Canon EOS R3

Kishírek a nagyvilágból

Már napok óta olvasni lehetett pletyka lapokon, hogy a Canon tovább bővíti a pro milc vonalat. Most hivatalosan is kiadtak egy közleményt, amiben mindenkit megnyugtatnak, hogy a hír igaz, tényleg érkezik hamarosan a Canon EOS R3.

A Canon igencsak belehúzott a fejlesztésekbe. Az R3-ba elég sok hasznos funkciót beleraktak, amiről még mindig keveset tudni, de azért már vannak hírfoszlányok. Természetesen tovább fejlesztették a DIGIC X procit, de ami igen jónak tűnik az a fókuszrendszerben keresendő, no és persze a grip. További részleteket lentebb olvashatsz a bejelentésben.

Hirdetés:

Te mit gondolsz az érkező EOS R3-ról? 

 

Sajtóbejelentés:

2021. április 14. – Ma reggel a Canon Inc. bejelentette az EOS R3, azaz a professzionális, tükör nélküli fényképezőgépek legújabb modell fejlesztését, mely rendkívül érzékeny és gyors lesz. Innovatív kialakításának köszönhetően elsősorban a profi sport- és sajtófotósok számára készül, akik a pillanat kihívásaival szembesülnek. A Canon DSLR (digitális tükörreflexes) fényképezőgépeknél és a tükör nélküli vázaknál tapasztalt kitűnő tulajdonságokkal együttesen büszkélkedő EOS R3 valóban egy hibrid, új generációs fényképezőgép a tökéletes pillanatok megörökítéséért versengő sport- és sajtófotósok számára.

Az EOS R3 magában foglal egy új, Canon által kifejlesztett, rétegelt BSI-CMOS érzékelőt, egy erőteljes DIGIC X képfeldolgozó processzort, 30 kép/mp-esi felvételkészítési kapacitást AF/AE követéssel, szem-, fej- és testérzékeléssel, valamint úttörő jellegű, új autofókusz szemkövető funkcióval. Ideális fényképezőgép azon akciófotósok számára, akik nagy sebességgel haladó tárgyakról készítenek minőségi álló- és mozgó képeket. A forradalmi EOS R rendszeren alapuló fényképezőgép páratlan RF foglalattal és a Canon egyik innovatív RF objektívjével párosítva más fényképezőgépeknél még nem tapasztalt kreatív lehetőségeket kínál. Az olyan objektívekkel, mint a ma piacra dobott RF 400mm F2.8L IS USM és az RF 600mm F4L IS USM, a profi fotósok páratlan optikai kiválóságot és teljesítményt érhetnek el.

Íme öt dolog az érkező új EOS R3-ról:

Nagy sebesség

Az EOS R3 az első EOS sorozatú fényképezőgép, amely egy teljesen új, Canon által kifejlesztett 35 mm-es hátsó megvilágítású, rétegelt CMOS-érzékelőt foglal magában. A DIGIC X képfeldolgozó processzor teljesítményével kombinálva az EOS R3-at használó szakemberek még magasabb szintű nagysebességű fényképezésre képesek: 30 kép/mp AF/AE követéssel, minimális képtorzítássalii az elektronikus zár használata esetén. Ez tökéletes a sportfotósok számára, akik a másodperc töredékén belül kapják el az eseményeket.

Gyorsan mozgó témák nyomon követése

A szakemberek a tűéles és pontos nyomon követésnek köszönhetően tovább feszegethetik a kreatív határokat a gyorsan mozgó képekre fókuszálva. Az EOS R3 következő generációs Dual Pixel CMOS AF eszköze képes nyomon követni a bizonyos sebességgel mozgó alanyok szemét, fejét és testét, ezért kiválóan rögzíti a legfinomabb részleteket is a másodperc töredéke alatt. Ráadásul a Canon elárulta, hogy új (még nem közölt) elemmel bővíti a fényképezőgép AF-követő funkcióját.

AF vezérlés – szemmel!

Az EOS R3 olyan új és továbbfejlesztett technológiát kínál, amelyet először a Canon EOS 5 modellnél tapasztalhattunk. Ez az első EOS digitális fényképezőgép, amely a fotósok új generációja számára innovatív szemkövetési funkciót biztosít. A keresőn keresztül egyszerű módon, szemmel mozgatható az AF-pont. Ez az ösztönös funkció természetes és gyors vezérlést kínál az AF-en keresztül. A fókuszálási időt csökkentő funkció – amely általában egy multifunkciós vezérlő/gomb segítségével történik – ugyancsak tökéletes megoldást kínál azon fotósok számára, akik adott sebesség mellett szeretnék megörökíteni a képmező legfontosabb témáját – legyen szó akár sajtótájékoztatóról, akár csapatsport esemény fényképezéséről.

Professzionális felépítés

Az EOS-1D sorozat ihlette EOS R3 váz intuitív irányítást tesz lehetővé a legnagyobb kihívást jelentő szakmai helyzetekben is. A szakemberek ugyanolyan tartósságra, valamint por- és vízállóságra számíthatnak, mint amelyet a Canon által kínált legendás EOS-1 sorozatú vázak biztosítanak. A fényképezőgép beépített markolata is az EOS-1D sorozat kedvelt jellemzője. Bármilyen körülmények között – a sportpálya vagy a medence szélén, beltérben vagy kültéren, hóesésben vagy napsütésben egyaránt jól használható lesz az EOS R3.

Új mobil fájlátvitel funkció

Az EOS R3 teljes mértékben kompatibilis lesz a Canon Mobile File Transfer okostelefon alkalmazásával. Ez felgyorsítja a munkafolyamatot, akár útközben, a mobil hálózati szolgáltatások igénybevételével és vezetékes LAN-eszközök szükségessége nélkül továbbíthatók a képek.

A Canon júniusban indítja el az Apple App Store-on keresztül az iOS rendszerű Mobil fájlátvitel 1.2-es verzióját, amely kompatibilis a Canon EOS-1D X Mark III, EOS R5 és EOS R6 modelljeivel. Az Android-támogatás a jövőben lesz része a funkcióknak.

 

Az EOS R3 jellemzői:

  • A Canon által kifejlesztett új rétegelt BSI CMOS érzékelő
  • 30 kép/mp AF/AE követéssel
  • Szemkövetési funkció
  • A szem és a fej észlelése
  • Dual Pixel CMOS AF
  • 1D sorozatú időjárásállóság

i Maximum kb. 30 kép/mp A folyamatos felvételi sebesség csökkenhet az objektív és a fényképezési körülmények kombinációjától függően
ii Minimális képtorzulás állóképeknél
iiiCserélhető autofókuszos objektívhez, teljes képmezős tükör nélküli fényképezőgépekhez. A Canon 2021. április 13-án végzett felmérése

Social:
Latest posts by FotósHírek.hu (see all)

Hírlevél feliratkozás

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x