Hirdetés:

SONY A7R IV

Ahogy arról már korábbi cikkünkben szót ejtettünk a SONY kihozta a legújabb fullframe vázát, ami nem kevesebb, mint 61 megapixelen sokkolja a közönséget.
Íme feketén-fehéren a sajtóanyag, ami nem kertel, leírja a frankót, és hogy a 4K már alap a tükörnélkülieknél, és a megújított Pixel Shift Multi Shooting technológiával, akár 240 megapixeles képet is elérhetünk. Szép szám, de melyik gép képes ezt gyorsan feldolgozni, kelleni fog hozzá egy bitang PC is.

Sajtóbejelentés:

A Sony bemutatta a világ első 61 megapixeles hátsó megvilágítású full-frame képérzékelős nagy felbontású Alpha 7R IV fényképezőgépet

Hirdetés:


 • A világ elsői 35 mm-es full-frame 61ii megapixeles hátsó megvilágítású Exmor R™ CMOS képérzékelő szenzor a legújabb generációs BIONZ X™ képfeldolgozó processzorral ötvözve

 • 15 fényértékiii tónusátfogás alacsony képérzékenységnél, amely természetes színárnyalatokat eredményez alacsony megvilágításban és világos fények mellett is

 • Nagysebességű sorozatfelvétel akár 10 képkocka/másodperciv sebességgel teljes AF / AE követéssel kb. 7 másodpercigv, megnövelt pufferrel és hozzávetőleg háromszor több APS-C módban

 • 567 fókuszsík-fázisérzékeléses AF pont, ami a képterület 74%-át fedi le és 425 kontrasztérzékelős AF pont

 • Bemutatkozik a valós idejű Eye AF filmfelvételekhezvi, fejlesztett valós idejű követésselvii és valós idejű Eye AF-el állóképek rögzítéséhez

 • APS-C móddal rendelkezik, amely lenyűgöző 26.2 megapixeles ii felbontást garantál

 • 5,76 millió pontos UXGA (Ultra-XGA) OLED Tru-Finder ™ képkereső kiemelkedő részletességgel, fényerővel és kontraszttal

 • Számtalan kapcsolódási lehetőségek: nagy-sebességű WiFi támogatás, vezeték nélküli távoli asztali kapcsolódásviii,, FTP vezeték nélküli adatátvitel, gyorsabb USB-s adatátvitel és más egyebek

 • Professzionális 4K filmfelvételi funkciók: teljes képmezős felbontás pixel binning nélkül Super 35mm módbanix, S-Log3 HDR munkafolyamat-támogatással

 • Digitális audióinterfésszel ellátott Multi Interface Shoe™ (MI Shoe) kiváló minőségű hangrögzítést garantál a Sony mikrofonjaival és az XLR adapterrel

 • További kialakításbeli fejlesztések, mint a javított markolat és tesztreszabható gombok

***

A Sony bejelentette, hogy a rendkívül sokoldalú és nagy teljesítményű Alpha 7R IV (ILCE-7RM4) fényképezőgéppel bővíti a népszerű Alpha™ 7R full-frame tükör nélküli termékcsaládot.

A Sony új, eddigi legnagyobb felbontású full frame fényképezőgépe lenyűgöző képminőséget kínál elképesztő felbontással, széles dinamikatartománnyal, kiváló fókusszal, gyors sorozatfelvételi móddal és sok minden mással.

„Innovatív fejlesztéseinkkel tovább feszegetjük a technológiai határokat és újraértelmezzük a digitális fényképezőgépek által nyújtott lehetőségeket” – mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe digitális képalkotó eszközeiért felelős marketing igazgatója. „Az új Alpha 7R IV ötvözi a közepes formátumú képminőséget, a gyors sorozatfelvételt, a rendkívül gyors fókuszálást és számos fejlesztést a kialakítás, a kapcsolódás és a használhatóság terén. Az új fényképezőgép korábban elképzelhetetlen lehetőségeket teremt a fotósoknak, videósoknak és egyéb alkotóknak tartalmaik rögzítéséhez.”

 

A képminőség új szintje

Az új Alpha 7R IV-ben a világon elsőként egy újonnan fejlesztett 35 mm-es full-frame, hátsó megvilágítású, 61 megapixeles,ii CMOS-érzékelő található. Az új érzékelő hátsó-megvilágítású kialakítása és zajcsökkentő technológiája kiváló felbontást biztosít alacsony zajszint és magas érzékenység mellett. Alacsony ISO-érzékenység esetén a fényképezőgép 15 fokozatnyi dinamikus tartományt képes elérni, amely sima átmeneteket eredményez a sötétségtől egészen a csúcsfényekig. A kiemelkedő színreprodukciót a legfrissebb Alpha™ fényképezőgépek algoritmusai garantálják.

A fényképezőt egy vázba integrált, öttengelyes képstabilizáló algoritmus vezérli, amelyet a nagy felbontású képérzékelő teljesítményéhez finomhangoltak, így akár 5,5 fokozattal nagyobb zársebességet tud nyújtani. Az átalakított mechanizmus magába foglalja a záregységet, hogy elnyomja a finom rázkódást, a javított képstabilizáló algoritmus pedig hatékonyan csökkenti a kép elmosódottságát.

Az α7R IV modellben az újonnan megjelent 5,76 millió képpontos elektronikus UXGA OLED Tru-finder EVF képkereső működik, amely rendkívüli pontossággal és élethűen jeleníti meg az apró részleteket, az α7R III-hoz képest 1,6-szor nagyobb felbontással. A képminőséget “Standard” és “High” módokkal lehet változtatni, továbbá a másodpercenkénti képkockák száma is beállítható 60 vagy 120 fps-re a legkedvezőbb fotózási körülmények eléréséhez.

Ezen felül a megújult Pixel Shift Multi Shootingx funkció immáron 16 teljes felbontású képből összeállított fotót képes készíteni. A funkció segítségével a kamera fél/egy képpontos programozott közzel mozdítja el az érzékelőt, és így 16 képponteltolásos képet készít el, és az eredeti 963,2 millió pixelből álló kép adatmennyiségét körülbelül 240,8 millió pixelre (19008 x 12672) tömöríti össze az új képen az “Imaging Edge” asztali alkalmazás xisegítségével. Ideális választás építészeti, művészeti és egyéb állóképek készítéséhez, lévén a funkcióval lenyűgözően részletes és pontos színvilágú képeket készíthetünk.

SONY A7R IV

Fotózási és fókuszálási sebesség

Az α7R IV full-frame tükör nélküli fényképezőgép teljes felbontású képek esetén akár 10 képkocka/másodperces sebességre képes, kb. 7 képkocka/másodperces v AF/AE követéssel teljes felbontású képek esetén (JPEG / RAW) és körülbelül 3x másodperces sebességet APS-C vágó mód esetén, ami 26.2 megapixeles képeket készít. Ez biztosítja a mozgó alanyok részletgazdag és rendkívül pontos megörökítését.

Az Alpha 7R IV megújult fókuszrendszere 567 pontos fókuszsík-fázisérzékeléses AF pontot tartalmat, amely a képterület körülbelül 74%-át fedi le. A 425 pontos kontrasztérzékelős AF megnöveli a pontosságot és a megbízhatóságot gyengén megvilágított helyszíneken és egyéb helyeken, ahol legjobban ki lehet használni a kontrasztérzékelős AF-et. A több AF-pont, az AF-érzékelő szélesebb lefedettsége és a továbbfejlesztett AF-algoritmus tovább javítják a követési teljesítményt, így még a bonyolult vagy hirtelen mozgások is megbízhatóan és minden eddiginél nagyobb pontossággal követhetőek.

Az Alpha 7R IV támogatja továbbá a mesterséges intelligenciára épülő valós idejű AF funkciót, amely elképesztő pontossággal és valós időben rögzíti az alany szemét. A funkció elérhető emberi és állati alanyokhoz egyaránt, a megfelelő beállítást a fotózási körülmények alapján választhatjuk ki. Ezen felül a frissen fejlesztett alany felismerő algoritmus által vezérelt valós idejű Követésvii funkció biztosítja a fókuszrendszer megbízhatóságát és pontosságát. A vibrálás csökkentő fotó-mód xii automatikusan felismer minden mesterséges fényt a fotózási területen, és csökkenti azok hatásait.

Megnövelt kapcsolódási lehetőségek a gyors munkafolyamatokért

Az új α7R IV számos különböző távoli kapcsolódási funkciót és adatátviteli módszert támogat a professzionális munkafolyamat fejlesztése érdekében. Az új modell egyaránt támogatja a hagyományos 2,4 GHz-s és a nagysebességű 5GHz-es Wi-Fi kapcsolatotxiii, ami gyorsabbá és stabilabbá teszi az átviteli folyamatot. A Sony fényképezőgépek között elsőként az Alpha 7R IV-ben elérhető a számos alkotó által igényelt vezeték nélküli csatlakozás asztali számítógépekhez viii, amely sokkal több szabadságot biztosít a fotósoknak, így korlátozás nélkül mozoghatnak a stúdióban és fotózási helyszíneken egyaránt.

A gyors WiFi® és vezeték nélküli adatátvitelviii mellett a kamerát SuperSpeed Type-C™ USB (USB 3.2 1. generáció) portokkal látták el, amely elképesztően gyors vezetékes adatátvitelt biztosít, az Alpha 7R III teljesítményének kétszeresét, az Imaging Edge szoftver használatával. A fényképező támogatja az FTP háttér-adattovábbítást, így a fotósok könnyedén elküldhetik képeiket egy adott távoli FTP szerverre a fotózási folyamat megszakítása nélkül.

A hatékony és gyors munkafolyamat megteremtése érdekében a Sony bejelentette az “Imaging Edge” asztali alkalmazások 2.0-s verzióját (Remote/Viewer/Edit). xiii A „Remote” alkalmazással a PC képernyőjéről élőben irányíthatja és felügyelheti a fotózást, a „Viewer” alkalmazással gyorsan megnézheti, értékelheti és kiválaszthatja a nagy képtárak fotóit, az „Edit” alkalmazással RAW-adatokat kiváló minőségű fotókká dolgozhat ki.

A lehető legkényelmesebb adatátvitelt a Sony Imaging Edge Mobile™ xivalkalmazás legfrissebb verziója biztosítja, amellyel a fényképezőgép még kikapcsolt állapotban lévő csatlakoztatott okostelefonokra is továbbítja a kiválasztott képeket.

Nagy felbontású 4K és professzionális filmkészítési funkciók


Hirdetés:

A lenyűgöző állóképek mellett az új Alpha 7R IV kiemelkedő filmrögzítési tulajdonságokkal rendelkezik, 4K (3840×2160) felbontású videók rögzítésére képes Super 35mm módban ix pixel binning nélkül. Ez kivételesen részletes és pontos 4K videófilmek rögzítését teszi lehetővé. Továbbá elérhető az S-Log 2 és az S-Log 3 a színskálázás bővítéséért, az S-Log 3 14 rekeszállású dinamikus tartományt eredményez. A HLG (Hybrid Log-Gamma) xv technológia szintén elérhető az azonnali HDR munkafolyamat támogatásához.

Az új sokoldalú full-frame fényképezőgép gyorsabb, precízebb Fast Hybrid autofókuszt használ, így egyenletesebb, stabilabb automatikus fókuszálást biztosít videofelvételnél, még abban az esetben is, ha valami bemozdul a videóalany elé. Az új Érintéskövetés funkció videofelvételnél is használható, így a monitoron a kívánt témát megérintve indíthatja el a követést.

A Sony kamerák közül elsőként az Alpha 7R IV-ben érhető el a valós idejű Eye AF videók készítésénél vi. A bekapcsolást követően a fényképező automatikusan rögzíti az alany szemét, amelyet megbízhatóan és pontosan követ, így a fotósnak mindössze a kép tartalmával kell foglalkoznia. Ember fotózása esetén az Érintéskövetés funkció automatikusan elindítja az Eye AF-et.

További újítás a multifunkciós aljzathoz (MI Shoe) hozzáadott digitális audiointerfész, ami közvetlen kapcsolódást tesz lehetővé az új ECM-B1M puskamikrofonhoz vagy az XLR-K3M adapterkészlethez, így kiváló minőségű zajmentes hangfelvételek készíthetők. Time-lapse videókhoz időközi képek készíthetők, valamint 120 képkocka/másodperces HD felvételek lassított és Quick Motionxvi módban.

Fejlesztett kialakítás és testreszabhatóság

Az új Alpha 7R IV számos olyan kialakítás és használatbeli fejlesztést tartalmaz, melyet a Sony professzionális fotós közösségének visszajelzései alapján alkottak meg.

A maximális strapabíróság érdekében az új Alpha 7R IV még inkább ellenáll a pornak és a nedvességnek a kamera felületénxvii, az akkumulátornál és az adathordozó-nyílásoknál elhelyezett kiegészítő borításnak köszönhetően. A fényképezőt pehelykönnyű és tartós beépített magnézium ötvözetű borítással látták el, amelyhez egy hatcsavaros extrakemény bajonett tartozik.

A váz továbbfejlesztett markolatot kapott, amely kényelmesebb és biztosabb fogást nyújt a fényképezőgépnek. Mindemellett nem csak az AF-ON gomb mérete nőtt, de érzékenysége is pontosabbá vált. Az új, többfunkciós joystick mellett az expozíció kompenzációs tárcsagomb és az újratervezett hátsó tárcsagomb teszik könnyedebbé a vezérlést. A professzionális felhasználás megkönnyítése érdekében az új fényképezőgépet két UHS-II kompatibilis adathordozó-nyílással látták el, így még nagyobb tárhely és gyorsabb olvasási/írási sebesség érhető el.

Számos professzionális felhasználó kérésére a fényképezőgép két UHS-II kompatibilis adathordozó-nyílással rendelkezik, amely nagyobb összkapacitást és gyorsabb írási/olvasási sebességet eredményez.

A megnövelt kényelem érdekében bővült az egyéni felhasználói beállítások tárhelye. Mostantól a fényképező beállítások meghatározó többsége elmenthető külső memóriakártyára is. Minden kártyára legfeljebb 10 beállítás menthető és olvasható be azonos típusú kamerákon.

 

A másfélszer nagyobb pixelméret ellenére az akkumulátor üzemideje is növekedett – a CIPA-szabvány szerint egy töltéssel az LCD kijelző használatával akár 670, a képszenzor használatával akár 530 kép készíthető. Az üzemidőt tovább növeli a kiegészítő függőleges markolatba (VG-C4EM) helyezhető két akkumulátor, a kiegészítő többakkumulátoros készlet (NPA-MQZ1K) pedig négy Z akkumulátort képes befogadni. A fényképezőt USB csatlakozón keresztül is lehet tölteni. xviii

 

www.sony.hu


i 2019. júliusig. A Sony full-frame képszenzoros kameráival végzett felmérés.

ii Becsült érték

iii A Sony tesztkörnyezetében készített állóképek esetén.

iv 10 képkocka/másodperces folyamatos rögzítés „Hi+” módban és akár 8 képkocka/másodperces folyamatos rögzítés „Hi” módban. A maximális képkocka/másodperc értéket a fényképező beállításai befolyásolhatják

v JPEG vagy tömörített RAW módban

vi Ez a funkció nem támogatja az állati szemek követését

vii „Követés” a menüben. Ez a funkció nem támogatja az állati szemek követését.

viii Használatához az „Imaging Edge” asztali alkalmazás 2.0-ás vagy későbbi verziója szükséges

ix A Super 35mm módban a 4K felvételek enyhén keskenyebb betekintési szöget eredményezhetnek.

x Használatához az „Imaging Edge” asztali alkalmazás 2.0-ás vagy későbbi verziója szükséges. Elmosódás esetén a képösszeállítás sikertelen lehet. A vaku és más eszközök használata korlátozott.

xi A „Remote”, a „Viewer” és az „Edit” program 2.0-ás verziói 2019 augusztusában fognak megjelenni

xii Csak a 100 Hz és 120 Hz közötti vibrálást érzékeli, így a sorozatfotózás sebessége csökkenhet. A vibrálásmentes fotózás nem elérhető a csöndes fotózás, BULB exponálás és filmfelvétel közben.

xiii Bizonyos régiókban árult termékek esetén csak az IEEE 802.11b/g/n (2.4 GHz) vezeték nélküli átvitelt támogatják, az 5 GHz-es kommunikáció elérhetősége régiónként eltérhet

xiv Az „Imaging Edge” alkalmazás mobil verziójának 7.2-es verziója 2019. júliusában jelenik meg.

xv Csatlakoztassa a terméket egy HDR (HLG) kompatibilis Sony TV-hez USB kábelen keresztül HDR (HLG) filmek megtekintéséhez.

xvi Nincs hangrögzítés. Használatához 10-es vagy magasabb típusú SDHC/SDXC szükséges.

xvii A 100%-os por és nedvesség védelem nem garantált.

xviii Az akkumulátornak a fényképezőgépben kell lennie az USB-n keresztüli töltéshez.

xix Kompatibilitási és támogatási információkért kérjük látogasson el a https://www.sony.net/dics/b1m/ weboldalra.

xx Kompatibilitási és támogatási információkért kérjük látogasson el a https://www.sony.net/dics/b1m/ weboldalra.


Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x