hírek

Ulanzi TT35 – a túrabotos tripod

 

Ulanzi tt35
Ulanzi TT35

Az Ulanzi egy új, a piacon eddig nem látott megoldással állt elő a tripodok területén. Ha azt hitted már mindent láttál, akkor ideje átgondolnod ezt az állítást. Az Ulanzi TT35 az első túrabotos tripod, ami 3 in 1 szolgálja ki tulajdonosát.

Első gondolatra én is azt mondtam, hogy “hmm ez menő, jól néz ki, ügyes húzás”, aztán olvasva tovább a részleteket, és nézve a videót személyes meglátásom változott annak tudatában, hogy fizikailag még nem volt a kezem ügyében, szóval abszolút a vizuális élményekre és a technikai adatokra hagyatkoztam, mindezt abszolút szubjektív módon.

Maga az ötlet szerintem baromi jó, a marketing is, a PR is… Az, hogy lényegében egy monopodot (bocsi 3 monopodot, mert ugye 3 lába van a tripodnak…) értékesítenek 1 termékként. Node lássuk a lényeget.

—— Bejelentés (angolról szabadon fordítva):

Az Ulanzi büszkén mutatja be a TT35 “túrabotos állványt”,a fotós piacon egyedülállónak számító megoldást, amelyet elsősorban a természetfotósok és a kreatív fotózás szerelmesei számára terveztek. Az első ilyen termékként a TT35 zökkenőmentesen ötvözi a túrabot praktikumát a professzionális állvány funkcionalitásával, páratlan sokoldalúságot és könnyű használhatóságot biztosítva kültéri környezetben (is).

A termék jellemzői
Az Ulanzi TT35 túrabot-állvány három könnyű, robusztus túrabotot tartalmaz, amelyek mindegyike mindössze 284 g, és 47 cm-re összecsukható. Teljesen kinyújtva elérik a 130 cm-t, és négy állítható részük van, amelyek jelentős, 30 kg-os terhelést is elbírnak.

Minden rúd monopodként működik, amely 60-tól 140 cm-ig nyitható, és kézi üzemmódban akár 3 kg-os fényképezőgép-felszerelést is támogat, a legjobb stabilitási eredmény érdekében azonban az 1 kg alatt javasolt. A gyorskioldó gömbfejjel felszerelt rudak szelfibotokká is alakíthatók, amelyek ideálisak okostelefonokhoz és akciókamerákhoz, megkönnyítve a kiterjedt tájképek és a lenyűgöző személyes portrék készítését.

 

Ulanzi tt35
Ulanzi TT35

 


A három rúd összekapcsolásával a felhasználók ultrahosszú, 350 cm-es tripodot készíthetnek, amely tökéletes a fej feletti felvételekhez és széles tájképek rögzítéséhez, mindössze 852 g össztömegével. Az Ulanzi TT35 sokoldalúsága ragyogóvá válik, ha a mellékelt asztali állvány és a gyorskioldó mechanizmus segítségével teljes méretű utazóállványként konfigurálják. Ez az 1,16 kg-os beállítás akár 145 cm-re is meghosszabbítható, akár 3 kg-os felszerelést is támogathat, és többféle szögben (20, 50 és 80 fok) is beállítható, biztosítva a stabilitást különféle terepen.

A TT35 asztali állványeleme teljesen működőképes önálló egységként, ideális asztali és alacsony látószögű fotózáshoz. Megtartja a 14,2 cm-es minimális magasságot, legfeljebb 5 kg-os terhelést bír el, de 3 kg-ig ajánlott.

A TT35-öt három év szigorú tesztelés és finomítás során fejlesztették ki. William, az Ulanzi alapítója hangsúlyozza:
“Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy olyan termékeket biztosítsunk, amelyek nemcsak közösségünk igényeit elégítik ki, hanem a szabadtéri fotózás logisztikai kihívásainak csökkentésével javítják az élményeiket is.”

Az Ulanzi TT35 túrabot háromlábú állvány célja, hogy forradalmasítsa a szabadtéri felszerelések piacát azáltal, hogy csökkenti a több felszerelés szükségességét, ezáltal arra ösztönzi a fotósokat és a túrák szerelmeseit, hogy többet fedezzenek fel, és kevesebb teher mellett többet rögzítsenek.

A túrabot – tripod – monopod együttes ára $ 199 amerikai dolcsi, ami átszámolva kb. (a cikk megírásakor az aktuális árfolyam alapján) 73.500 Ft.

 

Összességében szerintem az ötlet fenomenális, de a kivitelezés valahogy elcsúszott, és számomra az sem egyértelmű, ha tripodként akarom használni, és belecsúsztatom egymásba a fejeket, rárakok egy kicsit nehezebb szerkezetet (mondjuk egy MILC egy középtelével, vagy egy nagylátóval – mert ugye természetfotósoknak szánják elsősorban), és kiállok a szikla szélére, vagy jön egy kis széllöket az erdő közepén, akkor ezek a különálló, nem egybe forrasztott lábak miképpen fognak biztos tartást adni? – a szerk.

Te hogy látod? Írd meg kommentben.

 

Ulanzi TT35

70%
Kinézet 90%
Kezelhetőség 70%
Ár-érték arány 50%
Ulanzi tt35
Olvasói értékelés: 4
 (1 szavazat)
Olvasói értékelés: 4
 (1 Szavazat)
Hirdetés:

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Make a review?

9
7
5
Your Final Score: 7.0