Bejelentés,  Nikon

Megjelent: NIKKOR Z 26mm f/2.8

nikkor z 26mm f2.8

Egy cuki, pici és könnyű objektívecske jelent meg a NIKON Z rendszer kínálatában. Mondhatnánk, hogy “tenyérbemászó”, de az túlzás lenne, így csak annyit írunk, hogy ÍME:

Sajtóbejelentés:

A Nikon bemutatja minden idők legvékonyabb és legkönnyebb Z sorozatú, teljes képméretű pancake objektívjét. A sokoldalú 26 mm-es gyújtótávolsággal, rövid minimális fókusztávolsággal és éles NIKKOR Z optikával ez a nagy látószögű fix objektív ugyan kicsi, de készen áll a nagy ötletekre. A fotósok egyedi perspektívából készíthetnek kiemelkedő felvételeket.

 

A (kb.) 125 g súlyú, mindössze (kb.) 23,5 mm hosszú, szupervékony és könnyű nagylátószögű fix objektív kiválóan alkalmas a kreatív, helyszíni fotózáshoz. Olyannyira nem feltűnő, hogy új nevet ad a diszkréciónak. Még a mellékelt bajonettes fényellenző sem növeli az objektív tömegét, és a fényellenző 52 mm-es szűrőkkel is felszerelhető, így még több kreatív lehetőséget kínál. Kis mérete ellenére ez a pancake objektív megnyugtatóan masszív felépítésű – az objektív rögzítése fémből készült, az objektívváz és az összes mozgó alkatrész tömített, hogy megvédje a portól és a vízcseppektől.

[wpdiscuz-feedback id=”rbvrs9nqe7″ question=”Szerinted van jogosultsága a pancake obiknak?” opened=”1″][/wpdiscuz-feedback]

A NIKKOR Z 26mm f/2.8 egyaránt otthonosan mozog utcai jelenetek, tájképek, belső terek és sok más felvétel készítésénél, így a fotósok minden lehetőséget kreatív lehetőséggé alakíthatnak. A széles Z-bajonett az objektív széles f/2,8-as maximális rekeszével kombinálva nagyszerű teljesítményt nyújt gyenge fényviszonyok mellett, és a fotósok gyorsabb záridővel rögzíthetik a mozgást a fényerő feláldozása nélkül. A közelebbi munkákhoz a fókuszálás éles, ha a fényképezőgép mindössze 20 cm-re van a témáktól – az elmosódást még közelebbi távolságból is kihangsúlyozza, így művészien szép háttérelmosódást kap. A videósok és vloggerek kihasználhatják az objektív széles látómezejét és a fókusz elnyomott légzését, hogy nagyszerű felvételeket készíthessenek, amelyek ideálisak a nagy ívű, széles felvételektől kezdve a valódi helyérzetet keltő interjúkig mindenhez.

 

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe termékmenedzsere szerint „Ez a ragyogóan sokoldalú, fix pancake objektív lehet, hogy a legvékonyabb a jelenlegi kínálatunkban – de szilárd szerkezete tiszta NIKKOR Z. Kompakt méretei és stabil teljesítménye vonzóvá teszi a diszkrét társat kereső fotósok számára, és kiválóan alkalmas általános objektívnek. Nagyszerű ár-érték arányt képvisel, és kiváló kiegészítője bármely szettnek.”

 

 


Főbb jellemzők: NIKKOR Z 26mm f/2.8

26 mm-es széles látószögű, fix pancake objektív: sokoldalú 26 mm-es gyújtótávolság (DX formátumú fényképezőgépeken 36 mm-rel egyenértékű), gyors f/2,8 rekeszértékkel. Készítsen tiszta és éles felvételeket gyenge fényben is, vagy merevítse ki a mozgalmas pillanatokat a fényerő feláldozása nélkül.

A Nikon Z termékcsalád legvékonyabb teljes képméretű nagylátószögű objektívje: súlya mindössze (kb.) 125 g, hossza pedig (kb.) 23,5 mm.

Kiváló közelkép: a mindössze 20 cm-es minimális fókusztávolság lehetővé teszi a közeli felvételek készítését, a széles rekesz pedig lehetővé teszi a felhasználók számára az elmosódás kihangsúlyozását, így művészien szép háttérelmosódást kap.

Strapabíró: az objektív fém rögzítése megnyugtatóan masszív szerkezetet ad ennek a vékony pancake objektívnek. Az objektívváz és minden mozgó rész tömített, hogy megakadályozza a por és a vízcseppek bejutását az objektívbe.1

Remek társ a videózáshoz: a széles látómező és az elnyomott fókuszlégzés biztosítja, hogy a felhasználók könnyedén készíthessenek nagyszerű felvételeket.

Testreszabható vezérlőgyűrű: sima, csendes vezérlőgyűrűvel rendelkezik, amellyel beállítható az ISO, a rekeszérték, az expozíciókompenzáció és továbbiak.

Szűrőzhető: A mellékelt bajonettzáras objektív fényellenzőhöz 52 mm-es szűrők csatlakoztathatók.

NIKKOR Z 26mm f/2.8 specifikáció:

Gyújtótávolság 26 mm
Minimum rekesz F16
Blendék 9 darab
Kiosztás 6 csoportban, 8 elem
Közelpont 0,2 m
Betekintési szög 79° (FF) / 57° (aps-c)
Filter méret 52 mm
Rajzolat fullframe – milcre
Élességállítás manuális / automatikus (nincs kapcsoló)
Beépített stabilizátor  (vázba épített)
Súly 125 g
Bajonett Nikon Z

 

www.Nikon.hu


Megjegyzés

1 Az objektív por- és cseppállósága nem garantált bármilyen helyzetben és bármilyen körülmények között.

 

Hirdetés:

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük