Kezdőlap » Fénybeállítások » Múlt és jövő

Múlt és jövő

Múlt és jövő. Készítette: Práger Péter

Ezzel a képpel azt szerettem volna szemléltetni, hogy milyen gyorsan és hatalmasat fejlődött a fotós világ (de akár említhettem volna az informatikai szektort is) pár évtized alatt.

A kompozíciót tekintve direkt ezt az elrendezést állítottam be. Azt szemlélteti, hogy a régi (bal oldali) fényképezÅ‘gép, illetve az új már digitális fényképezÅ‘gép (jobb oldali) mekkora ellentétben vannak, mégis ugyanaz a fÅ‘ funkciójuk. A fotó elkészítése. A régi gép jobb oldalra irányításával a jövÅ‘be néz vágyakozva- mondván magában, hogy…

vajon milyen lesz a jövő fényképezőgépe, ki lesz az utódom

míg a jobb oldali digitális gép visszatekint elődjére a régi gépre.

 

Fénybeállítás:

A beállításhoz egy softboxot, két derítőlapot, és egy fekete hátteret használtam.
A softboxot a tárgy mögé helyeztem, felülről megvilágítva azt. A bal oldali fekete derítőlap közel volt a tárgyhoz, így adva egy kis sötétebb árnyalatot a régi gépnek, míg a jobb oldali szürke derítőlapot kicsit távolabb helyeztem el, hogy erősebb fényt adjon, mégse legyen becsillanás.

 

címkék: fotó fénybeállítás, fény beállítás, fénymérés, fények, fénykép fénybeállítás, világítás, világítástechnika a fotózásban

írta: Práger Péter

 

Social:
Latest posts by FotósHírek.hu (see all)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*
*

Biztonsági kód * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .