Hirdetés:

Oszd meg barátaiddal:

Yongnuo: vakuról, objektív felé

Yongnuo YN 50mm f1.8 S
Yongnuo YN 50mm f1.8 S

Kishírek a nagyvilágból

Eddig a kínai Yongnuo márkát mindenki a vakuiról ismerte. Olcsó, ám egyre jobb minőségben készíti termékeit, ami még nem a profi szint, de egy erős középhaladó fotós réteget gond nélkül ki tud szolgálni. Hosszas várakozást követően végre a MILC felhasználók is bekerülhetnek az objektívpark kínálatba.

A kínaiak most a SONY E bajonettes aps-c szenzoros vázakhoz hozta ki “legújabb” modelljét, ami egy 50 mm f1.8 S. Okok vigyázzunk ezzel a kijelentéssel, mert maga az 50 milis verzió már pár éve a piacon van, az más kérdés, hogy mennyire kelendő a maga ~30-35e forintos árával. :J

Designra tök más, mint a másik kettő bajonettes verzió. A fókuszgyűrű lejjebb került, a súlya mindössze 146 gramm. 7 lamella “segíti” a rekeszállítást, így max. blendenyitáson is szép bokeh hatást érhetünk el. A gyártó különös figyelmet fordít (marketing szempontból is) az autófókuszra. Ezt igazolja, hogy hypeolja a tökéletes fókuszrendszert- egyébként manuális állásba is pöccinthető – , ami nem csak a portré fotósoknak lesz nagy segítségére, hanem akár videófelvétel készítéséhez is tökéletesen megfelelő lehet ez a “midprice” objektív. Ezt egyébként (mármint az autofókuszt) a beépített motor, és az elektronikus érzékelő segítségével éri el, így teremt kapcsolatot a vázzal, és szorgosan követi a felhasználó kéréseit.

A YN50mm F1.8S DA DSM fókuszgyűrűje szépen jár, és manuálisra váltva is – állítólag – finoman állítható. A lencsék a megfelelő védőbevonattal ellátottak, így redukálja a nem kívánatos becsillanást is. A 7 csoportban elhelyezett 8 lencsével egyenes utat biztosítanak a fénynek az érzékelő felé. Az érintkező igazi “kínai” arannyal van bevonva :J, így biztosítják a tökéletes és gyors kommunikációt.

No és mennyi lesz az ára? Azt bizony még nem tudjuk…

Hirdetés:
Ez is érdekelhet:  Pletyka: jön a Nikon Zf
Hirdetés:
imedia
Híreinket szemlézi
abplusz
Tárhelyszolgáltatónk

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Hirdetés:
Edit Template
Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 1 014
  • 96
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.