Hirdetés:

Mielőtt belemennénk szeretnék egy mondat erejéig említést tenni magáról a fényképezésről. Ezt a szócikket a Wikipédián olvastam és egyértelműen megfogalmazza a lényeget. A fotográfia vagy fényképészet a fény által közvetített képi információk rögzítése technikai eszközök (fényképezőgép, fényérzékeny anyag stb.) segítségével. Célja lehet gyakorlati vagy művészi. Ez a precíz megfogalmazás.

Első digitális fényképezőgép- Kodak
Első digitális fényképezőgép- Kodak

Most, hogy a fotográfia megfogalmazását már tudjuk érdemes rátérni magára a cikk témájára, vagyis ki találta fel az első digitális fényképezőgépet. A a mai modern gépeknek is volt egy elődje, amiből kifejlődtek. Eleinte voltak a filmes gépek – erről majd egy másik cikkünkben fogunk részletes leírást adni – majd a gyors technikai fejlődésnek köszönhetően eljutottunk a digitális forradalomhoz (esetünkben a digitális fotózáshoz). Ennek volt köszönhető, hogy 1975-ben a Kodak márkanév alatt megjelent az első digitális fényképezőgép, amit Steve J. Sasson tervezett és fejlesztett ki.

Ez a masina 100×100 -as képeket tudott csinálni, 23 másodperc alatt egy magnókazetta segítségével.
A gép nem volt éppenséggel könnyű a maga közel 4 kg-os tömegével. Mindenesetre az tény, hogy ennek a túlsúlyos gépnek köszönhetjük azt, hogy ma digitális fényképezőgépet foghatunk a kezünkbe.

Petyusz


Hirdetés:
Hirdetés:


forrás: google/ Wikipédia

Digitalis fényképezőgép akkor és most
Digitalis fényképezőgép akkor és most

Neked mi volt az első digitális fényképezőgéped, amivel fotóztál? Kérlek oszd meg velünk és olvasóinkkal.

 

 


Hírlevél feliratkozás

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x