát a síterephez kapcsolni és az esélyesekközé kiemelni.
Segítsd a zsűri munkáját azzal, hogy értékeled a feltöltött képeket!
Figyeld április elején az eredményhirdetést!

A fotópályázat szabályai:
Nincs nevezési díj.
Bárki pályázhat, kivéve a sielok.hu szerkesztőség tagjait és családtagjait.
Képeket csak regisztrált felhasználók tölthetnek fel.
Kizárólag jogtiszta, saját képek tölthetők fel. A pályázó szavatolja, hogy az általa beadott képek szerzői jogával korlátozás nélkül rendelkezik. A pályázó tudomásul veszi, hogy a képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával másnak okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség őt terheli.
A pályázaton a 2017.10.01-2018.03.31. között feltöltött, legalább 10 db fotót tartalmazó galériák vesznek részt.
A díjnyertes galériákat a sielok.hu szerkesztőiből álló zsűri választja ki.

Nyeremények
1. díj: AUSZTRIAI NYARALÁS
Aktív nyári hétvége négy fő részére az Alpokban, a Hotel Sonnhof Raurisban 4 nap/3 éjszaka szállás félpanziós ellátással, raftinggal.
Hotel Sonnhof Rauris
2. díj: BALATONI ÜDÜLÉS
Négy fő részére 4 nap/3 éjszaka szállás tágas apartmanban kerékpárhasználattal Balatonakarattyán a Bringás Nyaralóban
Bringás Nyaraló – Balatonakarattya
3. díj: ÜDÜLÉS A MÁTRÁBAN
33.000 Ft értékű szállás utalvány a Kemencés apartmanban.

A nyerteseket emailben értesítjük, az utazási utalványokat postázzuk. A nyeremények a szabad helyek függvényében használhatók fel, az adott szállásadóval egyeztetve, 2018. november 1-ig.Eredményhirdetés
Az itt meghirdetett fotópályázatot 2018. március 31-én zárjuk.
Eredményhirdetés 2018. április 9-én.

További részletek és jelentkezés a pályázatra: http://sielok.hu/rovat/palyazat/cikk/fotopalyazat-2018/

A képeket a pályázat kiírója részére küldje el.
A FotosHirek.hu címére küldött képeket a rendszerünk nem tudja továbbítani.
Az ebből adódó kellemetlenségek és félreértések miatt reklamációt nem áll módunkban elfogadni. 

Lap tetejére


A XXI. Esztergomi Fotográfiai Biennálé pályázata

Az idén 41. éve megrendezésre kerülő, 2018-as, XXI. Esztergomi Fotográfiai Biennálé – melynek alapítója az Art Fotográfiai Stúdió és az Esztergomi Művelődési Ház, a Pars pro toto* Elbeszélés – narratíva** témában várja a pályázatokat határon innen és túl.

narratíva vagy elbeszélés -régi magyar nevén beszély– egy élmény, megfigyelés vagy képzelt dolog szemléletes módon történő közlése. Mint sajátos kifejezésmód az emberek egymás közötti gondolatcseréjének alapja is lehet.

Az elbeszélések képi világuk, megfogalmazásuk szerint többfélék lehetnek, rendszerint egy olyan ábrázolás, amely az elbeszélő számára valami okból értékes.

Szólhat a való világról vagy játszódhat kitalált környezetben, illetve lehet teljes egészében konstruált világ, természetes vagy épített környezet.

A felépített környezet, a tér, a modell-alkotás egy új világot teremthet, létrehozva az elképzelt, mégis valóságos valóságot.
Az ábrázolás aspektusából kérdésként merülhet fel a megjelenítés, a lényegre irányulás,
pars pro toto.

Egy kép el tud mesélni egy történetet?
Minden képnek van egy narratívája?

Miként, miképpen, mi módon, mit beszélünk, mit gondolunk, hogyan alkotunk képet a részről és az egészről? A rész ábrázolja az egészet?

A valóságról, az igazról.
Ebben a témában várunk pályamunkákat határon innen és túl.

Ez alkalommal sem határoz meg a pályázati kiírás technikai eljárást, sem műfaji besorolást.
Nem kötjük meg a képalkotási megoldásokat, csupán az a kérésünk, hogy a benyújtott pályaműnek legyen köze a fotográfiához. Várunk minden fotó-technikából kiinduló, vagy fotóalapú kép-módosító eljárással készített alkotást. Örömmel fogadjuk a még analóg technikával készült képeket is.

”Bővebben”

A képeket a pályázat kiírója részére küldje el.
A FotosHirek.hu címére küldött képeket a rendszerünk nem tudja továbbítani.
Az ebből adódó kellemetlenségek és félreértések miatt reklamációt nem áll módunkban elfogadni. 

Lap tetejére


“6.Házunk-Hazánk fotópályázat” 2018.

Dabas Város Önkormányzata,a dabasi Kossuth Művelődési Központ,
a Dabasi Fotóklub és a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok   Országos Szövetsége védnökségével meghirdeti

„ 6. Házunk – Hazánk ”  fotópályázatot 2018.

1. A pályázaton részt vehet valamennyi hazai, ill. a Kárpát – medencében élő magyar fotós. A pályázat témája kötetlen: Magyarország és a Kárpát – medence természeti és épített értékeinek, lakóinak, hagyományainak és a hagyományok őrzésének művészi módon való bemutatása.

2. Két kategóriában, A: színes, B: fekete-fehér lehet alkotásokat beküldeni. Egy szerzőtől kategóriánként maximum 4 db kép küldhető, sorozatot nem fogadunk el.

3. A nevezési lapot és a képeket digitálisan a hazunk.hazank@gmail.com e-mail címre kérjük küldeni. Az aláírást géppel aláírva is elfogadjuk. A pályázat érvényességéről 2-3 munkanapon belül visszaigazolást küldünk. Amennyiben nem érkezik visszajelzés érdeklődjön a lent megjelölt elérhetőségeinken.
A képek formátuma: jpg, sRGB színtérben, maximum 2mb/kép.
A képfájl hosszabb oldala minimum 3500 pixel legyen.
A fotók azonosítása: kategória _ pályázó neve_kép cím_sorszám
(pl.: A1_forgacs istvan_agóra.jpg).
A nevezési lap nem írásvédett formátumban letölthető: www.dabasfotó.hu-ról; www.kmkdabas.hu-ról; www.mafosz.hu-ról, www.dabas.hu- ról.
Más pályázatokon díjazásban részesített és a megadott méretektől eltérő képeket nem fogadunk el.
A kiállításra elfogadott képeket a rendezők a pályázat propagandájában, katalógusában és a kapcsolódó egyéb tájékoztatókban díjmentesen felhasználhatják, a szerző nevének feltüntetésével.

”Bővebben”

A képeket a pályázat kiírója részére küldje el.
A FotosHirek.hu címére küldött képeket a rendszerünk nem tudja továbbítani.
Az ebből adódó kellemetlenségek és félreértések miatt reklamációt nem áll módunkban elfogadni. 

Lap tetejére


IV. Észak-Borsodi Fotópályázat

1./ Pályázati feltételek:
– Négy kategóriában lehet pályázni:
a./ Borsod-Abaúj-Zemplén megye és határos szlovákiai megyék – természeti-, turisztikai-, épített örökségről készült fotókkal.
Egy pályázó maximum 3 db fényképet küldhet be (színes, vagy fekete-fehér). Fájl formátum JPG, a képfájlok elnevezése tetszés szerinti lehet. A beküldött fájlok minimális mérete egyenként 5 MB. A beküldött képek az alapvető képjavítást meghaladóan (kontraszt, telítettség, fényerő, gradációs görbe, színegyensúly stb.) nem manipulálhatók. Vágás engedélyezett!

b./ Portrék
Egy pályázó maximum 3 db fényképet küldhet be (színes, vagy fekete-fehér). Fájl formátum JPG, a képfájlok elnevezése tetszés szerinti lehet. A beküldött fájlok minimális mérete egyenként 5 MB. A beküldött képek az alapvető képjavítást meghaladóan (kontraszt, telítettség, fényerő, gradációs görbe, színegyensúly stb.) nem manipulálhatók. Vágás engedélyezett!
c./ Kreatív képek
Egy pályázó maximum 3 db fényképet küldhet be (színes, vagy fekete-fehér). Fájl formátum JPG, a képfájlok elnevezése tetszés szerinti lehet. A beküldött fájlok minimális mérete egyenként 5 MB. A beküldött képek az alapvető képjavítást meghaladóan (kontraszt, telítettség, fényerő, gradációs görbe, színegyensúly stb.) utómunkák végzése engedélyezett. Vágás engedélyezett!
d./ Szakrális képek
(Templomok, vallási-, kegy-, ima helyek stb..) Egy pályázó maximum 3 db fényképet küldhet be (színes, vagy fekete-fehér). Fájl formátum JPG, a képfájlok elnevezése tetszés szerinti lehet. A beküldött fájlok minimális mérete egyenként 5 MB. A beküldött képek az alapvető képjavítást meghaladóan (kontraszt, telítettség, fényerő, gradációs görbe, színegyensúly stb.) nem manipulálhatók. Vágás engedélyezett!

”Bővebben”

A képeket a pályázat kiírója részére küldje el.
A FotosHirek.hu címére küldött képeket a rendszerünk nem tudja továbbítani.
Az ebből adódó kellemetlenségek és félreértések miatt reklamációt nem áll módunkban elfogadni. 

Lap tetejére


Fotópályázat beküldése

 

 

Fotópályázat beküldése:

Név (kötelező):

Email cím (kötelező):

Nevét feltüntethetjük a cikk mellett?
IgenNem

A pályázat megnevezése (kötelező):

A pályázat beküldési határideje (kötelező):

Leírás a pályázatról:

Bővebb információ, jelentkezés internet címe:

Kép feltöltése a pályázathoz (max. 1 MB | jpg vagy png) (kötelező):

Kérjük pipálja be ezt a négyzetet az elküldéshez.

A pályázat beküldésével hozzájárul, hogy nevét/ cégnevet feltüntessük a cikk mellett. Amennyiben nem szeretné ezt kérjük jelezze felénk.

 

Folyamatosan frissülő pályázatok. Figyeld rendszeresen, vagy tedd a kedvencek közé.

 

Hirdetés: