Zenit Helios 40-2 85mm f/1.5
Zenit Helios 40-2 85mm f/1.5

A Zenit Helios 40-2 85mm f/1.5 objektív a Pentax, Canon és M42 kivitel után már Nikon F bajonettel is elérhető lesz. Az orosz Zenit Helios 40-2 85mm f/1.5 a rövid telefotó kategóriába sorolható leginkább, aminek köszönhetően csodaszép közeli fotókat készíthetünk vele. Régen minőségi fémből készültek mind a fényképezőgép vázai, mind az objektívek, így ez garancia volt a hosszú élettartamra, illetve a “strapabíróságra”. Bár kicsit nehezebb a ma megszokott optikáknál, viszont garantáltan megbirkózott a lehetetlen feladatokkal is. Ezzel nem minősíteni szeretném a modern autófókuszos, szuperkönnyű objektíveket, hiszen ezek is hihetetlen szépen rajzolnak. Minden kornak megvannak a maga “legjei”, a Zenit volt a múlt század favoritja. Szinte nem volt olyan fényképezőgéppel is rendelkező család, ahol ne lett volna egy Zenit.

Régen a Zenit ezen modelljét – ami egyébként manuális fókusszal rendelkezik – csak M42 adapterrel tudták használni a Nikon tulajdonosok. Ennek már vége, hiszen kiegészítették a Nikon F bajonett típusokra is.

A legszűkebb blende 1.5, ami már első olvasatra is szívet melengető, és a legcsúfabb időjárás közepette is éles képet fog produkálni. Elsősorban portré objektívként tartják számon, ám megállja a helyét egyéb felhasználási területeken is.

Manapság már egy egyszerű átalakítóval is használható a legújabb DSLR vázakon is, ami nagyon jó hír. Kedvező ára és kiváló képminősége miatt egyre kelendőbbek a fiatal és kezdő (de akár profibb) fotósok körében. Szinte fillérekért hozzájuthatunk ezekhez a típusokhoz és biztosak lehetünk benne, hogy nagyon szép képeket fogunk vele készíteni. Hátránya a manuális fókusz lehet, tehát ezzel számolni kell, azonban ez csekély áldozat a kapott eredményhez viszonyítva.

Hirdetés:

Zenit Helios 40-2 85mm f/1.5 specifikáció:

  • Gyújtótávolság: 85mm (fix)
  • Blende: 1.5 (max) – 22 (min)
  • Manuális fókusz
  • Méret: 82 x 96mm
  • Súly: 800 g
  • Ára $550

DCN

… és a végére egy kis kedvcsináló: 

Zenit-Helios-40-2-85mm-f1.5-sample Zenit-Helios-40-2-85mm-f1.5-sample-2

 

 

 

Social:
Latest posts by FotósHírek.hu (see all)

Hírlevél feliratkozás

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x