Hirdetés:

A Sony több technikai újdonsággal is elkápráztatta a jelenlévőket a tavaszi sajtótájékoztatóján. Az egyik fő attrakció az új fejlesztésű úgynevezett TRILUMINOS technológia, aminek köszönhetően a TV készülékek valósághűen tudják visszaadni a nézőnek a képernyőn látottakat. A fő jellemzője, hogy a  színek gazdagabbak, kontrasztosabbak, élénkebbek, szebben adják vissza a piros és a smaragdzöld színeket is.

Sony-sajtotajekoztato-2013-web
fotó: Práger Péter

További érdekesség, hogy idén nagy hangsúlyt fognak fektetni a 4K élményre (3840×2160 pixel) is, ami a jól ismert Full HD képminőséget négyszerezi meg, és így biztosítja a még  jobb és élvezhetőbb képminőséget a TV készülékeken.

A Sony kifejlesztett egy új képérzékelőt is, ami Exmor CMOS néven tökéletes minőségű képeket biztosít akár sötét, vagy gyengén megvilágított helyen egyaránt. Ezeket egyes fényképezőgépeibe és videókameráiba is beépítette, illetve folyamatosan bővíti a palettát.  Tovább fejlesztette képstabilizációs rendszereit is, hogy a felvételek még mozgás közben is élesek maradhassanak. Több új fényképezőgéppel is jelentkezett a cég főként a Cyber-shot termékcsaládban, de egy új Sony DSC HX300 modell is bemutatásra került, amiről majd egy másik cikkben részletesen fogunk írni.

A sok újdonság közül még kiemelkedő az egyérintős technológia.  Az új termékekbe épített NFC (Near Field Communication) technológiának segítségével mindössze egyetlen érintés szükséges ahhoz, hogy két készülék egymással kapcsolatba lépjen. A könnyen kezelhető és prémium minőségű termékek bármilyen tartalmat képesek másodpercek alatt egyszerűen átirányítani egy másik eszközre.


Hirdetés:
Hirdetés:


Az eddig is használt Wi-Fi technológiát is bővítették a kornak megfelelően, így többek között vezeték nélkül is irányíthatjuk például fényképezőgépünket, vagy TV készülékünket akár egy okostelefon segítségével. A vezeték nélküli fejhallgatók és hangszórók, a kivetítővel ellátott kézi kamera, a televíziók, a csúcskategóriás tablet és a legújabb telefonok bizonyítják, hogy a márka továbbra is élenjáró a szórakoztatóelektronikában.

A Sony legújabb termékei áprilistól már kereskedelmi forgalomban is elérhetőek.

A cikkhez tartozó képgaléria megtekinthető erre a linkre kattintva.

FotóVideó Magazin / www.sony.hu

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x