Kezdőlap » Digitális SLR kamera

Digitális SLR kamera

Digital Single Lens Reflex (DSLR / tükörreflexes kamera)DSLR kamera

A digitális fényképezőgépek korában már nem a fényérzékeny film alkotja a főszerepet, hanem az optikai rendszer mögött található elektronikus érzékelők (CCD, CMOS,stb.). A fény az objektíven keresztül eljut a  szenzorra, ahol az/ok elektronikus jelekké alakulnak. Az elektronikus jeleket ezután processzor(ok) segítségével feldolgozzák, és digitális formában memóriában tárolják. Fontos még megemlíteni, hogy a fényképezőgépbe alap esetben fordítva érkezik a kép. Ezt a tükör irányítja a kereső felé, ahol a pentaprizma segítségével áll a helyes irányba, amit Te is látsz.

Érdekesség:

Furcsának tűnhet, de napjaink DSLR kamerái a színeket nem érzékelik, tehát lényegében monokróm eszközöknek tekinthetők. A kamera a fény erősségét érzékeli, és az érzékelő minden pixele 4.000-féle fényerősséget különböztet meg. A pixelek fölött meghatározott elhelyezkedésű vörös, zöld és kék (RGB) szűrők segítségével alakulnak át színes képekké. Lényegében egy rácsos szerkezetet kell elképzelni. A végleges színkidolgozásban a processzornak van nagy szerepe.

Social:
Latest posts by FotósHírek.hu (see all)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*
*

Biztonsági kód * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .